Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo to stvárajú Slovákom v NHL? Ružička napodobnil Slafkovského

Hokejisti Calgary utrpeli v NHL piatu prehru za sebou. Kanadský tím v zostave s Adamom Ružičkom nestačil v noci na sobotu na domácom ľade na St. Louis, ktorému podľahol 2:5. Štvorbodový večer zažil nórsky útočník Mats Zuccarello, ktorý bol pri všetkých góloch Minnesoty pri triumfe 4:1 nad Chicagom.

17.12.2022 06:47 , aktualizované: 09:02
Ružička NHL Foto:
Adam Ružička v drese Calgary Flames.
debata (1)

Slovenský útočník nebodoval, počas takmer desiatich minút na ľade vyslal na brankára hostí jednu strelu. Ružičkovi sa prihodila rovnaká vec, ako Jurajovi Slafkovskému v štvrtkovom stretnutí Montrealu proti Anaheimu.

Tréner Flames Darryl Sutter posadil slovenského útočníka v tretej tretine na lavičku a Slovák sa v nej dostal do hry počas jediného striedania. Ružička tak odohral len 9:57 min.

Zostrih zápasu Calgary Flames vs. St. Louis Blues.

Flames sa trápia, v uplynulých piatich stretnutiach získali dokopy len tri body za prehry v predĺženiach, resp. nájazdoch. „Momentálne nám to nejde. Vieme, že máme na viac, no potrebujeme sa ako tím dať dokopy a začať hrať lepšie. Dnes sme neboli dostatočne efektívni,“ povedal pre nhl.com útočník „plameňov“ Mikael Backlund.

Oba góly domácich dal obranca Connor Mackey. V drese Blues dvakrát skóroval Jordan Kyrou, gól a asistenciu zaznamenali zhodne Pavel Bučnevič a Ivan Barbašov. Brankár hostí Thomas Greiss predviedol 40 úspešných zákrokov. V tabuľke Západnej konferencie patrí Calgary 9. miesto, St. Louis sa po treťom triumfe v sérii nachádza hneď za ním.

XXX Čítajte viac NHL pripravila duel transgenderov. Po otrase mozgu o ňom zrazu mlčí

„Ťaháme menšiu víťaznú sériu. Bojujeme jeden za druhého a verím, že sa na víťaznej vlne ešte udržíme,“ poznamenal Barbašov. Ružička nebodoval, počas 9:57 min na ľade vyslal na brankára hostí jednu strelu. Tréner Darryl Sutter ho v koncovke duelu už nenasadzoval, slovenský útočník absolvoval v tretej tretine iba jedno striedanie a v záverečných 18 minútach sa na ľade vôbec neobjavil.

Zuccarello si v zápase s Chicagom rozdelil svoje tri góly do všetkých tretín. Prvé dva strelil v presilovke, keď po výstavných kombináciách a prihrávkach spoluhráčov skóroval prakticky do odkrytej siete, v samom závere spečatil hetrik gólom do prázdnej bránky.

Dosiahol druhý hetrik v profiligovej kariére, prvý od 30. októbra 2015, keď ešte obliekal dres New Yorku Rangers. Nórsky krídelník hrá v úžasnej forme, bodoval v deviatom zápase v rade. Počas tejto série nazbieral päť gólov a sedem asistencií.

Dominik Hašek Čítajte viac Dopísal som list. Hašek chystá kvôli Rusom útok na ďalší šport

„V priebehu sezóny zažívate vrcholy i pády. Aktuálne prechádzam obdobím, keď sa všetci cítime skvele, sebavedomie je hore, puky sa odrážajú k nám a všetko nám vychádza. Myslím si, že kľúčom k víťazstvám je vysoká úroveň sebavedomia,“ tvrdí Zuccarello.

Darilo sa aj jeho spoluhráčom z útoku, Kirill Kaprizov dal gól a na dva prihral, dve asistencie si pripísal aj Sam Steel. Oporou „divochov“ bol aj brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval 29 súperových striel. Blackhawks prehrali šiesty zápas za sebou a štrnásty z uplynulých 15-tich, bodovo sú na tom najhoršie spomedzi všetkých tímov ligy.

NHL – sumáre:
Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Góly: 5. Zuccarello (Kaprizov, Steel), 29. Kaprizov (Zuccarello, Steel), 40. Zuccarello (Boldy, Eriksson Ek), 58. Zuccarello (Kaprizov, Spurgeon) – 49. Toews (Kane, S. Jones). Brankári: Fleury – Mrázek, strely na bránku: 22:30.

Calgary Flames – St. Louis Blues 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Góly: 17. Mackey (Dube, Lindholm), 48. Mackey (Dube, Lindholm) – 5. Barbašov (Thomas), 24. Kyrou (Schenn, Bučnevič), 44. Bučnevič (Schenn, Krug), 49. Saad, 50. Kyrou (Thomas, Barbašov). Brankári: Markström – Greiss, strely na bránku: 43:24.

Arizona Coyotes – New York Islanders 5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
Góly: 20. Gostisbehere, 29. Keller (Schmaltz, Hayton), 30. Bjugstad (Brown, Maccelli), 43. Boyd (Chychrun, Schmaltz), 55. Keller (Schmaltz, Chychrun) – 2. Aho (Nelson, Bailey), 14. Barzal (Salo, Wahlstrom), 38. Dobson, 59. Beauvillier (Lee, Wahlstrom). Brankári: Vejmelka – Sorokin, strely na bránku: 29:34.

Slovák v akcii:
Adam Ružička (Calgary) 9:57 0 0 0 0 1 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Calgary Flames #Adam Ružička