Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neboja sa, že im zbombardujú New York. NHL musí za postoj k Rusom zaplatiť miliardy

Legendárny český brankár Dominik Hašek nepoľavuje v tlaku na NHL. Nepozdáva sa mu, že dáva priestor ruským hokejistom. Podľa neho je to všetko reklama na vojnu na Ukrajine.

07.02.2023 14:38
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (40)

Nedávno poslal zástupcom profiligy otvorený list, kde ostro protestoval. Na sociálnej sieti Twitter potom dokonca naznačil, že Gary Bettman a spol. budú musieť vo svojich funkciách skončiť.

Pred pár dňami dostal odpoveď, zámorskí funkcionári len sucho skonštatovali, že Hašek má právo na svoj názor, ale nezastupuje celé Česko.

Vladimir Kličko Čítajte viac Rusi, veď vy už jedno zlato máte. V znásilňovaní žien a detí, odkazuje oceľová päsť z Kyjeva

Hašek v pondelok poskytol veľký rozhovor pre spravodajský web cnn.iprima.cz.

Opakuje v ňom, že vo svojom boji nepoľaví a vedenie NHL musí skončiť. Jeho názor je ešte presvedčivejší po Zápase hviezd NHL, v ktorom dostal nemalý priestor aj syn Alexandra Ovečkina, Sergej.

„Bolo mi jasné, že reklama na ruskú vojnu a zločiny režimu bude pokračovať aj počas Zápasu hviezd. Bohužiaľ sa tak stalo ešte vo väčšej miere, než som očakával. Je to zložité, ale musíme na to ďalej upozorňovať,“ vraví Hašek.

Hviezda olympiády v Nagane tvrdí, že po tomto všetkom musí Bettman skončiť.

Collage Maker-06-Feb-2023-07.51-AM Čítajte viac Útok Hašeka neostal bez odozvy: Šéf NHL Bettman Čecha schladil

„Robím všetko, aby šéf NHL Gary Bettman cítil tlak. A aby bol odvolaný. Nie je to otázka týždňa alebo dvoch, bude to ešte veľa práce. Som však presvedčený, že NHL je spoluzodpovedná za to, čo sa deje na Ukrajine. Podporuje zločiny, za čo musí draho zaplatiť,“ vraví Hašek.

Bývalý gólman Buffala si napriek tomu uvedomuje, že európske problémy sa Američanov až tak netýkajú.

"Na jednej strane je potrebné mať pre nich pochopenie. Američania a Kanaďania sú od Ukrajiny vzdialení skutočne ďaleko. Necítia sa ani v najmenšom ohrození, že by napríklad New York malo Rusko bombardovať. Alebo že by chcelo zabrať nejakú provinciu v Kanade.

Musíme aj chápať spoluhráčov ruských hokejistov – sú s nimi dennodenne, chodia spoločne na večere, sú to kamaráti. Je preto pre nich ťažké, aby sa ozvali.

V žiadnom prípade sa nikoho nezastávam, ale chápem, že je to pre nich vzdialený problém. Im neumierajú príbuzní, deti neprichádzajú o nohy. Zopakujem, že NHL za svoj postoj musí zaplatiť miliardy dolárov. To je mojím cieľom," dodal.

Malý Ovečkin zabával Američanov. Je to morálne? Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Sergej Ovečkin zažil magickú noc. Jeho otec je...
40 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine