Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar a 50-bodová sezóna? Nemôže sa od neho žiadať viac, tvrdí expert

Aké výkony v sezóne predvádza v drese New Jersey Devils najskúsenejší slovenský útočník Tomáš Tatar? Na túto otázku odpovedal v hodnotení zámorský expert z portálu Pucks and Pitchforks David Holliday.

16.01.2023 19:32
tatar devils Foto:
Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils.
debata

Podľa neho je Tatar štvrtým najlepším útočníkom New Jersey a dostal hodnotenie B+. V tejto sezóne zaznamenal v 43 stretnutiach 10 gólov a 17 asistencii.

Aj vďaka nemu sú diabli na druhom mieste v Metropolitnej divízii a vo východnej konferencii im patrí 3. miesto s trojbodovou stratou na Carolinu Hurricanes a 13 bodov za suverénom NHL, Bostonom Bruins.

„Tatar zlepšil svoje výkony v porovnaní z prvou štvrtinou sezóny. Ak sa dokáže udržať v prvých dvoch útokoch a do konca sezóny nazbiera 20 gólov a 50 bodov, nemôže sa od neho žiadať omnoho viac,“ uviedol Holliday.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský bol blízko. Fantasticky ho vychytala ruská hviezda

Spomedzi útočníkov New Jersey obstáli v porovnaní so Slovákom lepšie len Jack Hughes, Nico Hischier (obaja A+) a Jesper Bratt (A).

Z pohľadu produktivity zaznamenal Tatar v tejto sezóne tri dvojbodové zápasy. Najlepšie mu vyšiel vianočný súboj proti Bostonu Bruins (3:4), v ktorom si na konto pripísal gól a asistenciu.

Hráči NHL s najviac gólmi do prázdnej bránky Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. David Backes  - 23 gólov do prázdnej bránky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #New Jersey Devils