Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po hroznom štarte je späť. Z podceňovaného Haláka je hrdina Rangers

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák potvrdil, že po slabšom úvode sezóny sa stal oporou New Yorku Rangers.

28.01.2023 08:45
728440534 Foto:
Jaroslav Halák v drese New York Rangers.
debata

V stretnutí proti Vegas Golden Knights vychytal víťazstvo 4:1, pripísal si 33 zákrokov a natiahol svoju víťaznú sériu na päť zápasov. Po zápase priznal, že sa po slabšom úvode sezóny snažil pozerať vpred.

Halák sa do bránky Rangers postavil prvýkrát od 17. januára. Jeho brankársky kolega Igor Šesťorkin odvtedy nastúpil v troch stretnutiach, z ktorých „jazdci“ zvíťazili iba raz. Halák si 97,1-percentnou úspešnosťou zákrokov proti Vegas vyrovnal osobné maximum z prebiehajúcej sezóny.

Rovnakú mal aj 30. novembra pri víťazstve nad Ottawou 3:1, keď zmaril ešte o jednu strelu viac. Jeho päťzápasová víťazná séria a tri inkasované góly z uplynulých troch stretnutí sú v ostrom kontraste so začiatkom sezóny.

SR hoke TEL 47. kola Prešov Spišská Nová Ves POX Čítajte viac Zlyhania favoritov v extralige. Slovan, Zvolen aj Košice prehrali

V drese „jazdcov,“ ku ktorým prišiel pred prebiehajúcim ročníkom, prehral úvodných šesť zápasov, v ktorých inkasoval 19 gólov. Postupne sa však jeho výkony zlepšili a v štyroch januárových zápasoch má 93,6-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 1,67 inkasovaného gólu na zápas.

„Vždy, keď sa pripojíte k novému tímu, tak sa niekedy až príliš snažíte. Viem, že moje štatistiky v úvode sezóny neboli najlepšie, ale povedal som si: Neboj sa, otoč list a poď ďalej dopredu,“ uviedol pre nhl.com.

270123EYFO Friuli hokej dievcata-finale SVK-CZE2 GAL 3 Čítajte viac Lopušanová strelecky mlčala. Mladé Slovenky majú striebro, Češky zlato

Halák v zápase proti Vegas podržal svoj tím po viacerých nebezpečných situáciách hostí. V 33. minúte ho neprekonal ani pokrytý Keegan Kolesar, ktorému nedopriala gólovú radosť rýchla Halákova lapačka:

„Videl som ho prichádzať k bránke a našťastie nenadvihol puk nad moju lapačku, takže sa mi to podarilo zachrániť.“ Rangers zdolali Vegas druhýkrát v sezóne a upevnili si priebežnú 6. priečku vo Východnej konferencii.

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Rangers #Jaroslav Halák