Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haláko-mánia je späť! Slovák sa postaral o rekord Rangers, pozrite si jeho zákrok zápasu

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa stal prvým náhradným brankárom v organizácii hokejového tímu New York Rangers, ktorý vychytal sedem výhier za sebou.

12.02.2023 12:09
Jaroslav Halák Foto: ,
Zrážka pred bránkou Jaroslava Haláka počas zápasu New Yorku Rangers na ľade Caroliny.
debata

Tridsaťsedemročný Slovák pomohol 27 zákrokmi v noci na nedeľu k triumfu Rangers nad Carolinou 6:2. Ani dva góly Tomáša Tatara nezabránili prehre New Jersey na ľade Minnesoty 2:3 po nájazdoch.

Z výhry svojho tímu sa naopak radoval obranca Martin Fehérváry, ktorého Washington zvíťazil nad Bostonom 2:1. Tampa Bay s Erikom Černákom triumfovala na ľade Dallasu 3:1.

Halák zaznamenal v 571. zápase v NHL svoje 293. kariérne víťazstvo. Najvýraznejšie podržal svoj tím v 47. minúte za stavu 3:2, keď zlikvidoval pokus natláčajúceho sa Sebastiana Aha.

Video zákroku večera zverejnil aj jeho agent Allan Walsh, ktorý k nemu dopísal hashtag Haláko-mánia, ktorý rezonoval najmä počas pôsobenia slovenského brankára v Montreale.

Halák nastúpil od 17. decembra sedemkrát a vo všetkých prípadoch jeho tím uspel.

„Nie je to dôležité, vyhrávame ako tím. Musíme pokračovať v zbieraní bodov, čo je pre nás najdôležitejšie v tejto časti sezóny,“ uviedol po zápase Halák, ktorý odchytal 15. duel v sezóne a vo väčšine zápasov kryje chrbát tímovej jednotke Igorovi Šesťorkinovi.

Tatar si v 23. minúte zápasu New Jersey – Minnesota vymenil puk s českým útočníkom Ondřejom Palátom a nekompromisnou strelou vyrovnal na 1:1. O necelé štyri minúty neskôr poslal úspešným tečom svoj tím do vedenia.

Tomáš Tatar Čítajte aj Tatar strelil dva góly za tri a pol minúty, Halák vychytal ďalší triumf, no zatienil ho Panarin

„Diabli“ však v záverečnej tretine náskok stratili a zápas rozhodli až samostatné nájazdy. Tatar svoj pokus nepremenil a New Jersey nestačilo na Minnesotu. „Každý bod je cenný a my to vieme. Škoda, že sme nezískali dva, ale berieme to. Chceme sa poučiť z toho, čo sme urobili zle a byť v ďalšom zápase lepší,“ citoval web nhl.com.

Fehérváry odohral zápas s najväčším vyťažením od 29. novembra uplynulého roka (21:43 min). Jeho Washington zvíťazil na ľade Bostonu 2:1.

Dvadsaťtriročný obranca vyslal na brankára hostí Jeremyho Swaymana jeden strelecký pokus. Víťazný večer zažil aj ďalší slovenský obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay zdolala vonku Dallas 3:1.

Dvadsaťpäťročný bek odohral 17:36 min a do štatistík si pripísal plusový bod, dva hity a raz ohrozil súperovu bránku. Za domácich nastúpil v štvrtej formácii útočník Marián Studenič, ktorý odohral 8:17 min a do štatistík sa nezapísal.

Hokejista a trénerka: manželský pár Ščerbakovcov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Nikita Ščerbak a Laurie Ščerbaková. Toto je...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Jaroslav Halák