Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL pripravila duel transgenderov. Po otrase mozgu o ňom zrazu mlčí

Transgender komunita sa v novembri dočkala zo strany NHL veľkej podpory. Liga usporiadala historicky prvý turnaj určený pre transgender a nebinárnych hráčov. Neskončil sa však podľa predstáv a otázka, či by sa v kontaktom športe mali stretávať odlišné pohlavia, je opäť na stole.

16.12.2022 12:00
debata (13)

NHL nedávno usporiadala All-Trans Draft Tournament a na Twitteri pri tejto príležitosti napísala: „Trans ženy sú ženy. Trans muži sú muži. Nebinárna identita je skutočná.“

Zámorská liga síce akciu propagovala, po jej konci sa však o nej ani len nezmienila. A až s odstupom sa na sociálne siete dostali zábery zo zápasu, v ktorom tím, ktorému dominovali trans ženy, porazil výber s prevahou trans mužov jednoznačne 7:1.

Reportér časopisu Quillette Jonathan Kay dokonca napísal, že nedostatok podrobností o priebehu stretnutia pramenil z toho, že sa tu jasne prejavila fyzická výhoda, ktorú mal tím prevažne zložený z biologických mu­žov.

Dôkazom má byť situácia, na ktorej hokejista Danny Maki z tímu Black schytal tvrdý hit od vysokej protihráčky reprezentujúcej celok Pink a zostal ležať na zemi. Ľad opustil na nosidlách, potom zamieril do nemocnice, kde mu lekári zistili otras mozgu.

Článok Quillette je aj kvôli tomu uvedený s titulkom: „Ignorovanie biologickej reality vystavuje hokejistky riziku.“

Zranený hráč Maki sa snažil úraz bagatelizovať, autor spomínaného textu Jonathan Kay však poznamenal, že mu to pripomína príbehy žien čeliacich násiliu, ktoré monokel na oku pred kamarátkami pripisujú nárazu do dverí.

volejbal Čítajte viac Bomba do hlavy od transgenderky. Amerika rieši obavy o bezpečnosť
13 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #transgener