Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákom v drafte NHL prognózujú úspech. Koho vidia experti v 1. kole?

Tohtoročný draft nováčikov do zámorskej hokejovej NHL zrejme nebude pre Slovensko taký úspešný ako ten vlaňajší, no opäť sa očakáva viacero slovenských mladíkov v prvom kole.

19.01.2023 15:30
Samuel Honzek Foto: ,
Samuel Honzek sa predstavil aj na nedávnych MS do 20 rokov v Kanade.
debata

Podľa expertov z kanadskej športovej televízie Sportsnet sa medzi najlepších 32 hráčov dostanú traja Slováci a jeden aj do Top 10 poradia. Daliborovi Dvorskému predpovedajú 10. miesto, Samuelovi Honzekovi 15. pozíciu a Maximovi Štrbákovi 27. priečku.

Sedemnásťročný center Dvorský hráva v tejto sezóne medzi mužmi v druhej najvyššej švédskej súťaži za tím AIK Štokholm, v 23 zápasoch nazbieral zatiaľ 10 bodov (4+6). Na nedávnych majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov zaznamenal gól a dve asistencie v piatich dueloch.

Erik Černák Čítajte viac Deviaty bod Černáka v NHL. Výnimočná noc pre útočníka Stamkosa

„Nepozerajte sa iba na jeho produktivitu na MSJ. Slovenský tím sa na neho spoliehal vo všetkých dôležitých súbojoch a v rôznych herných situáciách,“ napísali odborníci o Zvolenčanovi.

Osemnásťročný center Honzek má na konte 43 bodov (17+26) v 31 zápasoch za tím Vancouver Giants v juniorskej WHL, na šampionáte sa v druhom stretnutí zranil a nestihol bodovať.

„Na prvý pohľad zaujme robustnou postavou, no aj z ostatných atribútov jeho hry srší profesionalita. Nanešťastie, pre zranenie na MSJ bude mimo hry dlhší čas,“ zhodnotili experti trenčianskeho rodáka.

Nela Lopušanová 2 Čítajte viac Lopušanová je jackpot. Iných vozia rodičia takmer do šatne, ona príde na bicykli ráno o piatej

Sedemnásťročný obranca Štrbák absolvoval v tomto ročníku 25 zápasov v drese tímu Sioux Falls Stampede v americkej USHL, v ktorých zaznamenal 13 bodov (3+10).

Na MS juniorov si pripísal tri asistencie v piatich dueloch. „Aj keď jeho hra v USHL niekedy vyvoláva obavy, jeho výkony na šampionáte sa nedajú spochybniť. Dôsledne bráni a je tak šikovný, že dokáže pomáhať aj v útoku,“ myslia si odborníci o Košičanovi, ktorý už opustil USHL a zamieril do univerzitnej NCAA.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Samuel Honzek #NHL draft 2023