Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostáva už len Slafkovský. Wright nateraz v NHL skončil

Kostrbatý vstup Shana Wrighta do seniorského hokeja pokračuje. Kanadský útočník nateraz v NHL skončil a zrejme sa do nej vráti až na budúci rok.

21.11.2022 15:24
slafkovský wright Foto:
Hviezdy NHL draftu 2022: Shane Wright a Juraj Slafkovský.
debata (1)

Wrighta, ktorý bol dlhodobo predpokladanou jednotkou draftu NHL 2022, ale „išiel“ až ako štvrtý, poslali šéfovia Seattlu Kraken na dvojtýždňový kondičný pobyt do AHL.

Talentovaný center, ktorý o mesiac oslávi 19. narodeniny, oficiálne do AHL nemôže. Do NHL bol draftovaný z juniorskej OHL a nemá ešte 20 rokov.

slafkovský Čítajte viac Na body nestačila. Slafkovský oslavuje prvú asistenciu v NHL

Lenže Kraken pre neho nemajú miesto v prvom tíme. Wright nedosahuje kvality spoluhráčov v nabitom mužstve, ktorému sa navyše aktuálne darí (4. miesto v Západnej konferencii).

Mladý útočník odohral len sedem (bilancia 0+1) z 18 zápasov Kraken v sezóne, zvyšok presedel na tribúne. Päť duelov na tribúne bola napokon aj jedna z podmienok, aby Wright mohol ísť na kondičný pobyt.

V tíme Coachella Valley Firebirds (šieste miesto v Pacifickej divízii AHL) strávi dva týždne a potom by sa mal pripojiť ku kanadskej juniorskej reprezentácii, ktorá v úvode decembra začne s prípravou na blížiace sa MS hráčov do 20 rokov.

Juniorský šampionát sa uskutoční v termíne od 26. decembra do 5. januára 2023 v kanadských mestách Halifax a Moncton. Domáci figurujú v A-skupine, mladí Slováci si zahrajú v „béčku“ s USA, Fínskom, Švajčiarskom a Lotyšskom.

"Shane je skvelý chalan a čaká ho skvelá kariéra. NHL je kvalitná liga, nie je ľahké pre mladíka sa v nej ihneď presadiť.

Máme s ním pripravený dobrý plán, pôjdeme krok za krokom. Súčasťou plánu je aj tento kondičný pobyt," vysvetlil generálny manažér Kraken Ron Francis.

Adam Ružička Čítajte viac Životná noc pre Ružičku! Slafkovskému skoro spadla na hlavu strecha

Slafkovský ako jediný

Odchod Wrighta z NHL znamená, že Juraj Slafkovský je jediným hokejistom z júlového draftu, ktorý sa udržal medzi profiligovou elitou.

Ostatní mladíci pôsobia vo farmárskej AHL (aj dvojka draftu Šimon Nemec), v juniorskej CHL/OHL (aj 26-ka draftu Filip Mešár), univerzitnej NCAA (aj trojka draftu Logan Cooley) či v Európe (aj 56-ka draftu Adam Sýkora).

V prípade Wrighta existuje aj alternatíva, že do NHL sa v aktuálnej sezóne už nevráti.

Ako vysoko pravdepodobná vyzerá možnosť, že po MSJ sa vráti do OHL/CHL. Ak by tak stalo, už musí v juniorskej súťaži dokončiť sezónu.

Niečo podobné urobil aj Leon Draisaitl, súčasná hviezda Edmontonu. Nemeckému útočníkovi NHL nesadla okamžite, v prvých 37 zápasoch v drese Oilers mal len 2 góly, 7 asistencií.

Sezónu dokončil v juniorskej WHL, kde sa skvele rozohral a vyhlásili ho za MVP finálových bojov o Memorial Cup.

„Uvidíme, ako na tom bude Shane v januári. Nemáme sa kam ponáhľať. Vieme to my, vie to aj on. Ide len o jediné – aby chlapec napredoval. Nemám pochybnosti, že sa tak stane,“ dodal GM Francis.

Slovenská noc v NHL. Slafkovský a spol. v akcii Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský v belasom retro drese...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Juraj Slafkovský #Shane Wright