Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slafkovský zažil pri veľkej šanci studenú sprchu. Kouč mu dal radu

Hokejisti Montrealu s Jurajom Slafkovským prehrali v domácom zápase NHL s Buffalom 2:7 (1:3, 1:1, 0:3).

23.11.2022 05:07 , aktualizované: 10:24
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský z Montrealu pred krídelníkom Buffala Alexom Tuchom.
debata (2)

Slovenský útočník dostal vo svojom štrnástom zápase v profilige veľkú šancu, zahral si v druhom útoku po boku Christiana Dvoraka a Brendana Gallaghera.

Do tejto formácie sa posunul namiesto Mikea Hoffmana, ktorý nútene pauzuje pre zranenie v dolnej časti tela.

Slafkovský v deväťgólovom dueli nebodoval. Na ľade strávil 14:22 min, dvakrát ohrozil brankára Craiga Andersona, zaznamenal jednu zblokovanú strelu a počas jeho vylúčenia za držanie uzavrel v 55. minúte skóre Jeff Skinner.

Slafkovský sa predstavil aj v presilovkách, Canadiens nevyužili zo šiestich ani jednu.

Jeho hráči zažili v úvode duelu studenú sprchu. Už po 52 sekundách prehrávali 0:2 po góloch Rasmusa Dahlina a Johna-Jasona Peterku, o necelú minútu a pol neskôr dal tretí gól hostí Alex Tuch.

Hráči Sabres sa historických tabuľkách troch najrýchlejších gólov jedného tímu dostali na siedme miesto.

Canadiens si naopak inkasovaním troch zásahov v prvých 123 sekundách pripísali negatívny klubový rekord. Podľa zámorských médií predtým dostali najrýchlejšie tri góly od úvodného buly vo februári 1979 v stretnutí proti Washingtonu (2:25 min).

Montreal s Jurajom Slafkovským padol s Buffalom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský sa snaží prejsť cez Rasmusa...

Montreal proti Sabres síce do 3. minúty znížil, neskôr dal gól na 2:4, no k príležitosti na obrat sa nedostal a prehral tretí z posledných štyroch zápasov.

Buffalo ukončilo sériu ôsmich prehier. Skinner zaznamenal päť bodov za dva góly a tri asistencie. Rovnaký počet prihrávok si pripísal Tage Thompson.

Slafkovský sa pred zápasom stretol s mladými slovenskými hokejistami, ktorí si pozreli tréning Montrealu v Brossarde. Klub na sociálnych sieťach zverejnil video:

Montreal nastúpi v najbližšom zápasu už v noci na štvrtok nášho času na ľade Columbusu.

„Dostaneme ďalšiu šancu zmeniť náš začiatok a spôsob, akým hráme, aby sme mali lepší úvod a lepší zápas. Mohli sme byť radi, že po prvej tretine sme prehrávali len 1:3,“ uviedol Slafkovský pre zámorských novinárov.

Zastal sa brankára Jakea Allena. Ten z 38 striel dostal sedem gólov. „Či sa Jake trápil? To by som nepovedal. Občas sa to stane, že zlé odrazy puku skončia v bráne, ale nebolo to trápenie. Je to skvelý brankár, nepovedal by som, že išlo o trápenie, no o nešťastné odrazy puku.“

5. Juraj Slafkovský Čítajte aj Veľký Slovák robí pokroky. Tréner poradil Slafkovskému koho sledovať

Osemnásťročný Košičan, jednotka tohtoročného draftu, si v 14 stretnutiach v aktuálnej sezóne NHL pripísal štyri body za tri góly a asistenciu. Pravidelne nastupoval vo štvrtom útoku a v druhej presilovkovej formácii.

Viac času ako proti Buffalu (o štyri sekundy) strávil v doterajšom priebehu ročníka na ľade len v jedinom zápase, a to proti Arizone, keď dal premiérový gól v profilige.

Montreal vs. Buffalo Čítajte viac ONLINE: Montreal dostal od Buffala sedmičku

Novinár Stu Cowan na twitteri citoval trénera Montrealu Martina St. Louisa, ktorý hovoril o dôležitosti hry bez puku.

„Slaf má 18 rokov. Osemnásťročný ťažko pochopí, že v zápase sa hrá aj bez puku,“ uviedol kouč. Doplnil, že mladí hokejisti v NHL chcú puk, no ak v NHL neurobí hráč svoju prácu bez puku, veľmi si s ním nezahrá.

V druhom stretnutí zvíťazili hráči New Yorku Rangers nad Los Angeles Kings 5:3. Jaroslav Halák v drese víťazného tímu nenastúpil.

Sumáre NHL:

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 2:7 (1:3, 1:1, 0:3)
Góly: 3. Caufield (Guhle, Savard), 34. Monahan (Dadonov, Wideman) – 1. Dahlin (Thompson, Skinner), 1. Peterka (Cozens, Quinn), 3. Tuch (Dahlin, Skinner), 32. Skinner (Thompson, Tuch), 44. Jokiharju (Tuch, Thompson), 47. Thompson (Skinner, Hinostroza), 55. Skinner (Cozens, Dahlin). Brankári: Allen – Anderson, strely na bránku: 31:38, 20.984 divákov.

Los Angeles Kings – New York Rangers 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)
Góly: 1. Fiala (Kempe, Kopitar), 7. Vilardi (Fiala, Doughty), 47. Walker (Kopitar, Fiala) – 23. Schneider (Chytil, Lafreniere), 33. Trocheck (Lindgren, Fox), 39. Kakko (Chytil, Lafreniere), 48. Kreider (Zibanejad, Fox), 60. Kreider (Vesey, Miller). Brankári: Petersen – Šesťorkin, strely na bránku: 38:25, 18.230 divákov.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský