Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debut za Rangers ako z veľkej knihy. Hviezdny Rus skóroval už v 3. minúte

Hokejisti New Yorku Rangers zdolali v noci na sobotu v NHL doma Seattle Kraken 6:3 a pripísali si štvrtý triumf v sérii. Slovenský brankár Jaroslav Halák nechytal, prednosť dostal v bránke "jazdcov" Igor Šesťorkin, ktorý predviedol 26 úspešných zákrokov.

11.02.2023 07:06 , aktualizované: 09:05
Vladimir Tarasenko Foto: ,
Vladimir Tarasenko sa teší z prvého gólu v drese New Yorku Rangers.
debata

Vladimir Tarasenko zažil víťaznú premiéru v drese Rangers, ozdobil ju jedným gólom.

Ruský útočník, ktorý prišiel na Manhattan vo štvrtok výmenou zo St. Louis, otvoril v 3. minúte skóre vo svojom druhom striedaní. Martina Jonesa v bránke Seattlu prekonal z tesnej blízkosti, profitoval z prihrávky krajana Artemija Panarina.

"Nemyslím si, že som niečo podobné okúsil vo svojom živote. Prvýkrát som zažil výmenu, predtým som strávil 11 rokov v tom istom meste.

Chalani ma veľmi príjemne privítali, každý sa ku mne správal milo. Bol to bláznivý deň," povedal pre nhl.com Tarasenko, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Nastúpil v elitnom prvom útoku s Panarinom a Mikom Zibanejadom.

„Viem, že obaja vedia potiahnuť akciu, tak som sa snažil byť pripravený, keď ma nájdu prihrávkou. Niekedy sme sa snažili až príliš. Súhru sme si užívali, bolo v tom však veľa emócií, niekedy sme to až príliš prekombinovali,“ priznal 31-ročný krídelník, ktorého pochválil aj tréner newyorského tímu Gerard Gallant:

„Je to fantastický spôsob ako odštartovať kariéru v drese Rangers – skórovať hneď v druhom striedaní. Je skvelý hokejista, určite pomôže nášmu tímu.“

Kaapo Kakko, Vincent Trocheck a Ryan Lindgren sa na víťazstve podieľali zhodne gólom a asistenciou, Chris Kreider pridal dve asistencie. Rangers vyhrali piaty z uplynulých šiestich stretnutí a poistili si tretie miesto v Metropolitnej divízii.

V celej Východnej konferencii majú šiestu najlepšiu bilanciu, na vedúci Boston strácajú 15 bodov. Kraken prehral tretí zápas za sebou, hosťom nestačili ani gól a asistencia Olivera Bjorkstranda, Vince Dunn mal dve asistencie.

Toronto uspelo v Columbuse 3:0 aj vďaka dvom gólom Johna Tavaresa, pri oboch asistoval Mitch Marner. Oporou Maple Leafs bol brankár Iľja Samsonov, ktorý zlikvidoval všetkých 30 súperových striel a tretíkrát v sezóne si udržal čisté konto.

„Cítil som sa skvelo,“ vyhlásil Samsonov, ktorému v závere pomohla aj žŕdka. „Musím sa poďakovať spoluhráčom, nikdy som od nich nevidel lepší výkon ako dnes, zblokovali množstvo striel a v oslabeniach hrali úžasne. Veľa času sme odohrali v útoku. Nula nie je o mne, je viac o tíme,“ dodal po svojom deviatom shutoute v profiligovej kariére. Maple Leafs vyhrali druhý zápas z uplynulých troch, Blue Jackets prehrali štvrtý duel za sebou.

Chicago zdolalo v súboji dvoch najslabších tímov Centrálnej divízie Arizonu 4:3 po predĺžení. O víťazstve rozhodol vo štvrtej minúte extra času obranca Caleb Jones, Andreas Athanasiou zaznamenal za domácich gól a dve asistencie. Nováčik Jaxson Stauber pomohol k triumfu 23 úspešnými zákrokmi a stal sa prvým brankárom v histórii, ktorý odštartoval kariéru v drese Blackhawks tromi víťazstvami.

„Cítim sa fajn, samozrejme, je to úspešný štart. Verím, že to bude takto pokračovať. Je to určite niečo špeciálne, veď hrám za klub z originálnej šestky, v ktorom chytalo mnoho skvelých brankárov,“ spokojne konštatoval Stauber. Coyotes bodovali vo štvrtom dueli za sebou.

Clayton Keller strelil gól, pridal dve asistencie a tešil sa z jubilejného 300. bodu v profiligovej kariére. Túto métu dosiahol ako piaty hráč z draftového ročníka 2016 po Austonovi Matthewsovi, Matthewovi Tkachukovi, Patrikovi Lainem a Alexovi DeBrincatovi.

O miestenku do play off tuho bojuje Pittsburgh, ktorý zvíťazil na ľade Anaheimu 6:3 a posunul sa na pozíciu s prvou voľnou kartou vo Východnej konferencii. Jevgenij Malkin sa pod výhru Penguins podpísal dvoma asistenciami a ako tretí hráč v klubovej histórii dosiahol métu 1200 bodov v NHL. Napodobnil legendárneho Maria Lemieuxa (1723 b.) a spoluhráča Sidneyho Crosbyho (1471).

Obranca Pierre-Olivier Joseph zaznamenal dva góly a asistenciu, Kasperi Kapanen a Bryan Rust zhodne gól a asistenciu. Ducks nepomohli ani gól a asistencia Masona McTavisha, prehrali druhý zápas z troch a v tabuľke Západnej konferencie klesli na predposlednú 15. priečku. Penguins vyslali na domácu bránku až 59 striel, čo je nový klubový rekord v zápasoch na klzisku súpera.

NHL – výsledky:

Columbus – Toronto 0:3, New York Rangers – Seattle 6:3, Chicago – Arizona 4:3 pp, Anaheim – Pittsburgh 3:6

Duel hokejových legiend Česka a Slovenska v Prahe Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
 Fanúšikovia pred O2 arénou čakajú na autogramy...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Vladimir Tarasenko #Seattle Kraken