Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin má gólové suchoty. Ťahá ku dnu celý Washington?

Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin nedokázal skórovať v posledných štyroch zápasoch v NHL. Jeho tím má v novembri žalostnú bilanciu a ruský útočník zlyháva v dôležitej štatistike.

17.11.2022 08:15
Alexander Ovečkin. Foto: ,
Gólová mašina, Alexander Ovečkin, sa zasekla.
debata (1)

V tomto mesiaci dokázal Washington vyhrať iba vo dvoch z deviatich odohratých duelov a v oboch prípadoch na domácom ľade – proti Edmontonu (5:4) a Tampe Bay (5:1). Pri prvom spomínanom súboji, ktorý sa odohral 8. novembra, strelil Ovečkin svoj doteraz posledný gól.

Jeho aktuálna séria bez presného zásahu sa natiahla na štyri stretnutia. Horšiu zaznamenal v tomto ročníku len v jeho úvode, keď sa nepresadil v prvých troch súbojoch sezóny.

Juraj Slafkovský Tomáš Tatar Čítajte viac Cítim progres, ale mám na viac. Slafkovský nešetrí sebakritikou

Ruský ostrostrelec má zatiaľ na konte 8 gólov a 6 asistencií po 18 odohratých zápasoch. Gólové suchoty skôr či neskôr ukončí. No hrozivo vyzerá jeho (ne)užitočnosť na ľade, o ktorej vypovedá štatistika plusových a mínusových bodov.

S hodnotou –15 bodov je v nej Ovečkin najhorším hokejistom celej NHL. Rovnaké číslo v hodnotení +/- dosiahol už len obranca St. Louis Blues Jordan Kyrou. Pre zaujímavosť, slovenský útočník Tomáš Tatar je v tomto ukazovateli štvrtý najlepší v NHL s 13 bodmi.

Marián Hossa Čítajte viac Bude iba ôsmym v poradí. Hossa neverí, že vôjde do histórie Chicaga

Štyri zápasy bez dvihnutia rúk nad hlavu môžu byť tvrdou ranou pre útočníka, ktorý naháňa rekord legendárneho Waynea Gretzkého v počte gólov v NHL. Ovečkin momentálne na slávnu 99ku stráca 106 zásahov, na druhého Gordieho Howa už len 13.

Vyzerá to tak, že jeho strelecká nemohúcnosť sa podpisuje aj pod výsledky mužstva. No za pádom mužstva z miest zaručujúcich play off je najmä početná maródka. V zostave Capitals chýbajú zranení TJ Oshie, Nicklas Bäckström, Connor Brown, Tom Wilson, Carl Hagelin či Dmitrij Orlov.

Hráči NHL, ktorí mali po 500. zápase najviac bodov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Denis Savard. Dátum 500. zápasu: 26....
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals