Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako rodený strelec. Černák vypálil a Tampa rozobrala súpera

Nebolo to krátke čakanie. Slovenský hokejový obranca Erik Černák prelomil strelecké mlčanie. Skóroval v 24. zápase sezóny NHL, Tampe tak pomohol k jednoznačnému víťazstvu nad Seattlom 6:2.

14.12.2022 06:16
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák sa teší so spoluhráčmi z gólu v zápase so Seattlom.
debata (1)

Odchovanec košického hokeja a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára zvyšoval na 2:0 pre Lightning, keď si v 7. minúte dobre nakorčuľoval do útočného pásma a z uhla umiestnenou strelou prekonal brankára Grubauera.

Pre 25-ročného beka to bol premiérový presný zásah v sezóne. Okrem neho má na konte aj štyri asistencie.

Jednou z hviezd nočných zápasov bol útočník Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý strelil hetrik na ľade Chicaga a dostal sa na métu 800 gólov.

Na druhého najlepšieho strelca v histórii NHL Gordieho Howea stráca už iba jeden gól.

Ovečkin zároveň dosiahol 20. gól v prebiehajúcej sezóne, čím sa stal iba tretím hráčom, ktorý dosiahol 18 sezón s minimálne 20 gólmi.

Pred ním sa to podarilo iba Brendanovi Shanahanovi (18) a Howeovi (22). Svojím 800. gólom v súťaži zároveň opäť ukrojil z manka na historicky najlepšieho strelca Waynea Gretzkého, ktorý zaznamenal v základnej časti 894 presných zásahov.

Ovečkin odštartoval svoj 29. hetrik gólom v 24. sekunde, čím dosiahol svoj 12. gól v 1. minúte. Viac gólov v úvodných 60 sekundách zápasu strelili iba Sidney Crosby (14) a Mark Messier (13).

V zostave Washingtonu chýbal slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý pre zranenie v hornej časti tela vynechal piaty duel po sebe. Capitals vo všetkých z nich zvíťazili.

Slafkovský Montreal Čítajte viac Ten chlapec je úžasný. Slafkovský sa vynašiel a cez cudzie ruky zabránil prehre

Černák sa prvého gólu dočkal v 24. zápase sezóny. V 8. minúte sa zapojil do ofenzívnej akcie a z druhej vlny využil otvorený priestor, keď po prihrávke Braydena Pointa prekonal Philippa Grubauera.

Zvýšil tým na 2:0, keď predtým skóroval aj Černákov kolega z obrannej dvojice Ian Cole. Slovenský obranca odohral v zápase 16:52 min a pripísal si aj jeden plusový bod, štyri trestné minúty, 2 strely na bránku, päť hitov a trikrát vybojoval puk.

Bol to pre neho prvý gól od play off 2022, keď sa 22. mája presadil proti Floride. V základnej časti skóroval prvýkrát od 1. decembra 2021.

Hráči New Jersey Devils prehrali tretíkrát po sebe, keď na domácom ľade podľahli Dallasu 1:4. V tabuľke Východnej konferencie sú naďalej na 2. mieste za Bostonom, no už iba o skóre pred Torontom.

Stars si triumfom upevnili pozíciu druhého najlepšieho tímu Západnej konferencie. Slovenský útočník „diablov“ Tomáš Tatar nastúpil v prvej formácii, ale do kanadského bodovania sa nezapísal.

Na ľade strávil 16:56 min, zaznamenal jeden mínusový bod, dve strely na bránku a tri zblokované strely súpera.

Výsledky NHL:
Boston – New York Islanders 4:3 sn, Buffalo – Los Angeles 6:0, Detroit – Carolina 0:1, Florida – Columbus 4:0, New Jersey – Dallas 1:4, Tampa Bay – Seattle 6:2, Toronto – Anaheim 7:0, Nashville – Edmonton 3:6, Winnipeg – Vegas 5:6, Colorado – Philadelphia 3:2, Chicago – Washington 3:7, San Jose – Arizona 3:2


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák