Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojgólový McDavid posúva hranice. V noci dosiahol magickú métu

Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v noci na štvrtok v zápase NHL nad Arizonou Coyotes 4:3 po predĺžení. Víťazný gól zaznamenal najproduktívnejší hráč tejto sezóny, Connor McDavid.

23.03.2023 06:51 , aktualizované: 08:33
Connor McDavid Foto:
Connor McDavid pri jednej z akcii pred brankárom Arizony Coyotes Connorom Ingramom.
debata

Kanadský útočník okrem víťazného zásahu otvoril v šiestej minúte aj skóre duelu z presilovej hry a v tomto ročníku už zaznamenal 60 gólov.

McDavidove predstavenie sledoval aj slovenský reprezentant Miloš Kelemen, ktorý po štvrtýkrát v tomto ročníku nastúpil na zápas v drese Arizony Coyotes.

Kanaďan je len tretím hokejistom za posledných jedenásť rokov, ktorému sa podarilo pokoriť 60-gólovú hranicu. Vlani to dokázal Auston Matthews z Toronta a v sezóne 2011/12 kanonier Tampy Bay Lightning, Steven Stamkos.

Zostrih zo zápasu Edmonton vs. Arizona.

McDavid môže v dobre rozbehnutej sezóne prekonať aj výkon Alexandra Ovečkina z ročníka 2007/08 v ktorom ruský ostrostrelec zaznamenal 65 presných zásahov. Do konca základnej časti zostáva Edmontonu odohrať desať zápasov.

Dva presné zásahy zaznamenal aj McDavidov spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, na všetkých góloch Edmontonu sa však podieľal Leon Draisaitl. Ten si pripísal štyri asistencie. McDavid sa v predĺžení dostal dvakrát v rýchlom slede do úniku.

Pred prvým ho vysunul zadovkou naslepo Draisaitl, no najproduktívnejší hráč súťaže trafil iba žŕdku. Akcia však pokračovala, nemecký útočník opäť vybojoval puk, od mantinelu ho posunul na nepokrytého McDavida, ktorý si opäť položil Connora Ingrama forhendovým blafákom, no tento raz zamieril presne pod hornú žŕdku a rozhodol.

Vlasy Čítajte viac Najhoršie účesy v profilige? Do rebríčka sa dostal aj jeden Slovák. Na Kanaďana Ala Iafrateho sa nechytá nikto

Na 60 gólov mu stačilo iba 72 zápasov a túto métu dosiahol najrýchlejšie spomedzi všetkých hráčov od sezóny 1995/96, keď Mario Lemieux dosiahol 60-gólovú hranicu už v 62. dueli základnej časti. „Mal som dojem, že som sa celý večer snažil streliť ten vytúžený 60. gól,“ povedal McDavid podľa AP.

„Bol som sklamaný, že som nepremenil svoju prvú príležitosť v predĺžení, takých vyložených šancí nebýva veľa. Málokedy sa stane, že sa dostanete dvakrát v rýchlom slede do brejku. Čo sa týka 60-gólovej méty – veľa skvelých hráčov ju v minulosti dosiahlo a je to super pocit, že som už aj ja na tom zozname,“ dodal hviezdny kanadský center, ktorý bodoval v 16. domácom zápase v sérii. Tabuľku produktivity vedie s 138 bodmi, druhý Draisaitl má 110.

Rusko, hokej Čítajte viac Veľká hokejová facka pre Putina. Zborná nemôže ani na MS 2024 do Česka!

V ďalšom stretnutí zvíťazil Pittsburgh na ľade Colorada 5:2 a ukončil tak štvorzápasovú sériu prehier. V drese hostí sa dvakrát strelecky presadil Jeff Carter, ktorý ukončil osobné 11-zápasové gólové suchoty. Penguins tuho bojujú o miestenku do play off.

Vrátili sa na pozíciu s druhou voľnou kartou vo Východnej konferencii, keď o bod preskočili Floridu. „Myslím si, že musíte odovzdať maximum, ak sa chcete prebojovať do play off. Samozrejme, chceme mať istotu postupu čím skôr, no niekedy musíte bojovať ako o život. To vám dáva extra silu,“ povedal k svojmu výkonu Carter.

Zostrih zo zápasu Colorado vs. Pittsburgh.

Jake Guentzel a Bryan Rust zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Sidney Crosby. Kapitán „tučniakov“ s jedenástou 30-gólovou sezónou v kariére vyrovnal klubový rekord Maria Lemieuxa. Domácim nepomohol ani kvalitný výkon brankára Alexandara Georgijeva, ktorý zaznamenal 90,9-percentnú úspešnosť zákrokov a vykryl 40 striel.

NHL – sumáre:
Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Góly: 32. Compher (Ničuškin), 51. Toews (Compher, MacKinnon) – 22. Crosby (Guentzel, Joseph), 25. Guentzel (Malkin), 35. Carter (Rust, Zucker), 53. Carter (Dumoulin, Ruhwedel), 60. Rust. Brankári: Georgijev – Jarry, strely na bránku: 30:45.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)
Góly: 6. McDavid (Hyman, Draisaitl), 40. Nugent-Hopkins (Draisaitl), 53. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Nurse), 62. McDavid (Draisaitl) – 16. Moser (Maccelli, Crouse), 24. Keller (Schmaltz), 49. Keller (Hayton, Schmaltz). Brankári: Skinner – Ingram, strely na bránku: 31:17.

Slovák v akcii:
Miloš Kelemen (Arizona) 6:19 0 0 0 0 0 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najhoršie účesy v NHL. So slovenskou pečaťou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Účesy, účesy ach tie účesy Účesy, účesy ach tie...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #Arizona Coyotes #Connor McDavid #Miloš Kelemen