Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampa s Černákom opäť prehrala, neuspel ani Fehérváry. Ružičku posadili na tribúnu

Hokejisti Tampy Bay prehrali v noci na nedeľu na ľade Calgary 3:6 a v NHL si pripísali druhý neúspech za sebou.

22.01.2023 07:05
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry z Washingtonu v súboji s krídelníkom Vegas Jonasom Rondbjergom.
debata

V drese Lightning sa predstavil slovenský obranca Erik Černák, Adam Ružička za Flames nehral.

Z víťazstva sa netešil ani Martin Fehérváry, Washington prehral na ľade Vegas 2:6. Kapitán Edmontonu Connor McDavid sa ako prvý dostal na métu 40 gólov, hetrikom sa zaskvel Sebastian Aho z Caroliny.

Dvoma gólmi a asistenciou prispel k víťazstvu “plameňov” obranca Rasmus Andersson. “Boli tam emócie, padlo veľa gólov. Zápas som si užil a som rád, že sme uspeli,” povedal pre nhl.com 26-ročný Švéd.

Flames zastavili sériu dvoch prehier, brankár Dan Vladař zaznamenal 21 úspešných zákrokov. Hostia štyri minúty pred koncom znížili zásluhou Anthonyho Cirelliho na 3:4, ale víťazstvo domácich spečatili do prázdnej bránky Jonathan Huberdeau a Blake Coleman.

Černák bol na ľade 18 minút a 49 sekúnd, zaznamenal mínusku a v prvej tretine jeho vylúčenie potrestal otváracím gólom duelu Nazem Kadri.

Pri absencii Ružičku, ktorého tréner Darryl Sutter nechal na tribúne, absolvoval debut v NHL 21-ročný kanadský útočník Jakob Pelletier. Tampa Bay sa drží na 5. priečke Východnej konferencie, Flames patrí 9. miesto na západe.

Washington prehral štvrtý z uplynulých šiestich duelov, no tiež si drží pozície zaručujúce vyraďovaciu časť, má siedmu najlepšiu bilanciu na východe.

Dvoma gólmi pomohol k víťazstvu Vegas center Paul Cotter a Golden Knights zastavili sériu troch prehier. Washington nastúpil bez svojho kapitána Alexandra Ovečkina, druhý najlepší strelec histórie NHL chýbal pre zranenie dolnej časti tela.

Rem Pitlick rozhodol v predĺžení o prekvapujúcom víťazstve Montrealu nad Torontom 3:2 a dokonal tak obrat z 0:2. “Dostal som výbornú prihrávku od Mikea Hoffmana, mal som rýchlosť a trafil som presne. Vyhrať v sobotu večer nad Torontom, nič lepšie sa nemôže stať,” povedal Pitlick.

Zraneniami sužovaní Canadiens vyhrali tri zo štyroch zápasov. Montrealu okrem draftovej jednotky Juraja Slafkovského bude do konca sezóny chýbať aj najlepší strelec Cole Caufield, ktorý musí ísť na operáciu ramena.

Maple Leafs viedli po prvej dvadsaťminútovke 2:0, keď už v 53. sekunde skóroval obranca Mark Giordano a potom sa presadil aj Calle Järnkrok. Montreal však dostal zápas do predĺženia, keď sa presadili Josh Anderson a prvýkrát v sezóne Rafael Harvey-Pinard.

“Neprestali sme hrať aj keď sme prehrávali 0:2. Zomkli sme sa a dokázali sme zápas otočiť,” povedal Anderson. “Ukázalo sa, že vieme hrať s hocikým, aj keď nám chýba veľa hráčov. Je však dôležité, aby každý nechal na ľade všetko,” dodal brankár Canadiens Sam Montembeault, ktorý chytil 36 striel.

“Po prvej tretine sme dali nohu z plynu. Je to sklamanie,” uzavrel center Toronta Auston Matthews.

Winnipeg vyhral v Ottawe 5:1, keď sa gólom a dvoma asistenciami blysol Blake Wheeler. Tridsaťšesťročný americký útočník sa tak dostal vo svojom 1084. zápase v základnej časti na métu 900 bodov (308+592). V tejto sezóne nazbieral 33 bodov (12+21) v 38 dueloch. Okrúhly míľnik dosiahol aj Kyle Connor, ktorý zaznamenal 400. bod.

Výbornú formu potvrdili hokejisti Edmontonu, keď vyhrali vo Vancouveri 4:2 a natiahli sériu úspechov na šesť zápasov. Svojim 40. gólom v sezóne sa blysol Connor McDavid.

