Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pri Kelemenovom debute bola aj jeho snúbenica. Výkon 93. Slováka v NHL zhodnotil tréner

Slovenský hokejista Miloš Kelemen absolvoval v drese Arizony premiéru v zámorskej NHL. Proti Anaheimu hral v druhom útoku s Nickom Bjugstadom a Dylanom Guentherom, ale Coyotes prehrali 2:5. Kelemen sa stal 93. Slovákom, ktorý nastúpil na zápas v profilige.

25.01.2023 12:46
Miloš Kelemen Foto: ,
Miloš Kelemen v drese Arizony počas svojej premiéry v NHL.
debata (1)

„Bol som nervózny len prvých pár sekúnd, potom mi pomohli spoluhráči na striedačke a cítil som sa dobre. Stretnutie bolo veľmi vyrovnané, ale rozhodlo premieňanie šancí,“ povedal 23-ročný Kelemen podľa nhl.com, ktorý sa po Jurajovi Slafkovskom a Pavlovi Regendovi stal tretím Slovákom s premiérovým duelom v tejto sezóne:

„Profiliga predstavuje najvyššiu úroveň v kariére hráča a teším sa, že mohol nastúpiť.“

Vedenie Arizony Kelemena v utorok povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho.

Debut Slováka v NHL. Zápas Arizony s Anaheimom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miloš Kelemen (vpravo) v súboji so Samom...

Slovenský krídelník dostal šancu nastúpiť na rozkorčuľovanie ako prvý a pár sekúnd bol na ľade úplne sám. Pri otázke na to, aké to bolo zažiť, s úsmevom povedal: „Bol som opatrný, pretože som sa bál, že spadnem. Určite to bol však nezabudnuteľný moment.“

Kelemen podpísal vlani v máji s Coyotes dvojročný nováčikovský kontrakt a po prípravnom kempe „kojotov“ zamieril na farmu do AHL. V drese Tucsonu odohral 39 zápasov, v ktorých nazbieral 20 kanadských bodov za deväť gólov a 11 asistencií.

Miloš Kelemen Čítajte aj Rozdával bodyčeky. Kelemen má za sebou premiéru v NHL

Slovenského útočníka pochválil po stretnutí aj tréner Andre Tourigny: „Ukázal viacero dobrých vecí, bol rýchly, platný v defenzíve a dokázal vybojovať veľa pukov.“

Útočník strávil na ľade 10 minút a 4 sekundy, na bránku súpera vyslal jednu strelu a prezentoval sa tromi bodyčekmi.

„Moja snúbenica bola v hľadisku a rodičia odišli pred pár dňami na Slovensko a nemohli tu byť pri mojej premiére. Pozerali to však v televízii. Myslím si, že všetci boli za túto šancu pre mňa radi a ja tiež,“ konštatoval Kelemen.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Miloš Kelemen