Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Nevedeli mu prísť na meno. Halák teraz školí v New Yorku aj elitného Rusa

Vytúžený míľnik

Halák má ideálnu povahu pre brankára. Flegmatik a introvert, ktorý filtruje vnemy vonkajšieho sveta.

Minulý týždeň zaujala situácia, keď Šesťorkin počas zápasu nešťastne vyhodil puk, ktorý mieril na striedačku.

Hráči Rangers sa už krčili pred nebezpečnou strelou, keď zrazu skraja striedačky vyletela Halákova ruka a puk ukryla do lapačky. Ovácie publika prešiel s letmým úsmevom. Vlastnosť „čakajte nečakané“ na ňom oceňuje aj jeho bývalý kolega Jozef Ondrejka.

Jaroslav Halák Čítajte viac V strehu je aj na lavičke. Brankár Halák predviedol zákrok večera

"Jaro je rýchly aj flexibilný, ale do NHL sa dostal predovšetkým pre veľkú predvídavosť. Práve táto vlastnosť robí rozdiel medzi extraligovým brankárom a tým, ktorý sa napokon prepracuje až do najlepšej súťaže na svete.

Jaro bol vždy o krok vpred, vždy to mal v sebe," spomína Ondrejka, ktorý chytal s Halákom v juniorke Slovana.

Ostrieľaný veterán má z posledných týždňov elitné čísla – päť výhier, 93,8-percentná úspešnosť zásahov a priemer 1,79 inkasovaného gólu na zápas. Chvália ho aj zámorskí experti, ktorí mu po zlom úvode sezóny nemohli prísť na meno.

„Je neskutočné, čo predvádza. Keď som chytal ja, v tridsaťpäťke som bol "vybavený“. Mal som pomalšie reflexy, stratil som mrštnosť. On má 37 rokov a stále hrá na najvyššie úrovni," reaguje Stephen Valiquette, bývalý brankár a v súčasnosti televízny expert.

Rusko-slovenská spolupráca vyhovuje aj Šesťorkinovi. „Som rád, že práve on mi kryje chrbát. Jeho skúsenosti sú na nezaplatenie. V pozičnej hre patrí stále medzi špičku, snažím sa od neho pochytiť, čo sa dá,“ vraví o desať rokov mladší Moskovčan.

Jaroslav Halák Čítajte viac Haláko-mánia je späť! Slovák sa postaral o rekord Rangers, pozrite si jeho zákrok zápasu

V lete sa šírili šumy, že Slováka už v zámorí nechcú a plánuje návrat do Európy. Ako jeden z potenciálnych záujemcov o jeho služby sa spomínal aj majstrovský Slovan Bratislava. Lenže Halák sa chce rozlúčiť s najlepšou ligou sveta ešte výraznejším zápisom.

Len sedem triumfov ho delí od prekonania hranice 300 výhier v profilige. Môže sa stať dvanástym brankárom z Európy, ktorému by sa to v NHL podarilo.

„Je to pre neho špeciálna motivácia. Každý brankár by ju mal mať. Vie, že miesto v NHL nemá v budúcej sezóne isté a preto by rád pokoril hranicu už teraz. Prajem mu, aby sa mu to podarilo. Aj keby nie, mal úžasnú kariéru. Dosiahnuté úspechy a zážitky mu zostanú,“ dodáva Staňa.

Ak dostane príležitosť medzi troma žrďami, Halák sa môže priblížiť k vytúženej tristovke v noci zo stredy na štvrtok. Rangers hrajú na ľade Vancouveru, za ktorý odchytal v minulej sezóne 17 zápasov.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Rangers #Jaroslav Halák