Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington zvíťazil po štyroch prehrách, Fehérváry mal aj tak mínusku

Hokejisti Washingtonu Capitals zastavili v NHL sériu prehier na čísle štyri, keď v nočnom zápase zdolali Edmonton Oilers 5:4. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 22:33 min a bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jednu strelu a dva hity.

08.11.2022 06:42
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry.
debata

K šiestemu víťazstvu Washingtonu v sezóne najvýraznejšie prispel útočník Jevgenij Kuznecov, ktorý nazbieral štyri body za dva góly a dve asistencie. V treťom zápase po sebe skóroval Alexander Ovečkin, ktorý strelil 788. gól v NHL, čím o jeden presný zásah vylepšil vlastný rekord v počte gólov v drese jedného klubu.

Nemecký útočník Edmontonu Leon Draisaitl skóroval vo štvrtom zápase po sebe a mal bilanciu 1+1 rovnako ako jeho kanadský spoluhráč Connor McDavid, ktorý si dvoma bodmi upevnil pozíciu najproduktívnej­šieho hráča. Pre Edmonton to bola tretia prehra po sebe.

Hráči St. Louis Blues nezískali štvrté víťazstvo v sezóne ani na ľade Bostonu a prehra 1:3 bola pre nich už siedma za sebou. V súboji najlepšieho tímu Východnej konferencie s najhorším Západnej si Bruins udržali stopercentnú bilanciu na domácom ľade, na ktorom zvíťazili vo všetkých siedmich doterajších zápasoch.

Bolo to pre nich zároveň ôsme víťazstvo z uplynulých siedmich zápasov. Po 13 dueloch sú spoločne s Vegas Golden Knights na čele NHL, keď oba tímy nazbierali po 22 bodov. Blues, ktorí zvíťazili v úvodných troch zápasoch sezóny, ale potom sedemkrát po sebe nebodovali, sú so 6 bodmi najhorší tím súťaži.

Rovnaký počet bodov doteraz nazbieral aj Columbus, ktorý odohral o dva zápasy viac.

Blízko k ukončeniu série prehier boli hráči Calgary Flames, ktorí v polovici tretej tretiny viedli na ľade New Yorku Islanders 3:1, ale napokon prehrali 3:4 po predĺžení. Víťazný gól strelil v presilovke obranca Noah Dobson.

Islanders zvíťazili v šiestich z uplynulých siedmich zápasov. Pre Flames to bola piata prehra po sebe. V ich zostave absentoval slovenský útočník Adam Ružička, ktorý bol v pozícii zdravého náhradníka.

NHL – výsledky:
Boston – St. Louis 3:1, New York Islanders – Calgary 4:3 po predĺžení, Washington – Edmonton 5:4


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry