Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry nabíjal ruskej hviezde, Halák striedal Šesťorkina

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar si v noci na nedeľu pripísal v zámorskej NHL asistenciu. New Jersey aj vďaka tomu hladko zdolalo Philadelphiu 7:0. Obranca Martin Fehérváry prispel k víťazstvu Washingtonu nad New Yorkom Rangers 6:3 taktiež asistenciou.

25.02.2023 21:58
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry v drese Washingtonu.
debata

V bránke “jazdcov” nastúpil v tretej tretine Jaroslav Halák. Najzaujímavejší moment sa odohral vo Vancouveri, kde brankár Bostonu spečatil gólom víťazstvo Bruins 3:1.

Ullmark sa pri hre Canucks bez brankára zmocnil puku a parádnou strelou cez celé klzisko trafil 48 sekúnd pred koncom opustenú bránku. Švéd sa medzi strelcov zapísal ako trinásty brankár v základnej časti NHL, ale len ôsmy, ktorý skóroval strelou do súperovej bránky.

Naposledy strelil v profilige spomedzi brankárov gól Pekka Rinne v drese Nashvillu 9. januára 2020 v zápase proti Chicagu. Ullmark zaznamenal 26 zákrokov, Boston vyhral šiesty zápas za sebou.

“Hneď ako som vystrelil sa na mňa vrhli traja spoluhráči. Nič som nevidel, nič som nepočul, len som zrazu pochopil, že puk smeruje do bránky,” povedal pre nhl.com Ullmark zaznamenal v 37. zápase sezóny už 30. víťazstvo. Lepší bol v histórii NHL len Tiny Thompson, ktorý tiež v drese Bostonu vychytal v sezóne 1929–30 tridsiate víťazstvo v 35. zápase.

Od sezóny 2000–01 skórovali v NHL spomedzi brankárov Martin Brodeur, Jose Theodore, Evgenij Nabokov, Mika Noronen, Chris Mason, Cam Ward, Mike Smith, Rinne a Ullmark.

Ako prvý strelil gól Ron Hextall, ktorému sa to podarilo v drese Philadelphie proti Bostonu. V drese Bruins debutovali obranca Dmitroj Orlov a útočník Garnet Hathaway, ktorých získal klub výmenou z Washingtonu.

Na triumfe Washingtonu nad Rangers sa dvoma gólmi a dvoma asistenciami podieľal Jevgenij Kuznecov, jeho spoluhráč T.J. Oshie mal bilanciu 2+1. Capitals zastavili sériu prehier, ktorá trvala šesť zápasov. Fehérváry sa podieľal na piatom góle Washingtonu, ktorým Kuznecov v závere druhej tretiny zvýšil na 5:1.

Slovenský obranca bodoval v druhom zápase za sebou, v 49 zápasoch má bilanciu 4+8. Na ľade bol 19 a pol minúty, mal aj plusový bod a jednu strelu.

Erik Černák Čítajte viac Američania kritizujú Slováka: Robí špinavé fauly! NHL rozhodla o treste

Jaroslav Halák vystriedal po druhej tretine v bránke hostí Rusa Igora Šesťorkina, ktorý dostal päť gólov z 22 striel, slovenský brankár inkasoval v záverečnej dvadsaťminútovke z piatich striel iba raz.

“Zápasy s divíznym rivalom sú vždy dôležité a emocionálne. Dnes sme sa zomkli ako tím, potrebovali sme vyhrať a verím, že na tomto výsledku a výkone budeme stavať,” povedal útočník Tom Wilson (1+1).

NHL
Washington – New York Rangers 6:3 /FEHÉRVÁRY 0+1 – HALÁK chytal 20 minút, inkasoval jeden gól z 5 striel/, Columbus – Edmonton 6:5, Detroit – Tampa Bay 0:3, New Jersey – Philadelphia 7:0 /TATAR (New Jersey) 0+1/, Montreal – Ottawa 2:5, Carolina – Anaheim 2:3, Vancouver – Boston 1:3, St. Louis – Pittsburgh 2:3 pp, Colorado – Calgary 4:1, Vegas – Dallas 2:3 sn

debata chyba
Viac na túto tému: #slováci #hokej #NHL