Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod drobnohľadom. Montreal hodnotil Mešára, na niečom musí zapracovať

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár si v sezóne 2022/2023 zvyká na zámorský štýl hokeja v kanadskej juniorskej OHL.

19.12.2022 19:48
Filip Mešár Foto: ,
Filip Mešár.
debata

Hráva za Kitchener Rangers, jeden zo záložných tímov Montrealu Canadiens, ktorý si ho v lete vybral na drafte nováčikov do NHL z 26. miesta.

Osemnásťročný rodák zo Spišskej Belej to s odstupom času hodnotí ako dobré rozhodnutie a je rád, že uprednostnil OHL pred pokračovaním v slovenskej extralige.

„Bavil som sa s ľuďmi z Montrealu a chceli, aby som hral v Severnej Amerike, tak som sa rozhodol pre Kitchener. Urobil som to preto, lebo im verím, že vedia, čo je pre mňa najlepšie,“ povedal Mešár pre oficiálny web NHL.

V OHL sa mu zatiaľ darí, v prvých 18 zápasoch sezóny nazbieral 22 bodov (10+12) a je piaty najlepší strelec tímu. Priznal, že si stále zvyká na nové prostredie a chcel by podávať ešte lepšie výkony.

Filip Mešár Čítajte aj Mešárovi to začína páliť. Podľa experta bude kľúčový hráč Slovákov na MSJ

"Toto je prvýkrát, čo som preč od domova, takže je pre mňa všetko nové. Mám však úžasnú náhradnú rodinu a všetci chalani sú tu skutočne dobrí.

Chcem byť najlepší ako sa len dá, takže moje ciele sú vyššie. Nie je to zlé, ale mohlo by to byť lepšie," skonštatoval Mešár, ktorý by mal patriť medzi opory slovenskej reprezentácie do 20 rokov na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Kanade.

Na MSJ 2023 sa teší: „Myslím si, že máme celkom dobrý tím. Nemôžem sa dočkať. Pôjdeme tam ako outsideri, ale myslím si, že môžeme všetkých prekvapiť, lebo máme silný útok.“

Slovensko, Nemecko Čítajte aj Päťka od Nemcov. Mladí Slováci prvý duel v Kanade nezvládli

Mešárov progres pozorne sledujú aj zástupcovia Montrealu Canadiens, ktorí sú s ním zatiaľ spokojní.

"Je to o detailoch. Je na ňom vidieť, že je veľmi zodpovedný na tak mladého hráča. Musí však zosilnieť a na to nejaký čas potrebuje.

Medzisezónne obdobie bude pre neho veľmi, veľmi dôležité. Bude musieť zapracovať v posilňovni. Pre vývoj takého mladíka musí byť posilňovňa obzvlášť dôležitá.

On má dobrú pracovnú morálku, a preto nemám obavy," uviedol riaditeľ hráčskeho rozvoja Habs Rob Ramage.

21 Mešár Čítajte aj Pred MS vo forme. Mešár strelil góly ako cez kopirák, hviezdil i trojbodový Nemec
debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Mešár #MS 2022 do 20 rokov