Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Ovečkina začínajú v zámorí poriadne tlačiť. Teraz sa ho zastala výrazná osobnosť

Hokejový útočník Alexander Ovečkin je známy náklonnosťou k prezidentovi Vladimirovi Putinovi, voči ich vrelému vzťahu sa oficiálne nevymedzil ani potom, čo ruský vodca rozbehol brutálne vraždenie na Ukrajine.

31.01.2023 06:32
Alexander Ovečkin. Foto: ,
Alexander Ovečkin.
debata (3)

V zámorí cez víkend aktivisti v petícii apelovali na tamojšieho premiéra Justina Trudeaua, aby kapitánovi Washingtonu neudelil vstupné víza na nedeľný zápas NHL v Toronte, ruský snajper sa však dočkal nečakaného zastátia.

Na jeho obranu sa postavil legendárny kanadský hráč, tréner a neskôr športový analytik Don Cherry, ktorý predtým často nemohol Ovečkinovi prísť na meno.

"Áno, niekedy som ho kritizoval za jeho počínanie na ľade, ale nikdy by som nešiel do osobnej roviny. Preto teraz hovorím: Nechajte ho tak. Je to hokejista a nemá s tým, čo sa deje na Ukrajine, nič spoločné.

Sústreďme sa na jeho súboj o najlepšieho strelca histórie NHL a na zvyšok zabudnite," vyzval 88-ročný expert, ktorý viac ako tridsať rokov svojimi komentármi v programe Hockey Nights in Canada televíznej spoločnosti Sportsnet lákal fanúšikov k obrazovkám.

Zakopané, Putin Čítajte viac Putin, choď do... Pod mostíkmi v Zakopanom je hitom antiruský toaleťák

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Vladimir Purtin