Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo odstavil z ľadu Slafkovského? Tréner Montrealu vysvetľoval

Montreal Canadiens a ani slovenský útočník Juraj Slafkovský nebudú v dobrom spomínať na prehru s najhorším tímom NHL, Anaheimom Ducks 2:5.

16.12.2022 08:30
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský sa v tretej tretine dostal iba dvakrát na ľad.
debata

Anaheim mal pred zápasom v Montreale najhoršiu bilanciu spomedzi všetkých 32 tímov v NHL a vďaka triumfu predstihol Chicago Blackhawks na predposledné 31. miesto.

Slafkovský síce odohral takmer 13 minút. No jeho hrací čas by bol výrazne vyšší, keby sa v tretej tretine tréner Canadiens Martin St. Louis nerozhodol odstaviť Slováka, ktorý sa v stretnutí prepadol z druhej do štvrtej formácie, z hry.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Nulová noc pre Slovákov v NHL. Slafkovský sa prepadol v zostave

V úvodný dvoch tretinách nastupovala draftová jednotka s Jakeom Evansom a Joshom Andersonom, v tej poslednej absolvoval len dve krátke striedania s Joelom Armiom a Remom Pitlickom.

Prečo sa Slafkovský k záverečnej časti už takmer nedostal na ľad? "Snažil som sa len pomeniť veci a pokúsil som sa vytvoriť iskru. Nasadzoval som chlapcov, ktorí fungovali,“ uviedol pre zámorské médiá tréner St. Louis.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Kam ideš? Hráč Ottawy poľoval na Slafkovského, ten s ním vybabral

Zámorský odborník na Canadiens, Marc Dumont, jeho rozhodnutiu nerozumel. „Chápem tú logiku, že chcete vidieť, či zmeny dodajú iskru, ale Slafkovský hral dobre. Vysiela to mätúcu správu. Určite si nezaslúžil prepad v zostave," skonštatoval Dumont.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Montreal Canadiens #Martin St. Louis #Juraj Slafkovský