Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers natiahli víťaznú sériu, Calgary s Ružičkom sa dočkalo triumfu

Hokejisti Calgary Flames zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade San Jose Sharks 5:2 a ukončili sériu piatich prehier.

19.12.2022 06:59 , aktualizované: 10:49
New York Rangers, Chicago Foto: ,
Hráči New Yorku Rangers po víťazstve nad Chicagom.
debata (1)

Slovenský útočník Adam Ružička nastúpil v tretej formácii „plameňov“, na ľade strávil 8:57 min. a do kanadského bodovania sa nezapísal.

Dvadsaťtriročný Ružička zaznamenal dve strely na bránku, v 12. minúte fauloval domáceho obrancu Erika Karlssona. Následnú presilovú hru využil švajčiarsky útočník Timo Meier, keď strelil svoj 16. gól v tejto sezóne.

Ružička odohral v sezóne 22 zápasov, pripísal si v nich 17 bodov (6+11) a je najproduktívnejší Slovák v NHL. Flames patrí v tabuľke Pacifickej divízie 5. miesto.

„Dosiahli sme cenné víťazstvo, ktorým sme začali trip po klziskách súperov. Je to pre nás dôležitá fáza ročníka a dôležitý výjazd pred vianočnou prestávkou,“ zdôraznil podľa AP autor druhého gólu hostí Milan Lucic.

Hráči New York Rangers zvíťazili na ľade Chicaga Blackhawks hladko 7:1. „Jazdci“ odohrali druhý zápas v priebehu dvoch dní a pred slovenským brankárom Jaroslavom Halákom, ktorý v predošlom stretnutí vychytal víťazstvo na ľade Philadeplhie (6:3), dostal prednosť Igor Šesťorkin.

Rangers zvíťazili v siedmom zápase za sebou. „Vždy sa snažíme nájsť spôsob ako zvíťaziť v stretnutí. Celý tím predvádza solídny hokej a na rozdiel od prvej časti sezóny hráme viac času s pukom, čo nám pomáhať byť úspešní,“ povedal tréner hostí Gerard Gallant pre nhl.com.

Ruský útočník Artemij Panarin mal bilanciu 1+2 a bol to už jeho 65. trojbodový zápas v NHL. Od svojho debutu v sezóne 2015/2016 sú úspešnejší v tejto štatistike len Nemec Leon Draisaitl (69) a Kanaďan Connor McDavid (93) z Edmontonu Oilers.

Blackhawks sú s 18 bodmi naďalej najslabší tím súťaže. Prehra s Rangers bola pre nich siedma v sérii a z uplynulých 24 zápasov zvíťazili len v troch. Z celkovo 30 odohraných stretnutí doterajšieho priebehu sezóny prehrali 23. Útočníci Patrick Kane a Jonathan Toews sa stali jedenástymi spoluhráčmi a druhými aktívnymi, ktorí spoločne odohrali 1000 zápasov v základnej časti.

„Sú chvíle, keď hráme dobrý hokej, no potom urobíme jednu chybu a puk skončí v našej bránke. Práve v tomto období to je ešte horšie ako inokedy, keďže sa nám nedarí. Napriek tomu si myslím, že máme v tíme silu na to, aby sme to zlepšili a opäť sa vrátili k víťazstvám,“ uviedol kapitán Toews.

V súboji tímov, ktoré zvíťazili v predošlých štyroch zápasoch, zdolala domáca Minnesota Ottawu 4:2. Na troch góloch Wild sa podieľal ruský útočník Kirill Kaprizov, ktorý zopakoval bilanciu 1+2 z predošlého duelu s Chicagom.

„Ak mám byť úprimný, nepamätám si z hlavy, koľko mám gólov. Pre mňa sú najdôležitejšie víťazstvá,“ povedal Kaprizov. Ruský krídelník sa stal prvým hráčom Minnesoty, ktorý dosiahol 200 bodov za menej ako 200 duelov, na 201 bodov mu stačilo 167 zápasov. Doterajší rekord držal Američan Brian Rolston (239).

Tréner hostí D.J. Smith videl problém v efektivite:

„Nevyužili sme naše šance, zatiaľ čo oni v podobných situáciách skórovali. Nezáleží na tom, či brankár predviedol dobrý zákrok alebo nám puk odskočil od hokejky. Musíme tieto príležitosti využívať, no je ťažké otočiť duel, v ktorom prehrávate 0:3.“

Hráči Caroliny bodovali v jedenástom zápase v rade, keď doma zdolali Pittsburgh 3:2.

„Myslím si, že v tretej tretine sme prevzali kontrolu nad duelom a začali hrať svoj štýl. Vytvorili sme si šance a čím viac si ich vypracujete, tým máte väčšiu pravdepodobnosť zvíťaziť,“ povedal kapitán domácich Jordan Staal, ktorý strelil víťazný gól a zaznamenal aj asistenciu. Carolina piatym triumfom za sebou zároveň ukončila úspešnú sériu „tučniakov“, ktorí prehrali prvýkrát po siedmich víťazstvách.

„Určite sme mali šancu v tomto stretnutí triumfovať, ale vedeli sme, že na zisk dvoch bodov potrebujeme predviesť dobrý výkon v obrane. To nám však nevyšlo,“ povedal 29-ročný švédsky útočník Rickard Rakell, ktorý odohral svoj 600. zápas v základnej časti NHL.

Pittsburgh strelil gól v presilovke v ôsmich zápasoch za sebou, čo je najdlhšia séria v klubovej histórii od februára 2013. Vtedy sa to Penguins podarilo až v dvanástich dueloch v rade.

Seattle si na domácom ľade poradil s Winnipegom 3:2. Zatiaľ čo pre domácich to bolo prvé víťazstvo po dvoch prehrách, Jets prehrali prvýkrát po dvoch víťazstvách. Dvadsaťšesťročný útočník Jared McCann rozhodol o triumfe domácich 4:32 minúty pred koncom tretej tretiny.

„Potrebujem hrať odvážnejšie. Myslím si, že preto sme prehrali v predchádzajúcich zápasoch,“ povedal McCann, ktorý tým myslel päť prehier z uplynulých siedmich duelov.

„V tomto stretnutí to však bolo iné. Hrali sme omnoho lepšie a doviedlo nás to k triumfu,“ konštatoval 26-ročný útočník prvej formácie Kraken.

NHL – sumáre:

Minnesota Wild – Ottawa Senators 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Góly: 9. Kaprizov (Zuccarello, Steel), 22. Zuccarello (Steel, Kaprizov), 30. Spurgeon (Kaprizov, Foligno), 60. Gaudreau – 45. Kastelic (Hamonic, Kelly), 59. Giroux (Tkachuk, Batherson). Brankári: Gustavsson – Forsberg, strely na bránku: 23:28.

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 24. Stepan (Noesen), 49. Skjei (Stepan, Staal), 54. Staal (Fast, Skjei) – 33. Rakell (Malkin, Letang), 46. McGinn (Kapanen). Brankári: Kočetkov – DeSmith, strely na bránku: 29:25.

Chicago Blackhawks – New York Rangers 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
Góly: 22. Kurashev – 14. Chytil (Lafreniere, Fox), 17. Panarin (Fox, Trocheck), 20. Kakko (Chytil, Lafreniere), 31. Trouba (Zibanejad, Panarin), 40. Trocheck (Fox, Zibanejad), 49. Kravcov (Panarin, Lindgren), 54. Brodzinski (Schneider, Kakko). Brankári: Söderblom – Šestorkin, strely na bránku: 30:26.

Seattle Kraken – Winnipeg Jets 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly: 29. Eberle (Larsson, Dunn), 41. Donato (Gourde, Burakovsky), 56. McCann (Beniers, Schultz) – 9. Scheifele (Morrissey, Dubois), 33. Dubois (Connor, Morrissey). Brankári: Grubauer – Rittich, strely na bránku: 34:17.

San Jose Sharks – Calgary Flames 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Góly: 12. Meier (Karlsson, Hertl), 48. Hertl (Couture, Karlsson) – 8. Toffoli, 27. Lucic (Lindholm, Lewis), 41. Lindholm (Huberdeau, Kadri), 41. Lindholm (Andersson, Hanifin), 43. Dube (Kadri, Toffoli). Brankári: Kähkönen – Markström, strely na bránku: 26:25.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Calgary Flames #Adam Ružička