Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Winnipeg otočil zápas so St. Louis gólmi Morrisseya a Scheifeleho

Hokejisti Winnipegu Jets zvíťazili v jedinom nočnom zápase zámorskej NHL doma nad St. Louis Blues 4:2 a ukončili tak sériu troch prehier. Domáci prehrávali v 43. minúte 0:2, no štyrmi gólmi v tretej tretine duel otočili a súperom uštedrili už šiestu prehru vo vzájomných stretnutiach po sebe.

31.01.2023 06:58
Winnipeg Foto:
Radosť hráčov Winnipegu v zápase proti St. Louis.
debata

Domáci boli počas celého duelu aktívnejší a súpera prestrieľali 39:26, no dlho sa nevedeli presadiť cez brankára Jordana Binningtona. Jeho náprotivok Connor Hellebuyck držal čisté konto do 35. minúty, keď ho prekonal pri presilovke kľučkou na blafák Jake Neighbours, ktorému asistoval aj brankár Binnington.

V 43. minúte zvýšil na 2:0 po brejku Nikita Alexandrov, no potom už úradovali domáci. Už o 40 sekúnd odpovedal Josh Morrissey, v 50. minúte vyrovnal po peknej kombinácii Mark Scheifele a 21 sekúnd po ňom poslal Winnipeg do vedenia opäť najproduktívnejší obranca tímu Morrissey.

Jets si v závere bez problémov postrážili náskok a na 4:2 upravil do prázdnej bránky dvojgólový Scheifele.

Pre Blues to bola piata prehra v sérii, pričom v nich nezískali ani bod a na postupové priečky strácajú osem bodov. Winnipeg je druhý v tabuľke Západnej konferencie o bod za Dallasom, ktorý má zápas k dobru.

NHL-sumár:

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Góly: 43. Morrissey (Mäenalanen, Pionk), 50. Scheifele (Ehlers, Connor), 50. Morrissey (Barron, Mäenalanen), 60. Scheifele (Wheeler, Connor) – 35. Neighbours (Krug, Binnington), 43. Alexandrov (Leivo, Neighburs). Brankári: Hellebuyck – Binnington, strely na bránku: 39:26.

Alexander Ovečkin. Čítajte viac Na Ovečkina začínajú v zámorí poriadne tlačiť. Teraz sa ho zastala výrazná osobnosť

Studenič pomohol gólom a asistenciou k výhre Texasu

Slovenský hokejista Marián Studenič strelil gól a pridal asistenciu pri výhre svojho tímu Texas Stars s nočnom zápase zámorskej AHL nad Iowa Wild 5:4 po predĺžení. Dvadsaťštyriročný krídelník nazbieral v 40 dueloch prebiehajúcej sezóny 14 gólov a 15 asistencií.

Texas vďaka triumfu zvýšil náskok na čele Centrálnej divízie na päť bodov. V zápase sa darilo aj Studeničovmu českému spoluhráčovi, Matěj Blümel zaznamenal dva góly a asistenciu.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Winnipeg Jets