Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anaheim bez Regendu prehral. Hviezdou Philadelphie švédsky brankár

Hokejisti Anaheimu v zostave bez slovenského útočníka Pavla Regendu prehrali v noci na utorok v NHL s Philadelphiou 1:4. Oporou Flyers bol brankár Samuel Ersson, ktorý vykryl 28 striel. Colorado podľahlo Vegas 2:3, dva góly hostí vsietil Nicolas Roy.

03.01.2023 06:55
Flyers Ducks Hockey Foto: ,
Samuel Ersson.
debata

Philadelphia dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Travis Konecny a Joel Farabee si pripísali na konto gól i asistenciu, Noah Cates a Kevin Hayes zaznamenali po dve asistencie.

„V každom zápase budeme tvrdo pracovať, aby sme zvíťazili. Mám pocit, že sa vraciame späť k výkonom, ktoré sme predvádzali na začiatku sezóny,“ povedal hosťujúci útočník Konecny pre nhl.com. Anaheim prehral piaty z uplynulých šiestich duelov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 15. miesto.

„V zápase rozhodli maličkosti. Hrali jednoducho a dokázali využiť naše chyby,“ uviedol 29-ročný Strome, ktorý bol jediným strelcom „káčerov“ v stretnutí: „Každý z nás sa musí zlepšiť a odovzdať všetko už na tréningoch.“

Slafkovský Juraj Seattle Čítajte viac Slafkovského zachytili pri sledovaní Slovákov. Mal tam byť, reagujú fanúšikovia

Vegas Golden Knights rozhodli o triumfe na ľade Colorada v druhej tretine, obhajcom Stanleyho pohára sa v záverečnom dejstve podarilo už iba znížiť. Hostia získali v tomto ročníku 54 bodov a sú na prvej priečke Západnej konferencie.

„Súper začal lepšie ako my a nemôžete mu dovoliť dostať sa do dvojgólového náskoku, pretože potom by to už bolo ťažké. Rozhodujúca bola druhá tretina, v ktorej sme si vytvorili náskok a už kontrolovali zápas,“ skonštatoval tréner hostí Bruce Cassidy.

„Lavíny“ neuspeli vo štvrtom zápase za sebou a v druhom stretnutí nedali viac ako dva góly. „Duel sme si prehrali v druhej časti. Strácali sme veľa pukov a hralo sa príliš často v našom obrannom pásme,“ uviedol domáci kouč Jared Bednar.

Boston Bruins zvíťazil v zápase Winter Classic nad Pittsburghom Penguins 2:1. Duel sa hral na bejzbalovom štadióne Fenway Park, ktorý je domovský štadión bejzbalistov Boston Red Sox. Jednou z osobností, ktoré sa postarali o čestné buly, bol bývalý slovenský obranca Zdeno Chára. Oba góly Bostonu strelil v tretej tretine útočník Jake DeBrusk. Domáci potvrdil pozíciu najlepšieho tímu doterajšieho priebehu základnej časti.

„Bola to veľká udalosť a aj splnený sen. Myslím si, že sme v tretej tretine ukázali, aký silný sme tím,“ povedal DeBrusk.

Oba tímy nastúpili v špeciálnych sadách dresov. „Tučniaci“ nimi odkázali na tím Pittsburgh Pirates z roku 1925, ktorý nosil na bielom podklade zlaté logo s dominantným písmenom „P.“ Bruins sa inšpirovali svojím pôvodným logom, ktoré používali v roku 1949, ku ktorému pridali nápis „Boston“ a medvediu hlavu.

Pittsburgh prehral piaty duel za sebou a patrí mu 8. miesto vo Východnej konferencii. Penguins si na Winter Classic zahrali tretíkrát a majú bilanciu 1–2, keďže v roku 2008 triumfovali nad Buffalom (2:1 sn) a v 2011 nestačili na Washington (1:3).

„Bol to neskutočný zážitok, pretože nie každý si zahrá na takejto hokejovej udalosti. Mám šťastie, že sa mi to podarilo druhýkrát za sebou,“ uviedol hosťujúci útočník Kasperi Kapanen.

NHL

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Góly: 48. DeBrusk (Marchand, Grzelcyk), 58. DeBrusk (Hall, Krejčí) – 29. Kapanen (Heinen, Carter). Brankári: Ullmark – Jarry (16. DeSmith), strely na bránku: 29:27.

Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Góly: 60. Strome (Zegras) – 8. Farabee (N. Cates, Konecny), 11. Frost (York, Farabee), 23. Konecny (Hayes, N. Cates), 49. Laughton (Hayes). Brankári: Gibson – Ersson, strely na bránku: 29:33.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Góly: 1. MacKinnon (Rantanen, Lehkonen), 52. Rantanen (Lehkonen, MacKinnon) – 18. Amadio (Hague, Stone), 28. Roy (Kolesar, Korczak), 35. Roy (Carrier, Pietrangelo). Brankári: Georgijev – Thompson, strely na bránku: 29:28.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL