Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozdával bodyčeky, blokoval strely. Kelemen odohral druhý zápas v NHL

Slovenský hokejista Miloš Kelemen odohral v noci na sobotu svoj druhý zápas v zámorskej NHL. Jeho Arizona podľahla na domácom ľade Caroline 1:6. Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali na ľade Vegas 3:4 po samostatných nájazdoch.

04.03.2023 06:35 , aktualizované: 07:38
Miloš Kelemen Foto: ,
Krídelník Arizony Miloš Kelemen (vpravo) v súboji s Brettom Pesceom z Caroliny.
debata (1)

Dvadsaťtriročný útočník nastúpil v tretej formácii Coyotes, na ľade strávil takmer deväť minút, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod, jednu strelu na bránku, tri hity a dve zblokované strely.

Pre Kelemena to bol prvý zápas v NHL od debutu, ktorý absolvoval 24. januára proti Anaheimu. Coyotes ho povolali do prvého tímu z farmy v Tucsone spoločne s ďalšími tromi hráčmi po tom, ako v závere prestupového obdobia uskutočnili viacero hráčskych transakcií.

Carolina zdolala „kojotov“ v siedmom vzájomnom stretnutí v rade. V arizonskej Mullett aréne triumfovala 6:1 a po dvoch prehrách zabodovala naplno. S 88 bodmi sú Hurricanes druhý najlepší tím súťaže aj Východnej konferencie po Bostone.

Na 40. tohtosezónnom víťazstve „hurikánov“ sa štyrmi bodmi za asistencie podieľal veterán Brent Burns. Vo veku 37 rokov a 359 dní sa stal štvrtým najstarším obrancom v histórii NHL, ktorý nazbieral štyri asistencie v jednom zápase.

Vo vyššom veku to dosiahli iba Tim Horton, Sergej Gončar a Rob Blake. Po tri kanadské body zaznamenali jeho spoluhráči Sebastian Aho (2+1) a Martin Nečas (1+2), ktorý gólom na konečných 6:1 prekonal svojho bývalého spoluhráča z Brna Karla Vejmelku.

Matt Murray Čítajte aj Dzurillov prasynovec si odkrútil debut v NHL. Na ľade súpera vychytal triumf

Tretí najlepší tím Východnej konferencie New Jersey neuspel na ľade lídra západu Vegas a prehral po troch víťazstvách. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil v piatej sérii obranca Shea Theodore.

Samostatné nájazdy odštartoval Tatar, ktorý išiel ako prvý, ale brankára Adina Hilla neprekonal. Slovenský útočník odohral v prvej formácii 16:46 min., počas ktorých sa prezentoval dvomi strelami.

V ďalšom zápase Edmonton zvíťazil nad Winnipegom 6:3. Najproduktívnejší hráč súťaže Connor McDavid zaznamenal v drese Oilers tri asistencie a na konte má už 121 kanadských bo­dov.

Štyrmi bodmi sa prezentoval jeho spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, ktorý mal bilanciu dva góly a dve asistencie. Tri body za bilanciu 2+1 nazbieral ďalší „olejár“ Leon Draisaitl, ktorý je s 93 bodmi na druhom mieste ligovej produktivity.

Svoju sériu s minimálne jedným bodom predĺžil na 11 zápasov, McDavid bodoval v 9 dueloch v sérii. Pre Winnipeg to bola piata prehra za sebou.

Hráči Seattlu vyhrali na ľade Columbusu 4:2 a dosiahli tretí triumf za sebou. Domáci Blue Jackets nenadviazali na nedávne víťazstvo nad Buffalom a so 46 bodmi sú najslabší tím súťaže.

NHL – výsledky:

Columbus Blue Jackets – Seattle Kraken 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Góly: 31. Laine (Boqvist, Gaudreau), 45. Boqvist (Laine, Gudbranson) – 34. McCann (Bjorkstrand, Dunn), 35. Eberle (McCann, Wennberg), 48. Wennberg (Tolvanen, Dunn), 60. Tanev (Schwartz). Brankári: Merzlikins – Grubauer, strely na bránku: 23:35

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 6:1 (1:0, 3:0, 2:3)
Góly: 3. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 22. Nugent-Hopkins, 30. Yamamoto (Nugent-Hopkins), 30. Yamamoto (Kostin, Kulak), 43. Nugent-Hopkins (McDavid, Draisaitl), 48. Draisaitl (McDavid, Yamamoto) – 47. Jonsson-Fjällby (Gustafsson, Mäenalanen), 52. Scheifele (Niederreiter), 53. Dillon (Jonsson Fjällby, Mäenalanen). Brankári: Skinner – Hellebuyck (41. Rittich), strely na bránku: 32:27

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Góly: 31. Crouse (Moser, Söderström) – 3. Šťastný (Burns, Slavin), 9. Aho (Svečnikov, Skjei), 26. Slavin (Burns, Jarvis), 33. Gostisbehere (Nečas, Svečnikov), 35. Aho (Burns, Nečas), 42. Nečas (Burns, Aho). Brankári: Vejmelka – Raanta, strely na bránku:

Anaheim Ducks – Montreal Canadiens 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 5. Megna (Comtois, Grant), 52. McTavish (Fowler, Zegras), 56. Silfverberg (Grant, Shattenkirk) – 2. Drouin (Matheson, Anderson), 60. Suzuki (Dvorak, Drouin). Brankári: Gibson – Montembeault, strely na bránku: 34:28

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 4:3 pp a sn (1:2, 1:0, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 8. Marchessault (McNabb, Barbašov), 33. Marchessault (Barbašov, Eichel), 43. Eichel (Marchessault), rozh. nájazd Theodore – 16. Bratt (Hughes, Hamilton), 20. Mercer, 53. Wood (Boqvist). Brankári: Hill – Schmid, strely na bránku: 28:49

Hviezdy NHL, ktoré najrýchlejšie získali 800 bodov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Hviezdy NHL, ktoré dosiahli úvodných 800...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Miloš Kelemen