Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calgary prehralo na ľade Ottawy 3:4 po predĺžení, rozhodol Stützle. Ružička na tribúne

Hokejisti Calgary Flames prehrali na ľade Ottawy Senators v zápase zámorskej NHL 3:4 po predĺžení. O víťazný gól sa v 62. minúte postaral Tim Stützle. Na súpiske hostí chýbal Slovák Adam Ružička.

14.02.2023 07:08
Tim Stützle Foto:
Tim Stützle a jeho veľká gólová noc.
debata

Stützle mal podiel na všetkých štyroch góloch svojho tímu. Okrem presného zásahu po 115 sekundách predlženia si pripísal tri asistencie. Jeho tím ešte v 58. minúte prehrával 1:3, predĺženie zaistili Ottawe góly Drakea Bathersona a Alexa DeBrincata. Domácich podržal aj brankár Mads Sögaard, ktorý zaznamenal 34 úspešných zákrokov.

Blysol sa aj brankár Sergej Bobrovskij, ktorý pomohol svojej Floride k triumfu 2:1 pp a sn na ľade Minnesoty.

Rus vykryl 27 striel súpera a dosiahol úspešnosť zákrokov 96,4 percenta. Hostí poslal do vedenia v 23. minúte Eetu Luostarinen a na jeho presný zásah odpovedal o tri minúty neskôr Kirill Kaprizov, ktorý vsietil 30. gól v prebiehajúcej sezóne. Rozhodujúci nájazd premenil v rozstrele Aleksander Barkov.

Hostia sa tešili z víťazstva aj v Nashville – Arizona zdolala „Predátorov“ 4:2 a vyhrala prvý zápas na ľade súpera od 23. novembra. Séria prehier v stretnutiach vonku trvala 18 duelov. Dva góly hostí vsietil Lawson Crouse.

Výsledky-NHL:
Ottawa – Calgary 4:3 pp, Minnesota – Florida 1:2 pp a sn, Nashville – Arizona 2:4, Vancouver – Detroit 1:6, Los Angeles – Buffalo 4:0 /po 2. tretine/

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Ružička #Tim Stützle