Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mizéria trvá, Montreal so Slafkovským schytal sedmičku. Černák nedohral

Hokejisti Montrealu prehrali štvrtý zápas NHL v rade. Floride podľahli na jej ľade vysoko 2:7.

30.12.2022 05:29 , aktualizované: 10:31
Sergej Bobrovskij, Juraj Slafkovský Foto: ,
Brankár Floridy Sergej Bobrovskij zasahuje pred Jurajom Slafkovským z Montrealu.
debata

Domáci hráči prerušili sériu troch prehier, Aleksander Barkov dal tri góly a dvakrát asistoval. Dvadsaťsedemročný Fín dosiahol päť bodov, čo je jeho kariérne maximum v jednom zápase.

Útočník vynechal predchádzajúce tri stretnutia pre zranenie kolena. „Do zostavy sa nám vrátili chalani a máme naozaj dobrý tím. Toto bol len začiatok, musíme ísť ďalej a neustále sa zlepšovať.“

Slovenský útočník Juraj Slafkovský odohral v drese Canadiens 12:10 min bez bodového zápisu, zaznamenal dva bodyčeky.

Najvyššie draftovaný hráč z tohto roku odštartoval duel v druhej formácii. Montreal je na východe tretí od konca.

„Som spokojný, ako sme odohrali prvú tretinu. Nebolo to síce dokonalé, ale bojovali sme. Musím vyzdvihnúť výkon súpera,“ uviedol kouč hostí Martin St. Louis.

Slafkovského krajan Erik Černák pre zranenie nedohral duel proti New Yorku Rangers. Zo zápasu odstúpil v závere prvej tretiny po strete s útočníkom Samuelom Blaisom. Odohral len 6:40 minúty počas ktorých si zapísal dva hity a mínusový bod. Tampa Bay napokon v súboji zvíťazila 2:1 po nájazdoch.

V bránke Rangers sa nepredstavil Jaroslav Halák, prednosť opäť dostal Igor Šesťorkin. Tampe patrí 5. miesto vo Východnej konferencii, „jazdci“ sú na 9. mieste.

Kanadský útočník Brayden Point strelil svoj 20. gól a dosiahol túto hranicu v šiestej sezóne za sebou. Zároveň predĺžil svoju sériu s presným zásahom v domácich zápasoch na sedem, čím vyrovnal klubový rekord Nikitu Kučerova z minulého ročníka.

Alex Killorn zabezpečil víťazstvo Tampy v šiestej sérii nájazdov.

„Postavili sa proti sebe dvaja brankári svetovej triedy a pravdepodobne aj najlepší na svete. Obaja boli vynikajúci. Bol to dobrý hokejový zápas s množstvom šancí a je ťažké prehrať takýto duel. Musím však skonštatovať, že tím hral skvele,“ povedal tréner hostí Gerard Gallant pre nhl.com.

Buffalo zdolalo doma Detroit 6:3 a zaznamenalo piate víťazstvo po sebe. Kyle Okposo strelil za Sabres hetrik a stal sa tretím hráčom v histórii klubu, ktorý to dosiahol vo veku 34 alebo viac rokov.

Pripojil sa k Eddiemu Shackovi (34, dvakrát v rokoch 1970–71) a Gilbertovi Perreaultovi (v sezóne 1984/85 vo veku 34 rokov a v ročníku 1985/86 v 35 rokoch).

Owen Power a John-Jason Peterka sú prví dvaja nováčikovia Sabres s aspoň dvoma bodmi v rovnakom stretnutí. Naposledy sa to podarilo 19. marca 2012 dvojici Cody Hodgson a Marcus Foligno.

„Bola to špeciálna noc a atmosféra bola neuveriteľná hneď od rozcvičky. Bol to dobrý pocit hrať doma po tom všetkom, čo sa stalo počas víkendu,“ skonštatoval kapitán Okposo, ktorý hovoril o silnej snežnej búrke v Buffale pre ktorú musel klub odložiť dve stretnutia.

