Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružička natiahol nelichotivú sériu. S Calgary sa však tešil z triumfu

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička sa ako jediný zo Slovákov mohol v noci na sobotu tešiť v NHL z víťazstva. Jeho tém Calgary zdolal doma New York Islanders 4:1.

07.01.2023 06:50 , aktualizované: 08:41
1. Adam Ružička Foto:
Adam Ružička.
debata

Ružička nebodoval už v piatom zápase za sebou a v stretnutí odohral 14 minút. Erik Černák v drese Tampy Bay sa pri prehre 2:4 vo Winnipegu do kanadského bodovania nezapísal, rovnako ako Martin Fehérváry pri nezdare Washingtonu doma s Nashvilleom 2:3.

Calgary rozhodlo o svojom triumfe už v prvej tretine, ktorú vyhralo 3:1. Brankár Jacob Markström prispel k víťazstvu 24 úspešnými zákrokmi, ako jediný ho prekonal Zach Parise. Flames zvíťazili v treťom z uplynulých štyroch zápasov a patrí im štvrté miesto v Pacifickej divízii a 7. priečka v Západnej konferencii.

Zostrih zápasu Calgary vs. NY Islanders.

„Stúpame nahor v tabuľke. Bojujeme a robíme všetko pre to, aby sme sa posúvali vyššie. Musíme vyhrávať najmä domáce stretnutia,“ zdôraznil krídelník Blake Coleman, ktorý na začiatku 6. minúty zvýšil na priebežných 3:0 pre Calgary. Ružička odohral ako člen štvrtého útoku „plameňov“ 13:55 min so ziskom plusového bodu a s jedným bodyčekom.

Islanders sa nedarí, prehrali tretí zápas z uplynulých štyroch. „Ostrovanom“ chýbal ofenzívny líder Matt Barzal, ten sa síce zúčastnil na predzápasovej rozcvičke, no napokon nenastúpil pre zranenie v dolnej časti tela. „Predviedli sme niekoľko pozitívnych vecí, no nedosiahli sme želaný výsledok. Musíme zresetovať a pripraviť sa dobre na nadchádzajúcu domácu šnúru,“ poznamenal útočník hostí Josh Bailey.

Černák nastúpil v druhej obrannej formácii Tampy, no štvrtému víťazstvu Winnipegu v rade nezabránil. Lightning prehrali druhý duel za sebou a sú na východe na 7. priečke, hneď za Capitals. Dva góly v drese Jets strelil Pierre-Luc Dubois, Josh Morrissey mal tri a Mark Scheifele dve asistencie.

Zostrih zápasu Winnipeg vs. Tampa Bay.

Nerozhodný stav zlomil v tretej tretine v presilovke 5 na 3 Kyle Connor, ktorý sa presadil strelou bez prípravy z pravého kruhu na buly. Bol to už jeho 41. víťazný gól v profiligovej kariére a stal sa v tomto smerom rekordérom organizácie, keď prekonal Iľju Kovaľčuka.

Ten nastrieľal ešte v drese Atlanty Thrashers, predchodcu súčasných Jets, 40 víťazných gólov. „Je to ťažká liga. Každý v nej chce vyhrať, všetky tímy sú súťaživé a je plno vyrovnaných zápasov, ako bol tento,“ povedal Connor, ktorý si pripísal v zápase aj jednu asistenciu.

Martin Fehérváry Čítajte viac Lepší ako Ibrahimovič. Fehérváry dal hlavou jeden z najkurióznejších gólov

Tampe nepomohli ani gól a asistencia Anthonyho Cirelliho. Hostia hrali bez švédskeho obrancu Victora Hedmana, ktorý bol pri pôrode manželky, spoločne očakávali narodenie tretieho potomka. Jets využili obe presilovky o dvoch hráčov, celkovo hrali šesť presiloviek. Trénera „bleskov“ Jona Coopera hneval vysoký počet vylúčení u jeho zverencov:

„Totálny nedostatok disciplíny. Bolo hanbou, čo sme robili. Koľkokrát za sezónu čelíte súperovej presilovke 5 na 3? Napočítali by ste to možno na prstoch jednej ruky. A my sme im to v jednom zápase darovali na dva a pol minúty. Neakceptovateľné.“ Černák odohral 22:03 min a zblokoval jednu strelu súpera.

NHL – sumáre:
Washington Capitals – Nashville Predators 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Góly: 10. Milano (Sheary, Orlov), 32. Aube-Kubel (Gustafsson, van Riemsdyk) – 5. Novak (Trenin), 16. Trenin (Lauzon, Pärssinen), 57. McDonagh (Johansen, Duchene). Brankári: Lindgren – Lankinen, strely na bránku: 32:22.

Detroit Red Wings – Florida Panthers 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 2. Berggren (Chiarot, Hronek), 57. Fabbri (Hronek, Copp) – 3. Forsling (E. Staal, Smith), 27. Ekblad (Barkov, Tkachuk), 49. Ekblad (Barkov, Montour). Brankári: Husso – Bobrovskij, strely na bránku: 31:20.

Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: 20. Dubois (Connor, Morrissey), 28. Dubois (Morrissey, Scheifele), 46. Connor (Scheifele, Morrissey), 59. Barron (Lowry) – 12. Cirelli (Stamkos), 22. Kučerov (Cole, Cirelli). Brankári: Hellebuyck – Vasilevskij, strely na bránku: 20:28.

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 32. McCabe (S. Jones, Domi), 60. T. Johnson (Toews, Lafferty). Brankári: Stalock – Ingram, strely na bránku: 32:22.

Calgary Flames – New York Islanders 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Góly: 5. Lucic (Huberdeau), 7. Coleman (Mangiapane, Backlund), 15. Zadorov (Lewis), 47. Kadri (Toffoli) – 20. Parise (Pageau, Mayfield). Brankári: Markström – Varlamov, strely na bránku: 21:24.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 5:4 pp (2:2, 1:2, 1:0 – 1:0)
Góly: 7. Zegras (Klingberg, Vatrano), 15. Strome (McTavish, White), 34. McTavish (Silfverberg, Benoit), 54. McTavish (Henrique), 62. Klingberg (Terry, McTavish) – 1. Nieto (Barabanov, Vlasic), 7. Lorentz (Karlsson, Gadjovich), 31. Meier (Labanc, Hertl), 34. Meier (Labanc, Benning). Brankári: Stolarz – Kähkönen, strely na bránku: 29:41.

Slováci v akcii:
Martin Fehérváry (Washington) 16:40 0 0 0 0 2 0
Adam Ružička (Calgary) 13:55 0 0 0 +1 0 0
Erik Černák (Tampa Bay) 22:03 0 0 0 0 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankár: počet odchytaných minút, zákroky/strely, percentuálna úspešnosť zásahov/

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Calgary Flames #Erik Černák #Martin Fehérváry #Adam Ružička