Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poltucet v Nashville. Čierna séria Slafkovského i Montrealu pokračuje

Juraj Slafkovský nebodoval ani v deviatom zápase NHL za sebou a jeho Montreal prehral šiesty duel v rade. Canadiens tentoraz podľahli na ľade Nashvillu 3:6.

04.01.2023 05:44 , aktualizované: 10:34
Juuso Parssinen, Juraj Slafkovský Foto:
Center Nashvillu Juuso Parssinen padá pred Jurajom Slafkovským z Montrealu.
debata

Draftová jednotka odohrala 11:22 min, zaznamenala mínusový bod a tri bodyčeky.

Zo Slovákov sa v noci na stredu tešil z víťazstva len Erik Černák. Tampa Bay zdolala Chicago na jeho ľade 4:1.

Calgary Adama Ružička a Washington Martina Fehérváryho prehrali, hráči spod Tatier sa do kanadského bodovania nezapísali.

Ružička naskočil za Calgary v štvrtom útoku na 9:47 min, Flames však podľahli Winnipegu u súpera 2:3. Washington s obrancom Fehérvárym získal aspoň bod, Capitals neuspeli proti Buffalu 4:5 po predĺžení.

V drese Nashvillu sa proti Montrealu gólovo presadilo šesť hráčov a ďalší piati si pripísali minimálne jednu asistenciu.

"Toto je recept na pravidelné víťazenie, pod tlakom na strelenie gólu nie sú len vybraní hráči. Keď dokáže skórovať aj niekto z tretieho a štvrtého útoku, dáva to tímu veľkú šancu víťaziť na pravidelnej báze a tiež to vytvára vnútornú konkurenciu.

Ak chcete hrať, čo určite chcete, musíte udržať krok so skupinou najlepších," povedal po stretnutí kouč „predátorov“ John Hynes.

K výhre Tampy prispel gólom a asistenciou prispel útočník Brandon Hagel, ktorý tak bodoval aj v druhom zápase na ľade svojho predchádzajúce­ho klubu.

„Je to dobrý pocit. Jasné, bolo to trocha dojemné – začal som tu kariéru a tento klub mi umožnil žiť môj sen. Hral som za nich vyše 100 zápasov, takže to bolo zvláštne, som však rád, že to dopadlo takto,“ citovala oficiálna webstránka profiligy Hagela, ktorého tím zaznamenal štvrtý triumf za sebou.

Černák strávil na ľade 21:43 minúty, tretí najvyšší počet spomedzi všetkých spoluhráčov. Blackhawks boli v tretej tretine bez ťahúňa mužstva Patricka Kanea, ktorý opustil ľad v dôsledku bližšie nešpecifikovaného zranenia.

Podľa trénera Lukea Richardsona sa útočník stále úplne nespamätal z hitu Jevgenija Svečnikova z pondelňajšieho duelu proti San Jose (2:5).

Útočník Tage Thompson zavŕšil svoj hetrik v drese Buffala v predĺžení a zariadil tak triumf svojho tímu nad Washingtonom 5:4 pp. Úspech Sabers bol v tieni utorňajšej nešťastnej udalosti v tíme amerického futbalu Buffalo Bills, ktorého hráč Damar Hamlin mal srdcovú príhodu priamo počas stretnutia.

Bills Bengals Football podlitba Čítajte viac Zámorská hviezda skolabovala počas zápasu, je v kritickom stave

„Je náročné povedať niečo o zápase. Ráno sme sa všetci rozprávali a nemali sme pocit, že dnes vôbec hráme. Chlapcov som povzbudil,“ uviedol po stretnutí generálny manažér Sabers Kevyn Adams, ktorý poskytol rozhovor ako jediný člen klubu.

V drese Washingtonu sa predstavil aj Slovák Fehérváry. Vo svojom druhom zápase po návrate strávil na ľade 17:01 minúty a nezopakoval tak výkon zo soboty. V predchádzajúcom dueli proti Montrealu (9:2) si pripísal asistenciu.

New York Rangers ukončili sériu víťazstiev Caroliny na čísle jedenásť, súpera z Metropolitnej divízie zdolali 5:3. Hurricanes tak utrpeli prvú prehru v riadnom hracom čase po osemnástich stretnutiach. V bránke Rangers sa nepredstavil Jaroslav Halák, prednosť dostal Igor Šesťorkin.

„Dobrý pocit. Jasné, je to môj bývalý tím, no taktiež je to mužstvo, ktorému išla v poslednom čase karta a mal jedenásť triumfov za sebou. Sú to súperi z divízie, takže víťazstvo znamená veľa,“ povedal po stretnutí Vincent Trocheck, ktorý odohral v drese Caroliny tri uplynulé sezóny.

Matthew Tkachuk sa blysol prvým hetrikom v drese Floridy, ktorým prispel k víťazstvu „panterov“ nad Arizonou 5:3.

„V tejto sezóne získa dosť bodov na dosiahnutie elitnej úrovne. Je to mladý chalan, ktorý sa do toho len dostáva a má pred sebou kopec zápasov, v ktorých bude lepší a lepší,“ uviedol kouč Paul Maurice na adresu Tkachuka. Ďalšie dva góly pridal Eric Staal a prispel tak k desiatej prehre Arizony na ľade súpera za sebou.

Šnúru prehier vonku predĺžil aj Columbus, ktorý podľahol Ottawe 0:4. Brankár Anton Forsberg vykryl 22 striel a jeho spoluhráč Tim Stutzle si pripísal dva body za gól a asistenciu.

„Je dosť dobrý. Neuveriteľne korčuľuje, na ľade sa cíti jednoducho dobre. Potrebuje si oddýchnuť, hrá veľa, možno až priveľa na centra v prvom útoku. Ale ide mu to,“ nešetril chválou na výkon svojho zverenca tréner D.J. Smith. Mladý útočník bodoval v šiestom stretnutí za sebou.

Seattle uštedril Edmontonu piatu prehru za sebou na domácom ľade, keď si s Oilers poradil 5:2. Hostia strelili v druhej tretine za stavu 0:2 štyri góly v priebehu 11 minút a zmenili obraz zápasu.

„Trocha nám utekal puk, najmä počas prvých desiatich minút. Dobre sme však napádali a upratali sme aj svoju hru s pukom. Po druhom góle sme sa trocha vystavili nebezpečenstvu, v našej bráne skončil našou zásluhou. Dokázali sme však odpovedať,“ zhodnotil výkon svojho mužstva tréner Dave Hakstol.

Los Angeles ukončilo štvorzápasovú sériu víťazstiev Dallasu, ktorý zdolalo 3:2. Víťazný gól vsietil Adrian Kempe a brankár Pheonix Copley vykryl 28 striel.

„Tretiemu gólu sme pomohli našou rýchlosťou. Keď dostanete takéto šance, musíte ich poriadne využiť. My sme to urobili,“ zhodnotil zápas aj svoj presný zásah Kempe.

Prehru 6:2 uštedrili Vancouveru na jeho ľade hokejisti New Yorku Islanders. Tri body za dva góly a asistenciu si pripísal Mathew Barzal, dva presné zásahy zaznamenal jeho spoluhráč Jean-Gabriel Pageau.

„Dobrý tím sa učí zo svojich chýb. Iľja Sorokin predviedol ohromujúci výkon a udržal nás v hre. My sme odpovedali. Každý útok a všetci obrancovia hrali úžasne, skvelá tímová práca a skvelé víťazstvo,“ zhodnotil zápas Pageau.

Z gólovej prestrelky medzi Torontom a St. Louis vyšli víťazne hostia, ktorí rozhodli v samostatných nájazdoch o triumfe 6:5 pp a sn. V polovici prostredného dejstva pritom viedli o dva góly.

„Veľká vec, tvoríme základy, na ktorých môžeme v budúcnosti stavať. V tretej tretine sme mohli byť lepší, ale vyrútili sa na nás veľmi tvrdo,“ uviedol útočník „bluesmanov“ Brayden Schenn, ktorý si pripísal gól i asistenciu a premenil rozhodujúci nájazd.

V drese domácich zaznamenal 500. kanadský bod za Toronto útočník Auston Matthews. V 25. minúte asistoval pri góle Williama Nylandera na 2:3 a onedlho sám znížil na 4:5. „Toto zrejme nebol náš najlepší zápas. Miestami sme im nestačili, bolo viditeľné ako prebárajú iniciatívu,“ zhodnotil duel Nylander.

NHL – sumáre:

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 5:6 pp a sn (1:2, 3:3, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 18. Engvall (Kerfoot, Kämpf), 25. Nylander (Bunting, Matthews), 31. Bunting (Brodie), 35. Matthews (Nylander, Liljegren), 48. Bunting (Nylander, Marner) – 5. Saad (Acciari, Parayko), 14. Schenn (Kyrou, Thomas), 24. Kyrou (Bučnevič), 31. Leivo (Neighbours, Acciari), 32. Saad (Schenn, Parayko), rozh. nájazd: Schenn. Brankári: Samsonov – Binnington, strely na bránku: 25:32

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Góly: 23. Brassard (Sanderson, Giroux), 27. Stützle (Giroux), 32. Batherson (Stützle, Tkachuk), 57. Watson (Hamonic). Brankári: Forsberg – Korpisalo, strely na bránku: 34:22

New York Rangers – Carolina Hurricanes 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
Góly: 17. Trouba (Kravcov, Chytil), 37. Zibanejad, 41. Panarin (Lindgren, Fox), 51. Miller (Zibanejad, Kakko), 59. Chytil (Miller, Trouba) – 8. Burns (Stastny, Slavin), 17. Nečas (Svečnikov, Stastny), 38. Chatfield (Teräväinen). Brankári: Šesťorkin – Kočetkov, strely na bránku: 31:23

Washington Capitals – Buffalo Sabers 4:5 pp (1:2, 1:1, 2:1 – 0:1)
Góly: 13. Milano (Mantha, Irwin), 37. Ovečkin (Kuznecov), 41. Dowd (Milano, Jensen), 48. Ovečkin (Sheary) – 11. Tuch (Thompson, Skinner), 18. Thompson (Dahlin, Cozens), 26. Thompson (Tuch, Ljubuškin), 52. Jost (Mittelstadt, Power), 63. Thompson (Tuch). Brankári: Kuemper – Luukkonen, strely na bránku: 32:29

Florida Panthers – Arizona Coyotes 5:3 (2:1, 3:2, 0:0)
Góly: 2. Tkachuk (Barkov, Forsling), 12. E. Staal, 31. Tkachuk (Mahura), 37. E. Staal (Lomberg, Tkachuk), 40. Tkachuk (Reinhart, Knight) – 20. Chychrun (Keller, Schmaltz), 26. Keller (Välimäki), 34. Bjugstad (Moser, McBain). Brankári: Knight – Vejmelka, strely na bránku: 37:36

Nashville Predators – Montreal Canadiens 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Góly: 5. Glass (Ekholm, Niederreiter), 6. Sissons (Forsberg), 11. Ekholm (Granlund, Niederreiter), 29. Novak (Trenin, Jeannot), 38. Josi (Novak, Niederreiter), 45. Duchene (Josi, Granlund) – 20. Caufield, 27. Anderson (Drouin, Richard), 57. Gallagher (Hoffman, Dvorak). Brankári: Saros – Montembeault, strely na bránku: 34:27

Winnipeg Jets – Calgary Flames 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 35. Dillon (DeMelo, Scheifele), 51. Morrissey (Connor, Dubois), 55. Gagner (Heinola, Samberg) – 39. Zadorov (Toffoli, Lindholm), 52. Backlund (Mangiapane). Brankári: Hellebuyck – Markström, strely na bránku: 25:35

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Góly: 5. Jones (Raddysh, Domi) – 12. Maroon (Hedman), 48. Killorn (Hagel), 51. Hagel (Point, Stamkos), 59. Paul (Bellemare, Hedman). Brankári: Stalock – Elliott, strely na bránku: 26:29

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
Góly: 13. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Hyman), 21. McDavid (Janmark, Kulak) – 25. Beniers (Sprong, Schultz), 26. Schwartz (Beniers, Larsson), 33. Gourde (Tolvanen, Schultz), 36. McCann (Wennberg, Schwartz), 58. Wennberg (Tanev, Schwartz). Brankári: Skinner (36. Campbell) – Jones, strely na bránku: 32:24

Vancouver Canucks – New York Islanders 2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
Góly: 19. Horvat (Ekman-Larsson, Boeser), 39. Horvat (Miller, Hughes) – 23. Räty (Johnston, M. Martin), 33. Pageau (Pulock, Barzal), 37. Barzal, 42. Lee (Nelson), 50. Cizikas (Barzal, Wotherspoon), 58. Pageau (Romanov, Cizikas). Brankári: S. Martin – Sorokin, strely na bránku: 26:29

Los Angeles Kings – Dallas Stars 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Góly: 8. Kupari (Fiala), 29. Kopitar (Doughty, Byfield), 50. Kempe (Fiala, Vilardi) – 27. Heiskanen (Hintz), 30. Robertson (Pavelski, Hintz). Brankári: Copley – Oettinger, strely na bránku: 35:30


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry #Juraj Slafkovský