Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Občan Ovečkin. Neoslavujte ho, odkazuje slávny Američan a pripomína Hitlera

Jedni vidia len skvelého športovca, legendárneho hokejistu, ktorý môže pokoriť "neprekonateľný" rekord. Ďalší sa na neho dívajú cez inú optiku - nešportovú, skôr politickú, celospoločenskú. Tak, ako Larry Brooks, americká hviezda žurnalistiky.

02.01.2023 10:49
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin.
debata (126)

Dziteľ Elmer Ferguson Memorial Award za žurnalistický prínos hokeju sa už viac nemohol pozerať na to, ako o Alexandrovi Ovečkinovi vychádzajú len oslavné články, v ktorých autori velebia jeho góly, asistencie, body.

Brooks preto napísal vcelku rozsiahly článok pre denník New York Post. V ňom sa na Ovečkina, ktorý cez víkend pokoril hranicu 30 hetrikov v NHL a stále naháňa bradatý rekord Wayna Gretzkého v počte gólov, pozrel mimoriadne kriticky.

Zoznámte sa - kanadský supertalent Connor Bedard Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Bedard sa narodil v júli 2015 vo Vancouvri....

Dôvod je zrejmý: kapitán Washingtonu Capitals nikdy neodsúdil vojnu na Ukrajine. A naďalej má na svojom Instagrame fotografiu s Vladimirom Putinom, ruským prezidentom.

"Emocionálne nie je viac možné rozlišovať medzi hokejistom Ovečkinom a politicky aktívnym obćanom Ovečkinom.

Nie je možné oslavovať muža, ktorý je roky podporovateľom genocídnej vlády Vladimira Putina. Veď ešte v roku 2017 sa pokúšal viesť hnutie na jeho podopru," píše Brooks.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Slávnej NHL vládne ruský cár. Ovečkin s novým rekordom

Američan poukazuje na to, že Ovečkin je politicky aktívny. Napokon, v roku 2018 bol tvárou „Putinovej“ olympiády v Soči. Založil dokonca skupinu ruských osobností, ktorá verejne podporovala „svojho“ prezidenta, aby zostal pri moci.

„Oslavovali by sme v štyridsiatych rokoch minulého storočia bejzbalistu nemeckého pôvodu, ktorý by bol priaznivcom Adolfa Hitlera?“ pokladá si jednu z vážnych otázok Brooks.

Ten svoj komentár uzatvára jednoznačne: Ovečkin pre neho nie je žiadny hrdina. A nemal by byť podľa neho ani pre ostatných.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Rus z USA rýpe do Ovečkina. Bol by druhým najlepším strelcom, po Putinovi

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

126 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #vojna na Ukrajine