Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pije kolu, nie vodu. Železný muž Kessel má unikátny rekord

Hotdogy, cukríky, sladené nápoje. Strava totálne nevhodná pre profesionálneho hokejistu. Lenže v jeho prípade stopercentne platí, že knihu netreba súdiť podľa obalu.

18.11.2022 09:19
Phil Kessel Foto:
Phil Kessel v drese Vegas Golden Knights.
debata

Phil Kessel je po novom držiteľom rekordu, ktorý sa bude veľmi ťažko prekonávať. Americký útočník tímu Vegas Golden Knights nastúpil v NHL na tisíci zápas bez prerušenia, čím stanovil nové maximum.

Hoci nebodoval, tešil sa z víťazstva Vegas nad Arizonou 4:1. Golden Knights mu pred zápasom pripravili malú ceremóniu.

slafkovský Čítajte viac Na body nestačila. Slafkovský oslavuje prvú asistenciu v NHL

"Bolo to milé. Celkovo odohrať 1000 zápasov je riadna porcia a dosiahnuť to bez prerušenia je šialené. Ani netuším ako sa mi to podarilo,” povedal Kessel, ktorý nevynechal zápas NHL od novembra 2009 a je "železným mužom” profiligy.

Keď vstupoval medzi elitu, o pozícii železného muža sa mu ani nesnívalo. Počas nováčikovej sezóny mu diagnostikovali rakovinu semenníkov, ale mal šťastie, keďže mu pomohol včasný operačný zákrok.

O tri roky, 3. novembra 2009, sa začala jeho „ironmanská“ šnúra, keď ako 22-ročný debutoval v drese Toronta po prestupe z Bostonu. Odvtedy nevynechal ani jeden zápas, hoci k tomu mal viackrát blízko.

Na sériu bol hrdý a nechcel o ňu prísť. Dokonca kvôli nej takmer zmeškal narodenie dcérky. Vtedy obliekal dres Arizony a s trénermi sa dohodol, že stihne zápas i pôrodnicu.

Servác Petrovský Čítajte viac Prvý hetrik v zámorí. Okrem Mešára hviezdi v OHL ďalší Slovák

V Detroite nastúpil na jedno striedanie, zaželal spoluhráčom šťastie a utekal na súkromné lietadlo, ktoré ho prepravilo k rodiacej manželke. Chvíľu sa potešil z prírastku a ponáhľal sa na ďalší zápas.

Jeho spoluhráči, bývalí či súčasní, vám o ňom nepovedie krivé slovo. Nevadia mu ani vtipy fanúšikov, ktorí žartujú na úkor jeho postavy (180 cm, 95 kg) či zvýšeného apetítu.

Svojho času kolovala fáma, že Kessel každý deň zje aspoň jeden hotdog. Jeho reakcia? Keď v roku 2017 získal druhý Stanleyho pohár v kariére, na oslave ho vrchovato naplnil párkami v rožku.

„Phila nikdy príliš nezaujímalo, čo si o ňom druhí myslia. Raz o ňom niekto povedal, že pije len sladené nápoje. Aby to umocnil, zabudol na vodu a všade sa ukazoval s plechovkou koly,“ spomínal jeho bývalý spoluhráč Morgan Rielly.

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Phil Kessel