„Snažili sme sa v zápase ukázať, že sme súčasťou tejto komunity a držíme všetci spolu,“ dodal 34-ročný útočník.

Černák Slafkovský Čítajte aj Kritika šéfov Canadiens: Situáciu so Slafkovským absolútne nezvládate!

Alex DeBrincat rozhodol o triumfe Ottawy na ľade Washingtonu 4:3 po predĺžení dvoma gólmi. V tretej tretine najprv vyrovnal a v 62. minúte svojím 13. presným zásahom v sezóne pomohol Senators k druhému víťazstvu po sebe.

„Giroux odviedol skvelú prácu pri góle, keď získal puk a ja som len zakončil. Je to moja práca,“ uviedol DeBrincat. Alexander Ovečkin strelil svoj 23. gól v sezóne a celkovo 394. v kariére v domácich zápasoch.

Potrebuje ešte šesť, aby sa stal piatym hráčom v histórii ligy, ktorý zaznamená 400 gólov pred vlastnými fanúšikmi. Tridsaťsedemročný útočník sa zároveň môže pridať k Waynovi Gretzkému. Ten ako jediný strelil 400 gólov v základnej časti doma aj vonku.

New York Islanders zdolal Columbus 2:1, keď sa gólom a asistenciou prezentoval Jean-Gabriel Pageau. Domáci dosiahli tretí triumf po sebe, naopak hosťom sa vôbec nedarí a po 7. prehre sú na poslednom mieste na východe.

Menej bodov (20) získalo len Chicago, ktoré prehralo na ľade St. Louis 1:3 a z uplynulých jedenástich duelov neuspelo až v desiatich.

Tyler Seguin sa dvakrát presadil pri víťazstve Dallasu na ľade Minnesoty 4:1. „Sme šťastní, ale nikdy nie sme spokojní. Potrebujeme ďalej získavať body,“ povedal Seguin.

Kirill Kaprizov opäť skóroval v drese domácich a stal sa tretím hráčom, ktorý strelil 20 gólov v každej zo svojich prvých troch sezón za Wild. Pripojil sa tak k Ericovi Staalovi (2016–19) a Brianovi Rolstonovi (2005–08).

Mark Scheifele zariadil hetrikom domáci triumf Winnipegu nad Vancouverom 4:2. „Stále na niektorých veciach treba popracovať, ale myslím si, že sme odviedli dobrú prácu,“ povedal Scheifele. Jets uspeli aj v druhom vzájomnom zápase proti Canucks.

Arizona zdolala Toronto 6:3, keď sa Coyotes v tretej tretine presadili štyrikrát a triumfovali v treťom zápase za sebou.

Obhajca Stanleyho pohára z Colorada nestačil na Los Angeles 4:5 po predĺžení a samostatných nájazdoch. V druhej sérii rozhodol hosťujúci Viktor Arvidsson.

San Jose prehralo s Philadelphiou 3:4 po predĺžení. Tony DeAngelo rozhodol v 62. minúte stretnutia. Domáci obranca Erik Karlsson zaznamenal dve asistencie a stal sa prvým obrancom, ktorý v tejto sezóne dosiahol 50 bodov.

„Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Súper hral až do konca, no podľa mňa sme nemali zlú tretiu tretinu,“ povedal Karlsson. Ten predĺžil svoju bodovú sériu na 11 zápasov, ktorá je najdlhšou medzi obrancami v klube.

NHL – výsledky:

Washington – Ottawa 3:4 pp, Tampa Bay – New York Rangers 2:1 pp a sn, Florida – Montreal 7:2, Buffalo – Detroit 6:3, New York Islanders – Columbus 2:1, Winnipeg – Vancouver 4:2, Minnesota – Dallas 1:4, St. Louis – Chicago 3:1, Arizona Coyotes – Toronto 6:3, Colorado – Los Angeles 4:5 pp a sn, San Jose – Philadelphia 3:4 pp.

Aktualizujeme…


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens