Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdna noc Fehérváryho. Slovák strelil parádny gól, na ďalší prihral

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry zaznamenal v noci na stredu v NHL gól a asistenciu.

18.01.2023 06:57
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry sa teší z gólu.
debata

Washington však prehral doma s Minnesotou 2:4.

Fehérváry otvoril skóre duelu v 19. min. Druhý gól dali Capitals v 26. min, presadil sa Dylan Strome a viedli po ňom 2:1, následne však rozvlnili sieť už iba trikrát hráči Wild.

Washington prehral tretí z uplynulých štyroch duelov a v tabuľke Východnej konferenciu mu patrí 7. priečka.

Montreal bez zraneného Juraja Slafkovského zdolal doma Winnipeg 4:2, keď dvoma gólmi blysol Jevgenij Dadonov.

Ďalšie pridali Mike Hoffman a Josh Anderson, brankár Samuel Montembeault predviedol 25 zákrokov. Domáci obranca Justin Barron nastúpil proti svojmu bratovi Morganovi prvýkrát počas ich pôsobenia v NHL.

Jediný zásah hostí dosiahol Kyle Connor a bol to jeho 200. gól v profilige. Montreal predtým uspel 2:1 na ľade New Yorku Rangers.

„Zdolali sme dva z top tímov súťaže a ukázali sme, že keď hráme svoju hru celých 60 minút, tak s nimi môžeme súperiť,“ myslí si Montembeault. Canadiens vyhrali dva zápasy za sebou prvýkrát od novembra.

Prvý hetrik v kariére zaznamenal Kevin Hayes a výrazne tak prispel k triumfu Philadelphie nad Anaheimom 5:2.

„Chceli sme dnes hrať jednoducho a rýchlo a myslím, že sa nám to darilo hneď od úvodných minút. Odohrali sme parádnu prvú tretinu a tam sme položili základ víťazstva,“ tešil sa tréner Flyers John Tortorella, ktorý dosiahol 692. víťazstvo v NHL a na 12. mieste historickej tabuľky sa vyrovnal Dickovi Irvinovi.

Brankár domácich Samuel Ersson vykryl 25 striel súpera a vyhral aj piaty duel v sezóne. Ducks prehrali piatykrát za sebou.

Ivan Provorov Čítajte viac Dúhový dres? Nie! Rus v NHL nenastúpil na rozcvičku, prezradil dôvod

William Nylander pomohol dvoma gólmi, vrátané víťazného, a asistenciou k víťazstvu Toronta doma nad Floridou 5:4 po predĺžení.

Mitch Marner si pripísal dve asistencie a prekonal klubový rekord Darryla Sittlera zo sezóny 1977/78, keď bodoval v 19. domácom zápase v sérii.

Domáci brankár Matt Murray inkasoval štyrikrát z ôsmich striel a na začiatku druhej tretiny prepustil miesto Iľjovi Samsonovovi.

Edmonton vyhral štvrtý duel za sebou, keď doma zdolal Seattle 5:2. Zach Hyman sa na tom podieľal tromi bodmi (1+2).

Jeden gól dosiahol aj Connor McDavid a s 38 zásahmi je suverénne na čele tabuľky strelcov súťaže. Šnúru s aspoň jedným bodom natiahol už na osem zápasov.

Arizona ukončila negatívnu sériu deviatich prehier, keď si doma poradila s Detroitom 4:3 po nájazdoch.

Seth Jones sa postaral o triumf Chicaga nad Buffalom 4:3, keď najskôr 56 sekúnd pred koncom riadneho času vyrovnal skóre a v tretej minúte predĺženia ďalším zásahom rozhodol o extra bode pre domácich.

NHL – výsledky:
Montreal – Winnipeg 4:1, Washington – Minnesota 2:4, Toronto – Florida 5:4 pp, Philadelphia – Anaheim 5:2, Nashville – Columbus 2:1, Chicago – Buffalo 4:3 pp, Edmonton – Seattle 5:2, Arizona – Detroit 4:3 pp

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry