Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington trikrát prehrával o dva góly. Fehérváry dosiahol pri obrate osobné maximum

Hokejisti Washingtonu vyhrali v noci na štvrtok v zápase NHL proti Buffalu Sabres 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil v druhej sérii T. J. Oshie. Capitals v zápase trikrát prehrávali o dva góly.

16.03.2023 06:50
T.J. Oshie Foto: ,
T.J. Oshie sa teší z rozhodujúceho gólu Washingtonu v nájazdoch. Martin Fehérváry je na striedačke druhý zľava.
debata

Za domácich nastúpil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral 25:22 minúty a bol druhý najvyťaženejší hráč svojho tímu.

Fehérváry si vytvoril osobné maximum v čase strávenom na ľade. Doterajšie z konca februára tiež proti Sabres prekonal o 38 sekúnd. V zápase si pripísal jednu strelu na bránku, päť hitov a zablokoval jednu strelu.

Desať minút pred koncom riadneho hracieho času ešte vyhrávali hostia v pomere 4:2. O kontaktný gól sa však postaral hviezdny Alexander Ovečkin a Tom Wilson poslal domácich do predĺženia 68 sekúnd pred koncom.

„Veľké víťazstvo, dôležité body,“ tešil sa po zápase Ovečkin. Capitals zaostávajú o päť bodov za New Yorkom Islanders v boji o druhú voľnú kartu do play off z Východnej konferencie. Buffalo má ešte o bod menej, no dve stretnutia k dobru.

„Odchádzame s bodom, čo je pre nás dôležitá vec. Všetci však cítime, že sme mali byť viac sústredení a mohli sme mať dva,“ uviedol pre zámorské médiá tréner „šablí“ Don Granato. Washington vyrovnal na 4:4 v závere pri vylúčení súperovho útočníka Alexa Tucha.

Martin Fehérváry Čítajte aj Najrýchlejší hráči v NHL? Rebríček je bez Čechov či Rusov, no so Slovákom. Pokoril aj McDavida!

„Je to neakceptovateľné, už nie som nováčik. Viedli sme celý zápas a napokon sme doplatili na chyby, najmä na tú moju,“ zobral na svoje plecia zodpovednosť Tuch.

Capitals prišli v tretej tretine o obrancu Nicka Jensena pre nešpecifikovné zranenie. Ovečkin nastúpil po jednozápasovej absencii, na domácom ľade dosiahol métu 402 gólov a v historickej tabuľke sa dostal pred Mikea Gartnera.

Víťazstvo na ľade súpera dokázali naopak udržať New York Islanders, ktorí zdolali Anaheim Ducks 6:3. Štyri body si v ich drese pripísal Kyle Palmieri, ktorý vyrovnal v 13. minúte na 1:1 a pridal tri asistencie.

Domáci pritom v zápase dvakrát viedli, no po góle Kevina Shattenkirka na 2:1 skóroval päťkrát bez prerušenia ich súper.

Samostatné nájazdy rozhodli aj duel medzi Torontom a Coloradom, ktorý vyhrali hostia 2:1. Dosiahli tak tretí triumf za sebou a strojcom och jediného úspešného nájazdu bol v druhej sérii ťahúň tímu Nathan MacKinnon. V bránke domácich sa blysol Iľja Samsonov s 94,4-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Trinásťgólovú prestrelku na ľade St. Louis Blues vyhrali hostia z Minnesoty 8:5. Až päť z ôsmich gólov pridali v prostrednom dejstve a v tabuľke Centrálnej divízie sa priblížili k vedúcemu Dallasu na rozdiel jedného bodu.

Domácim nepomohol ani hetrik Pavla Buchneviča a hostia bodovali v 14. zápase za sebou, čím stanovili nový klubový rekord.

Výsledky – NHL:

Anaheim – NY Islanders 3:6, St. Louis – Minnesota 5:8, Toronto – Colorado 1:2 pp a sn, Washington – Buffalo 5:4 pp a sn

Slovák je vysoko. Najrýchlejší hokejisti v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
10. Nathan MacKinnon. Začíname hviezdnym...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry