Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny kapitán bojuje s dlhým covidom. Výmena do iného klubu? Chicago reagovalo jasne

Kapitána tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks znova trápia následky ochorenia COVID-19, pre ktoré vynechal celú sezónu 2020/2021.

20.02.2023 20:51
Jonathan Toews Foto: ,
Jonathan Toews.
debata (4)

Kanadský center Jonathan Toews podľa jeho slov trpí dlhým „covidom“ a syndrómom chronickej imunitnej odpovede, pre ktoré sa znova ocitol na listine dlhodobo zranených hráčov.

Podľa generálneho manažéra Kylea Davidsona sa klub nepokúsi 34-ročného hráča vymeniť počas marcovej uzávierky prestupov.

„Hrať s tým bola naozaj výzva. V ostatných týždňoch to zašlo tak ďaleko, že som musel ubrať a zamerať sa na liečbu. Som vďačný za trpezlivosť a podporu od mojich spoluhráčov, trénerov a celej organizácie,“ vyhlásil trojnásobný víťaz Stanleyho pohára (2010, 2013, 2015), ktorý celú doterajšiu kariéru strávil v klube „čiernych jastrabov“.

draft, hokej, nepoužívať Čítajte aj V zámorí netradične porovnali jednotky draftov, ostro sledovaný tínedžer preskočil Ovečkina. Ako obstál Slafkovský?

Už dlhšie sa špekuluje o možnej výmene Toewsa, no generálny manažér klubu o tom vraj neuvažuje.

"Snažíme sa mu pomôcť, aby sa úplne uzdravil, ostatné je druhoradé.

Podporíme ho v čomkoľvek, čo bude potrebovať, aby sa cítil dobre, silný a mohol sa vrátiť na ľad. Ideme deň za dňom, ale dúfame, že ešte odohrá nejaké zápasy v tejto sezóne," vysvetlil Davidson.

Tomáš Tatar Čítajte aj Veľký obrat v 3. tretine. Tatar prijímal gratulácie, gól mu však nepripísali

Jonathan Toews zaznamenal 14 gólov a 14 asistencií v 46 zápasoch tohto ročníka, v tom minulom po návrate do akcie zaznamenal 37 bodov (15+25) v 71 dueloch.

„Súcitíme s ním a všetci ho teraz podporujeme. V tomto týždni už bol s nami a urobil prvé kroky k návratu do akcie. Cvičil aj korčuľoval, ale, bohužiaľ, nešlo to tak ako si predstavoval,“ povedal o stave svojho zverenca tréner Chicaga Luke Richardson.

Top draftové jednotky NHL podľa očakávaní Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Nail Jakupov, Edmonton (2012)
Doterajšia...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #Jonathan Toews