Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin oznámil smutnú správu. Jeho otec zomrel

Ako sme informovali v utorok, hviezdny ruský hokejista Alexander Ovečkin z rodinných dôvodov opustil tím zámorskej NHL Washington Capitals a zamieril do Moskvy. V stredu na instagrame oznámil, že jeho otec Michail zomrel. Mal 71 rokov.

15.02.2023 13:45 , aktualizované: 17:29
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin so svojimi rodičmi a v tom čase priateľkou Anastasiou v januári 2016. Michail Ovečkin zomrel vo veku 71 rokov.
debata (2)

„Môj otec dnes zomrel. Ďakujem všetkým za podporu, prosím o rešpektovanie súkromia mojej rodiny v týchto náročných chvíľach,“ napísal Ovečkin k fotografiám a videu svojho otca (dostanete sa k nim šípkou vpravo):

Podľa ruských médií museli Michaila Ovečkina v Moskve náhle hospitalizovať. Dlhé roky ho trápili problémy so srdcom.

Vo februári 2014 po zápase Ruska so Slovenskom v základnej skupine na ZOH v Soči prekonal infarkt.

Ovečkin sa správu o zdravotnom stave svojho otca dozvedel až po štvrťfinálovej prehre s Fínskom. Ruský kanonier vtedy nenastúpil na špeciálny charter s hráčmi, ktorí už nepokračovali na olympijskom turnaji. Zostal v Soči aj po tom, čo domáci tím nepokračoval na olympiáde.

K aktuálnej absencii Ovečkina sa ešte pred oznámením smutnej správy vyjadril tréner Peter Laviolette.

„Keď ide o rodinu a rodičov, nič nie je dôležitejšie. Musí vyriešiť nejaké veci a my ho v tom podporíme,“ uviedol kouč mužstva z hlavného mesta USA.

Ovečkin nehral už v utorňajšom zápase proti Caroline Hurricanes (2:3) a nezahrá si proti rovnakému tímu ani v sobotu pod holým nebom v Raleigh.

Alexander Ovečkin Čítajte aj Slávnej NHL vládne ruský cár. Ovečkin s novým rekordom

Tridsaťsedemročný útočník je v tejto sezóne najlepší strelec aj najproduktívnejší hráč Caps, spoluhráč slovenského obrancu Martina Fehérváryho zaznamenal v doterajších 54 zápasoch 32 gólov a 22 asistencií.

Deväťnásobný najlepší strelec profiligy Ovečkin vynechal počas celej doterajšej 18-ročnej kariéry v NHL iba 48 duelov základnej časti a Capitals prehrali v 25 z nich.

Ešte pred utorňajším odchodom z USA sa stretol so spoluhráčmi v šatni. „Bolo príjemné vidieť ho, objať ho a povedať mu, že sme tu pre neho. Myslíme na neho a želáme mu všetko dobré,“ povedal americký útočník Washingtonu T.J. Oshie.

Alexander Ovečkin. Čítajte aj Na Ovečkina začínajú v zámorí poriadne tlačiť. Teraz sa ho zastala výrazná osobnosť

Tímu Washington Capitals v tejto sezóne už chýbali viaceré opory pre zranenia a bolestivá bude určite aj absencia historicky druhého najlepšieho strelca v základnej časti NHL s 812 gólmi.

„Bude nám chýbať. Sme lepší s ním v zostave, ale ostatní musia medzitým zabrať. Viem, že to zvládneme,“ vyhlásil dánsky center Lars Eller, ktorého doplnil dlhoročný Ovečkinov útočný partner Švéd Nicklas Bäckström:

„Sme zvyknutí vidieť ho na ľade. Všetci vieme, čoho je schopný a ako skóruje. Rozhodne nám bude chýbať, no musíme nájsť iný spôsob, ako si vytvárať šance a premieňať ich.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals