Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Regenda sa vrátil a dal prvý gól v NHL! Pozrite si jeho utešenú strelu

Anaheim povolal slovenského hokejistu Pavla Regendu späť do prvého tímu a dočkal sa prvého gólu v NHL. Nastúpil na zápas proti Minnesote, ktorá po obrate zvíťazila 4:1.

10.11.2022 05:43 , aktualizované: 09:03
Pavol Regenda Foto:
Pavol Regenda sa teší z premiérového gólu v NHL.
debata (10)

Regenda sa predstavil vo štvrtom útoku v 34. minúte otvoril skóre.

Medzi kruhmi si prebral prihrávku od Franka Vatrana a strelou švihom prekonal brankára.

Pozrite si Regendov gól:

Hráči Wild zakrátko vyrovnali a v tretej tretine otočili priebeh zápasu. Napokon triumfovali 4:1.

Regenda odohral 8:56 min a okrem gólu si do štatistík pripísal aj jednu strelu, jeden blok a jednu plusku. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Stal sa 72. Slovákom v poradí, ktorý skóroval v zámorskej profilige.

Regenda sa vrátil do prvého tímu namiesto Adama Henriqueho, ktorý očakával narodenie dieťaťa.

„Skvelý pocit. Skórovať v NHL je pre mňa splnený sen. Som rád, že sa mi to podarilo na domácom ľade. Chcem sa poďakovať chalanom z útoku, urobili skvelú prácu,“ uviedol Regenda pre stránku Anaheimu.

„Na druhej strane, mrzí ma, že sme nevyhrali. Urobili sme niekoľko zbytočných faulov a súper to využil v presilovkách. Musíme sa poučiť a vyvarovať sa toho v ďalších zápasoch,“ dodal.

Michalovský rodák v úvode sezóny odohral v najslávnejšej lige sveta päť duelov, pripísal si dve asistencie. Neskôr stratil miesto na zápasovej súpiske a v troch stretnutiach bol iba v pozícii zdravého náhradníka.

Zápas Anaheimu s prvým gólom Pavla Regendu v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Pavol Regenda strieľa prvý gól v NHL.

Anaheim ho poslal na farmu v AHL. V drese San Diega bodoval vo všetkých štyroch zápasoch, keď strelil dva góly a dvakrát asistoval.

Dvadsaťdvaročný Regenda zaujal v drese Ducks už v prípravných zápasoch. V nich bol so siedmimi kanadskými bodmi (3+4) líder tímu. Prebiehajúci ročník je pre neho prvý v zámorí.

Uplynulé dve sezóny odohral v slovenskej extralige v drese Michaloviec. Po životnej sezóne, v ktorej štartoval na ZOH (bronz) a MS, podpísal s Anaheimom dvojcestný kontrakt.

Montreal uspel aj vďaka ochrancovi Slafkovského

Hráči Montrealu bez Juraja Slafkovského, ktorý si odpykáva dvojzápasový dištanc za faul na Matta Luffa, zvíťazili nad Vancouverom 5:2 a zaznamenali druhú výhru v rade.

Už v 13. minúte viedli 3:0, na 2:0 zvyšoval obranca Arber Xhekaj. Kamarát a ochranca slovenskej draftovej jednotky sa dočkal druhého gólu v profilige.

Za domácich strelil dva góly Kirby Dach, kapitán Nick Suzuki mal bilanciu 1+1 a so sedemnástimi bodmi vedie kanadské bodovanie Canadiens.

„Veľmi dôležitý bol pre nás začiatok zápasu. Mám pocit, že sme počas 40 minút diktovali hru a odohrali sme dobrý tímový duel. Na začiatku tretej tretiny sme trochu poľavili, čo využili na dva góly, ale našťastie sme to zvládli a doviedli zápas do úspešného konca,“ povedal Dach pre nhl.com.

Hosťujúci Quinn Hughes zaznamenall jedenástu asistenciu počas osemzápasovej bodovej série, no v doterajšom priebehu ešte nestrelil gól.

Kapitán „Canucks“ Bo Horvat sa naopak po piatich dueloch nezapísal do kanadského bodovania a jeho mužstvo prehralo už desiaty zápas zo štrnástich odohraných.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Bože, nemal som to robiť. Kouč Montrealu sa vyjadril k trestu pre Slafkovského

„Neexistuje ospravedlnenie pre spôsob, akým sme dnes večer začali stretnutie. Myslel som si, že sú časti našej hry, ktoré boli dobré, no očividne som sa mýlil,“ uviedol Horvat.

NHL zažila aj súboj Alexander Ovečkin vs. Sidney Crosby. Z víťazstva 4:1 sa tešil druhý menovaný kapitán Pittsburghu, ktorý si pripísal asistenciu.

Líder Washingtonu Ovečkin vyšiel bodovo naprázdno. Jeho slovenský spoluhráč Martin Fehérváry odohral 22:40 min, pripísal si dva strelecké pokusy, dva bodyčeky a tri zblokované strely.

Dvadsaťtriročný Fehérváry odohral jubilejný stý zápas v základnej časti NHL a zatiaľ si pripísal 19 bodov (8+11).

Penguins ukončili sedemzápasovú sériu bez výhry.

Florida Panthers zdolala v domácom súboji Carolinu Hurricanes 3:0 a brankár Spencer Knight si vďaka 40 zákrokom pripísal prvé čisté konto v sezóne, tretie v profilige.

„Pristupoval som k tomuto zápasu ako ku každému inému. Chalani hrali naozaj dobre, držali sa tímovej hry a spolu sme dosiahli dôležité víťazstvo,“ povedal Knight, ktorý chytil v tretej časti až osemnásť striel Caroliny. Jeho výkon vyzdvihol aj tréner Paul Maurice:

„Počas zápasu sa zlepšoval a podržal nás hlavne počas presilových hier súpera. Myslím si, že bol pod psychickým tlakom a veľmi dobre sa s tým vyrovnal, čo je dobré znamenie pre mladého brankára.“

Hurricanes prehrali v druhom zápase za sebou a počas nich sa presadili len raz. Fín Aleksander Barkov dal 65. gól v presilovej hre a vyrovnal Olliho Jokinena na druhom miesto v histórii Panthers za Scottom Mellanbym (66).

V drese domácich nehral Matthew Tkachuk, ktorý si odsedel trest po sekere na brankára Jonathana Quicka z Los Angeles Kings.

NHL – sumáre:

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 10. Cousins (Montour, Bennett), 51. Barkov (Verhaeghe, Montour), 60. Bennett (Lundell, Montour). Brankári: Knight – Raanta, strely na bránku: 36:40.

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Góly: 1. Suzuki (Drouin, Caufield), 9. Xhekaj (Monahan), 13. Dach, 34. Hoffman (Kovacevic, Dvorak), 56. Dach (Suzuki) – 45. Schenn (Boeser), 49. Höglander (Pettersson, Hughes). Brankári: Montembeault – Demko, strely na bránku: 29:33.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Góly: 53. Johansson (Milano, Jensen) – 28. Zucker (Malkin, Rakell), 33. McGinn (Carter), 36. Petry (Crosby, Guentzel), 59. Guentzel (Letang, Pettersson). Brankári: Kuemper – DeSmith, strely na bránku: 25:28.

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Góly: 34. REGENDA (Vatrano, Kulikov) – 37. Kaprizov (Boldy, Addison), 42. Dumba (Dewar, Shaw), 44. Kaprizov (Zuccarello, Eriksson Ek), 52. Cramarossa (Jost). Brankári: Gibson – Gustavsson, strely na bránku: 32:39.

Hráči NHL, ktorí mali po 500. zápase najviac bodov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Denis Savard. Dátum 500. zápasu: 26....

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
10 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Anaheim Ducks #Pavol Regenda