Kapitán “olejárov” potreboval na túto métu len 48 zápasov, čo sa spomedzi aktívnych hráčov nepodarilo žiadnemu inému hráčovi. McDavid prekonal zápis Matthewsa, ktorý strelil v sezóne 2021–22 svoj 40. gól v 49. zápase. Naposledy dal 40 gólov v prvých 48 zápasoch v NHL Pavel Bure v sezóne 1999–2000.

“Videl som na videu veľa jeho akcií, bol neuveriteľne rýchly a strieľal krásne góly. Vyrovnať jeho zápis je pre mňa česť,” povedal McDavid na adresu Bureho, ktorého v roku 2012 uviedli do Siene slávy NHL.

Tento zápas bol pravdepodobne posledný pre trénera Canucks Brucea Boudreaua, ktorého by mal podľa zámorských médií nahradiť Rick Tocchet.

Fanúšikovia po skončení zápasu skandovali “Bruce, there it is” na melódiu známej rapovej pesničky z 90-tych rokov “Whoomp, there it is”. Boudreau so slzami v očiach zamával a poďakoval sa fanúšikom v Rogers Place. Emociálne prežíval aj následný pozápasový rozhovor.

Sebastian Aho zaznamenal druhý hetrik v sezóne a šiesty v kariére a rozhodol o víťazstve Caroliny na ľade New Yorku Islanders 5:2. Hurricanes stratili dvojgólový náskok, ale potom to zobral do svojich rúk 25-ročný fínsky center, ktorý zavŕšil trojgólový večer do prázdnej bránky.

“Som hrdý na náš tím, odviedli sme skvelú prácu,” povedal tréner Rod Brind’Amour. Hurricanes hrali bez Maxa Paciorettyho, ktorý si v zápase s Minnesotou opäť roztrhol achilovku.

Hokejisti Columbusu zastavili sériu troch prehier, keď si na domácom ľade poradili so San Jose 5:3. V 53. minúte zlomil nerozhodný stav Gustan Nyquist a víťazstvo spečatil do opustenej bránky Sean Kuraly.

“Herne to nebolo ideálne, ale nahradili sme to bojovnosťou,” povedal Nyquist. Gól a asistenciu zaznamenali aj Johnny Gaudreau a Patrik Laine, víťazstvo (23 zákrokov) vychytal Joonas Korpisalo.

Dallas zdolal doma Arizonu 4:0, keď si štvrtý shutout v sezóne pripísal Jake Oettinger (33 zákrokov). Coyotes prehrali vonku 15. zápas za sebou, naposledy sa tešili na súperovom klzisku 23. novembra, keď zvíťazili v Caroline 4:0.

Dvoma gólmi prispel k triumfu Stars český útočník Radek Faksa, ktorý zaznamenal prvý viacgólový zápas od 5. novembra 2019. Colorado natiahlo víťaznú sériu na päť duelov, obhajca Stanley Cupu uspel na ľade Seattlu 2:1 po nájazdoch. V nich rozhodol ako jediný úspešný exekútor Nathan MacKinnon. Avalanche chýbal v treťom zápase za sebou obranca Cale Makar.

Vydarený debut v NHL absolvoval brankár Chicaga Jaxson Stauber, ktorý zaznamenal 29 zákrokov a vychytal triumf Blackhawks na ľade St. Louis 5:3.

“Ani to neviem opísať slovami, mám obrovskú radosť. Sníval som o tomto dni dlho,” povedal 23-ročný Američan, ktorého klub povolal z farmy. Blackhawks vyhrali na ľade Blues v riadnom čase prvýkrát od 14. novembra 2018. Víťazstvo v debutovom zápase v v NHL v drese Chicaga naposledy vychytal Collin Delia (29. marca 2018).

NHL – výsledky:

Buffalo – Anaheim 6:3, Calgary – Tampa Bay 6:3, Florida – Minnesota 5:3, Ottawa – Winnipeg 1:5, Montreal – Toronto 3:2 pp, Columbus – San Jose 5:3, Detroit – Philadelphia 1:2, New York Islanders – Carolina 2:5, Nashville – Los Angeles 5:3, St. Louis – Chicago 3:5, Dallas – Arizona 4:0, Vegas – Washington 6:2, Vancouver – Edmonton 2:4, Seattle – Colorado 1:2 pp a sn

Načítavajú sa športové výsledky...
Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay #Erik Černák #Martin Fehérváry #Adam Ružička