Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritika šéfov Canadiens: Situáciu so Slafkovským absolútne nezvládate!

Začiatok mesiaca mal solídny, ale momentálne sa na ľade trápi rovnako ako celý tím. Novinári a experti navrhujú, aby prišlo k radikálnemu riešeniu.

28.12.2022 12:12
Černák Slafkovský Foto:
Košická úderka v NHL. Erik Černák a Juraj Slafkovský pred stredajším súbojom na Floride hodili reč.
debata (15)

Čakanie Juraja Slafkovského na ďalší presný zásah v NHL trvá už viac ako tri týždne. Jednotka júlového draftu sa naposledy strelecky presadila 1. decembra a odvtedy gólovo mlčí.

Expertov a hokejových analytikov, ktorí pozorne sledujú dianie v prvom tíme Montrealu Canadiens, však v súvislosti s 18-ročným Košičanom viac trápia iné veci.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Čech vychvaľuje Slafkovského. Dva roky a bude z neho hviezda NHL!

Prvou je nedostatok striel na konte najlepšieho zakončovateľa olympijského turnaja v Pekingu.

Slafkovský stihol v decembri odohrať 12 zápasov, prezentoval sa zatiaľ deviatimi strelami. V posledných štyroch stretnutiach nevystrelil ani raz.

„Niekedy mi pripadá v útočnom pásme úplne stratený. Štyri zápasy za sebou bez streleckého pokusu je pre útočníka z elitných útokov neakceptovateľná vizitka,“ vraví bývalý elitný útočník Simon Gagné.

Druhým faktorom, na ktorý poukazujú experti, je Slafkovského korčuľovanie so sklonenou hlavou. Mladý útočník sa tak stáva častým terčom tvrdých hitov od urastených hráčov súpera.

Slafkovský Čítajte viac Bývalá hviezda kritizuje Slafkovského: Nezlepšuje sa, stagnuje!

"Hrá v najrýchlejšej lige sveta a zatiaľ to s pohyblivosťou nezvláda. Má hlavu dole a preto po hitoch často končí na ľade.

Nerozumiem, prečo ho šéfovia Canadiens nepošlú na farmu, aby si zvykol na rýchlosť zámorského hokeja. Podľa mňa situáciu s ním absolútne nezvládajú," tvrdí ostrieľaný hokejový analytik Tony Marinaro.

Súhlasí s ním aj Stu Cowan z denníka Montreal Gazzette. Ponúkol prirovnanie s Ericom Lindrosom. Bývalý elitný útočník mal podobné korčuľovanie ako Slafkovský a preto na neho „poľovali“ hráči súpera.

"Lindros bol na začiatku kariéry mohutný ako Slafkovský. Pred príchodom do NHL bol na hity od ľahších súperov zvyknutý, ale to sa v profilige zmenilo.

Canadiens mohli poslať Slafkovského na juniorské MS. Získal by stratené sebavedomie a to by mu pomohlo v zostávajúcom priebehu sezóny – či už by to bolo v NHL alebo AHL," myslí si Cowan.

Montreal, ktorý prehral päť z posledných šiestich zápasov, odohrá najbližšie štyri stretnutia na klziskách súperov.

V noci na zajtra nastúpi na ľade Tampy Bay, Slafkovský sa tak stretne v priamom súboji s krajanom-obrancom Erikom Černákom.

Lídri Slovenska na juniorských MS v hokeji Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec / obranca / 18 rokov
klub: Utica...

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský