Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedem bodyčekov a utešený gól. Vo Washingtone aplaudovali Fehérvárymu

Slovenský hokejista Washingtonu Martin Fehérváry strelil šiesty gól v sezóne NHL. Jeho tím však prehral na domácom ľade so St. Louis 2:5.

18.03.2023 06:39
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry (druhý sprava) s hráčmi Washingtonu po góle do siete St. Louis.
debata

Washington stratil dôležité body v boji o voľnú kartu do play off vo Východnej konferencii, za konkurentmi Pittsburghom a New Yorkom Islanders zaostáva naďalej o päť bodov.

Bluesmani viedli na ľade Capitals po dvoch tretinách už 4:0 aj vďaka dvom presným zásahom Sammyho Blaisa. St. Louis ho získali počas výmeny s New Yorkom Rangers. V uplynulých piatich zápasoch sa štyrikrát presadil a bol to jeho prvý viacgólový duel v NHL.

Slovák je vysoko. Najrýchlejší hokejisti v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
10. Nathan MacKinnon. Začíname hviezdnym...

„Bol silný v útočnom pásme. To je hra, ktorou sa prezentuje. Drží veľa pukov okolo brány, kde sa dokáže presadiť,“ povedal o Blaisovi hosťujúci tréner Craig Berube pre nhl.com.

Fehérváry v tretej časti znížil na 1:4, keď si nakorčuľoval pred bránku a po presnom pase od kolegu z obrannej dvojice Alexandra Alexejeva skóroval do odkrytej bránky.

Bol to jeho 14. bod (6+8) v 55 dueloch tohto ročníka. V zápase odohral 19:53 min, okrem gólu mal plusový bod, tri strely a rozdal až sedem „hitov“, čim potvrdil líderskú pozíciu v tomto ukazovateli vo svojom klube. V aktuálnej sezóne ich má na konte 182. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia.

V tíme St. Louis má za sebou sezónny debut s 33 zákrokmi Joel Hofer, ktorý v bránke nahradil suspendovaného Jordana Binningtona.

Philadelphia prerušila šnúru štyroch prehier triumfom nad Buffalom 5:2, prvým hetrikom v profiligovej kariére k tomu výrazne prispel Owen Tippett.

Dvadsaťštyriročný Tippett sa v drese Philadelphie zaskvel v stretnutí s Buffalom (5:2) hetrikom, keď dal po jednom góle v každej tretine. Hostia skorigovali skóre až v záverečnej perióde, v oboch prípadoch sa o to postaral Victor Olofsson.

Zach Aston-Reese sa strelecky presadil dvakrát a jeho Toronto zdolalo doma Carolinu 5:2.

Anaheim si v súboji dvoch tímov bez šance na postup do vyraďovačky poradil s Columbusom 7:4.

Hostia dokázali štyrikrát zmazať jednogólové manko, ale na zásah Maxa Jonesa v 58. minúte už nezareagovali a ešte dvakrát inkasovali do prázdnej bránky. Scott Harrington strelil za domácich dva góly.

NHL – výsledky:

Philadelphia – Buffalo 5:2, Toronto – Carolina 5:2, Washington – St. Louis 2:5 /za domácich Fehérváry 1+0/, Anaheim – Columbus 7:4

Načítavajú sa športové výsledky...

Aktualizujeme…

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Martin Fehérváry