Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V súboji Slovákov bod a triumf pre Slafkovského. Vytvoril si osobný rekord

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na utorok v NHL asistenciou k víťazstvu Montrealu nad Calgary 2:1 po nájazdovom rozstrele. V drese hostí útočník Adam Ružička nebodoval.

13.12.2022 06:47
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský strávil proti Calgary na ľade viac ako 15 minút.
debata

Na ľade strávil Slafkovský 15:22 min, čo je jeho osobné maximum v kariére NHL. Draftová jednotka si okrem bodu za asistenciu pripísala na konto aj plusový bod.

Adam Ružička sa v drese hostí bodovo nepresadil. New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehralo na štadióne New Yorku Rangers 3:4 po predĺžení.

Zostrih zápasu Montreal vs. Calgary.

Slafkovský v 42. minúte vybojoval puk v rohu klziska a naservíroval ho Joshovi Andersonovi, ktorý prekonal Jacoba Markströma. Pre slovenského krídelníka to bol deviaty bod v sezóne a piata asistencia.

Slafkovský vyslal na švédskeho brankára tri strely. O zisku dvoch bodov pre Canadiens rozhodol nájazd Kirbyho Dacha, Jake Allen vykryl 34 striel. Ružička odohral za Flames 12:25 min.

Filip Mešár Čítajte viac Mešárovi to začína páliť. Podľa experta bude kľúčový hráč Slovákov na MSJ

„Víťazstvo je dielo celého kolektívu. Bol to jeden z našich najlepších výkonov v sezóne, ak zoberieme do úvahy detaily- Veľmi dobrú robotu sme odviedli pri oslabeniach. Myslím, že v nájazdoch sme si zaslúžili získať extra bod,“ uviedol pre oficiálny web profiligy tréner Montrealu Martin St. Louis.

NY Rangers ukončili 11-zápasovú víťaznú sériu New Jersey na klziskách súperov. Tomáš Tatar bol na ľade 19:21 min, na bránu súpera vyslal dve strely. Pred Jaroslavom Halákom dostal v bránke domácich prednosť Igor Šesťorkin.

Václav Stupka Čítajte viac Zvolen uspel v šlágri, Slovan doma zakopol. Nitrianska bieda pokračuje

„Jazdci“ prehrávali v polovici duelu 1:3, obrat dokonal v tretej minúte predĺženia Filip Chytil. „Vždy je to výborný pocit, keď sa vám podarí takýto obrat a ukážete skutočný charakter tímu,“ povedal český útočník.

Anaheim bez Pavla Regendu prehral v Ottawe 0:3. „Káčeri“ vyhrali z uplynulých deviatich stretnutí iba jedno a v tabuľke Západnej konferencie sú poslední. Dvoma gólmi prispel k výhre Ottawy kanadský útočník Alex DeBrincat.

Prvé čisté konto v sezóne zaznamenal Cam Talbot, ktorý vykryl všetkých 32 pokusov Ducks. Obaja pritom chýbali na rannom rozkorčuľovaní. „Kto potrebuje ranné rozkorčuľovanie?“ zavtipkoval Talbot. „Chcem tým povedať, že DeBrincat tiež nekorčuľoval a strelil dva góly. Takže si myslím, že sú preceňované.“

Jaromír Jágr Čítajte viac Neuveriteľný Jágr. Nastúpil prvý raz v sezóne a pripísal si dva body

Pittsburgh zvíťazil v šiestom dueli v sérii. V noci na utorok zdolal na domácom ľade Dallas 2:1. Výhru „tučniakov“ zariadil tridsaťpäť sekúnd pred koncom tretej tretiny Jevgenij Malkin. Gól ruského útočníka bol štvrtý najneskorší v tejto sezóne NHL.

„Stále sa sústredím na svoju hru. Viem, že to príde. Snažím sa byť trpezlivý a využívať svoje šance. Videl som, že je prázdna bránka, stačilo mi len trafiť,“ povedal tridsaťšesťročný útočník Penguins. Iba druhý zápas bez streleckého pokusu na bránku zaznamenal útočník Dallasu Jason Robertson.

sumáre NHL:
Montreal Canadiens – Calgary Flames 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 42. Anderson (SLAFKOVSKÝ, Harris), rozh. sam. nájazd: Dach – 26. Huberdeau (Backlund, Toffoli). Brankári: Allen – Markström, strely na bránku: 38:35.

New York Rangers – New Jersey Devils 4:3 po predĺžení (1:2, 2:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 19. Kreider (Trochech, Vesey), 34. Trocheck (Fox, Zibanejad), 45. Kakko (Miller, Chytil), 63. Chytil (Panarin, Miller) – 4. Hischier (Siegenthaler), 5. Mercer, 32. Hughes (Mercer, Hamilton). Brankári: Šesťorkin – Vaněček, strely na bránku: 23:29.

Piitsburgh Penguins – Dallas Stars 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 14. Joseph (Kapanen, Zucker), 60. Malkin (Rust, Zucker) – 1. Hintz (Lundkvist). Brankári: Jarry – Oettinger, strely na bránku: 25:27.

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Góly: 6. Kelly (Zaitsev), 11. DeBrincat (Giroux, Chabot), 52. DeBrincat (Batherson, Giroux). Brankári: Talbot – Dostál, strely na bránku: 38:32.

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Góly: 13. Boldy (Kaprizov, Zuccarello), 40. Gaudreau (Boldy) – 15. Hyman (Barrie, McDavid). Brankári: Fleury – S. Skinner, strely na bránku: 30:21.

St. Louis Blues – Nashville Predators 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)
Gól: 63. B. Schenn (Kyrou, Krug). Brankári: 24:25, strely na bránku: 24:25.

Slováci v akcii:
Adam Ružička (Calgary) 12:25 0 0 0 0 1 0
Juraj Slafkovský (Montreal) 15:22 0 1 1 +1 3 0
Tomáš Tatar (New Jersey) 19:21 0 0 0 0 2 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Calgary Flames #Adam Ružička #Juraj Slafkovský