Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neuveriteľné: Ovečkin v noci pokoril veľký Gretzkého rekord. V 13. sezóne dal viac ako 40 gólov

Slovenský obranca Martin Fehérváry si v zámorskej hokejovej NHL pripísal ďalšiu asistenciu, no jeho Washington prehral doma s Columbusom 6:7 po predĺžení. Jeden presný zásah v drese domácich zaznamenal Alexander Ovečkin a už v 13. sezóne v profilige tak nastrieľal aspoň 40 gólov, čim prekonal rekord Waynea Gretzkého.

22.03.2023 06:54
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin.
debata (3)

Ovečkin otvoril skóre v 6. minúte, o chvíľu neskôr sa Fehérváry podieľal na góle T.J. Oshieho a Conor Sheary ešte do prestávky zvýšil na 3:0 pre domácich.

Washington však o sľubný náskok prišiel a Jack Roslovic druhým gólom v zápase rozhodol v predĺžení o triumfe Blue Jackets. Fehérváry bol s minutážou 24:13 druhý najvyťaženejší hráč svojho tímu, mal aj jednu strelu a dva hity. Na konte má v tejto sezóne 15 bodov (6+9) v 57 stretnutiach.

„Diabli“ z New Jersey prehrali doma s Minnesotou 1:2 po predĺžení, keď 1,3 sekundy pred koncom nadstavenia rozhodol Matt Boldy. V bránke hostí sa 47 zákrokmi zaskvel Filip Gustavsson, je to jeho kariérne maximum. Tri strely na neho poslal aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý si v dueli odsedel aj dve minúty za krosček. Odohral 11:56 min.

Tampa Bay prehrala druhé stretnutie za sebou, Montrealu podľahla na jeho ľade 2:3. Slovenský obranca hostí Erik Černák strávil na ľade 19:18 min, mal plusový bod, dve strely na bránku a dva bodyčeky. Adam Ružička sa nezmestil do zostavy Calgary, ktoré uspelo na štadióne Anahemu 5:1. Tyler Toffoli sa v drese víťazov prezentoval tromi asistenciami.

Hráči New Yorku Rangers ukončili šnúru štyroch víťazstiev, doma prehrali s Carolinou 2:3. Jaroslav Halák na striedačke „jazdcov“ kryl chrbát Igorovi Šesťorkinovi.

Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Martin Fehérváry