Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský konečne dostal poriadnu porciu. Fanúšikovia ho vychválili do neba

Slovák Juraj Slafkovský má v NHL za sebou zápas číslo 37. Hoci nebodoval, predsa len bol v niečom špeciálny.

13.01.2023 05:30
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (12)

Posledná draftová jednotka odohrala viac ako šestnásť minúť, čo je suverénne najväčší „ice time“, aký dosiaľ od trénera Montrealu Canadiens dostala. Slafkovský nastúpil v treťom útoku spoločne s Christianom Dvorakom a Joshom Andersonom.

Navyše, jeho tím konečne zabral. Montreal doma zdolal Nashville 4:3. Kanadský tím sa dlhodobo trápi. Pred týmto duelom vyhral iba jeden zápas z deviatich.

Slovenský reprezentant v noci síce nebodoval, ale nielen zámorské médiá, no i fanúšikovia píšu, že odohral skvelý duel. Že patril medzi najlepších hráčov Canadiens.

„Som rád, že to ide dobre, potrebujem len trochu viac šťastia [v ofenzíve], ale to raz príde. Pokiaľ budeme vyhrávať, tak ani to nie. Je mi to naozaj jedno,“ glosoval svoj dobrý výkon proti Nashvillu Slafkovský.

Fanúšikovia ho chvália ho za to, že konečne začal využívať výhody svojej veľkej postavy a vypichli predovšetkým jeden moment z druhej tretiny, keď sa najlepší strelec olympijského turnaja obetavo hádzal do striel.

„Juraj Slafkovský blokuje strelu nohou, kríva, ostáva na ľade a zblokuje ďalšiu strelu tou istou nohou, než prikorčuľuje k strelcovi a pokryje ho. Dav hučí. Toto je ďalšie malé víťazstvo,“ napísal na Twitteri aj Arpon Basu, renomovaný novinár.

Po zápase sa k tomuto momentu vyjadril aj sám Slafkovský. „Je to len súčasť hry. Nemyslím si, že je to niečo zvláštne – každý to musí robiť, ak chcete vyhrávať…“

Dobrý výkon 18-ročného Košičana si napríklad všimol aj iný montrealský novinár – Mathieu Boulay.

Že Juraj Slafkovský robil v posledných dňoch obrovský progres, pripúšťa aj Vincent Lecavalier, legenda NHL, dnes poradca pre špeciálne operácie Montrealu Canadiens. „Vidno, že na ľade začína jazdiť, dostáva puk do siete, využíva svoju veľkosť. Presne to od neho chceme,“ uviedol.

Pridal sa aj kapitán Nick Suzuki: „Dnes patril medzi našich najlepších hráčov, dobre využíval svoje telo. Presne to od neho chceme. Je na ňom vidieť, že chce bodovať. Budeme v tomto klube spolu ešte dlhú dobu. Jeho čas určite príde,“

Slafkovský odohral za Montreal 37 zápasov, strelil v nich štyri góly a na ďalších šesť prihral – na konte má teda 10 kanadských bodov. Momentálne je jedenástym najproduktívnejším hráčom svojho mužstva. Trinásť zápasov v rade však už nebodoval.

Montreal, ktoré patrí vo Východnej konferencii predposledná 15. priečka, odohrá najbližší zápas v noci zo soboty na nedeľu na ľade New York Islanders.

Ohlasy fanúšikov na sociálnych sieťach…

  • Veľmi solídna hra od Juraja Slafkovského dnes večer. Pracuj tvrdo, chlapče.
  • Slafkovský dostal konečne 16 minút. Absolútna krása. To dieťa to konečne rozbalilo a bolo za to odmenené.
  • Slafkovský odohral dnes večer skvelý zápas. Robil veci, ktoré nie sú uvedené na svetelnej tabuli. Posun v čase strávenom na ľade je dokonalým zhrnutím jeho dnešnej hry.
  • Slafkovský si za to, ako hrá, zaslúžil byť jednou z hviezd zápasu.

NHL – výsledky:
Buffalo – Winnipeg 2:4, Detroit – Toronto 4:1, Montreal – Nashville 4:3, Tampa Bay – Vancouver 5:4, Boston – Seattle 0:3, Columbus – Carolina 2:6, New York Rangers – Dallas 2:1 pp, New York Islanders – Minnesota 1:3, St. Louis – Calgary 1:4, Chicago – Colorado 3:2, Arizona – Ottawa 3:5, Vegas – Florida 4:2

Ako začali 18-ročné jednotky draftu v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Owen Nolan: 1 gól v prvých 46 zápasoch.
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský