Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák bodoval v retro drese. V jednej štatistike ho z Tampy neprekonal nik

Erik Černák sa podieľal asistenciou na víťazstve Tampy Bay nad Nashvillom 5:2 v zápase NHL.

09.12.2022 06:14 , aktualizované: 09:06
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák (vpravo) a Mark Jankowski z Nashvillu v potýčke.
debata

Slovenský hokejista odohral v špeciálnom retro drese 21 minút a 45 sekúnd, zaznamenal šesť bodyčekov, čo bolo najviac zo všetkých hráčov Lightning a zblokoval dve strely. Duel ukončil s tromi plusovými bodmi.

Domáci rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v tretej tretine.

Černák bol pri zrode úvodného gólu Lightning po 76 sekundách hry, keď začal akciu spoza svojej bránky a Ian Cole potom dlhým pasom poslal do brejku Braydena Pointa. Ten si v dueli pripísal dva presné zásahy.

Pre slovenského zadáka to bol štvrtý bod v prebiehajúcom ročníku profiligy, na prvý gól stále čaká.

Brankár Brian Elliott zaznamenal 34 úspešných zákrokov a triumfoval v šiestom zápase za sebou. “Vyhráva nám zápasy, chytá vynikajúco. Mal veľké zákroky, keď sme to potrebovali a podržal nás,” chválil brankára “bleskov” tréner Jon Cooper podľa nhl.com.

Dva asistencie si pripísal kapitán Steven Stamkos a bodoval v dvanástom zápase za sebou. S Nashvillom cestoval na Floridu aj Ryan McDonagh, ktorý je na listine zranených hráčov.

Tridsaťtriročný obranca, ktorý pred letnou výmenou do Predators odohral v drese Lightning päť sezón a získal dva Stanley Cupu sa dočkal v Amalie Aréne vrelého privítania a klub si ho uctil videom.

Mitch Marner prispel jedným gólom k víťazstvu Toronta nad Los Angeles 5:0 a opäť vylepšil klubový rekord, keď bodoval už v 21. dueli v sérii. Iľja Samsonov si pripísal 29 zákrokov a zaznamenal svoje prvé čisté konto v drese Toronta, siedme v kariére.

Winnipeg si pripísal tretí triumf za sebou, keď uspel na ľade St. Louis 5:2. Pierre-Luc Dubois skóroval dvakrát a pridal k tomu jednu asistenciu.

Florida dosiahla štyri góly v druhej tretine a Detroit doma zdolala 5:1. Tyler Seguin gólom 29 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o víťazstve Dallasu nad Ottawou 4:3.

Výsledky NHL: Tampa Bay – Nashville 5:2, Toronto – Los Angeles 5:0, Florida – Detroit 5:1, St. Louis – Winnipeg 2:5, Dallas – Ottawa 4:3 pp.

Slovák medzi elitou NHL pri hre 5 na 5 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jesper Bratt - New Jersey Devils
2,99 bodu...

Aktualizujeme

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay #Erik Černák #Nashville