Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na NHL nemáš! Wrightovi gól nestačil, opäť sa sťahuje

Premiérový gól medzi zámorskou elitou mu nestačil na to, aby sa udržal v prvom tíme Seattlu Kraken.

09.12.2022 11:41
wright nhl Foto:
Shane Wright v drese Seattlu Kraken.
debata (2)

Shane Wright si už v tomto kalendárnom roku v NHL nezahrá. Vedenie Kraken ho uvoľnilo pre potreby kanadskej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na blížiace sa MS hráčov do 20 rokov.

Juniorský šampionát sa uskutoční v termíne od 26. decembra do 5. januára v kanadských mestách Halifax a Moncton.

Slafkovský Juraj Seattle Čítajte viac Slafkovský opäť bodoval, pokazil Wrightove oslavy

Domáca Kanada sa predstaví v A-skupine, jej súpermi budú Švédsko, Česko, Nemecko a Rakúsko. V B-skupine zabojujú USA, Fínsko, Slovensko, Švajčiarsko a Lotyšsko.

Wright, draftová štvorka z júlového výberu mladých talentov NHL, zaznamenal tento týždeň svoj premiérový gól v profilige.

Pozrite si jeho presný zásah:

Strelil ho do siete Montrealu, ktorý si miesto neho vybral na drafte z prvého miesta Juraja Slafkovského. Wright mal z prvého gólu radosť, ale z výhry 4:2 sa napokon tešili Canadiens v zostave aj so Slafkovským.

„Mal som o niečo väčšiu motiváciu, ale nijako špeciálne som to nevnímal. Duel proti Canadiens som sa snažil brať ako každý iný zápas,“ vravel mladý Kanaďan po utorkovom zápase.

Wright stihol medzi elitou odohrať 8 zápasov s bilanciou 1+1. Dva týždne strávil v AHL na tzv. rekondičnom pobyte. Pre porovnanie, Slafkovský má v NHL na konte už 21 stretnutí a produktivitou 4+4.

Slafkovský Čítajte viac Zlá správa pre reprezentáciu: Slafkovský hrá výborne!

„Shane je veľký profesionál. Všetci sme mu prvý gól dopriali. Teraz odchádza reprezentovať Kanadu na skvele obsadený turnaj, kde ho budeme pozorne sledovať,“ uviedol generálny manažér Kraken Ron Francis.

Wright sa na MSJ teší. Na šampionáte do 20 rokov, ktorý IIHF pre pandémiu COVID-u preložila tento rok na august, neštartoval.

„Každý mladý hokejista sníva o tom, že bude reprezentovať svoju krajinu. Na šampionát sa veľmi teším,“ vyhlásil Wright.

Juniorské MSJ ponúknu prehliadku elitných talentov. Za USA nastúpia aj Luke Hughes (štvorka draftu 2021) či Logan Cooley (trojka draftu 2022), za Slovensko aj Šimon Nemec (dvojka draftu 2022) či Filip Mešár (dvadsaťšestka draftu 2022).

Nemec, Slafkovský, Mešár Čítajte viac Chýba už len Slafkovský. Šatan potvrdil dobré správy pre reprezentáciu

Otázna je účasť Slafkovského. Ak bude mladý Slovák pokračovať v doterajších decembrových výkonoch, šanca, že ho Montreal uvoľní na šampionát, sa rýchlo vyrovná nule.

Šikovný forvard ukazuje, že už teraz patrí medzi dôležitých hráčov tímu, a keď sa k tomu pripoja zranenia ďalších útočníkov Canadiens, pre mužstvo je takmer nepostrádateľný.

"Zatiaľ sme ešte o ničom nerozhodli. Slovenskému zväzu sme povedali, že to vyriešime na poslednú chvíľu. Keby sme s ním zmenili plány, tak im to oznámime.

Chápeme, že mužstvá neradi robia zmeny na poslednú chvíľu, ale pri Slafkovskom to určite privítajú," uviedol k situácii výkonný viceprezident Montrealu Jeff Gorton.

Slovák medzi elitou NHL pri hre 5 na 5 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jesper Bratt - New Jersey Devils
2,99 bodu...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Juraj Slafkovský #Shane Wright