Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Juraj, načo máš druhú ruku? Vo vzduchu vraj visí pre Slovákov zlá správa

Osem minút a osemnásť sekúnd. Bez výraznejšieho času na presadenie sa. Juraj Slafkovský nedostal vo svojom zámorskom zápase číslo osem veľký priestor. Naopak, tak málo za Montreal Canadiens ešte nikdy nehral. Aktuálna otázka pre fanúšikov znie, čo s ním?

04.11.2022 10:40
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (3)

„Prvých deväť zápasov by mal absolvovať v Montreale a ďalšie si musí zaslúžiť. Canadiens však nebudú váhať a pošlú do ho Lavalu, ak budú mať pocit, že to potrebuje. Urobia čokoľvek pre jeho čo najlepší rozvoj,“ zamýšľal sa na začiatku sezóny zámorský expert Eric Engels z kanadskej športovej televízie Sportsnet.

Zápas číslo deväť je čochvíľa tu. Prečo budú hodiny po tomto zápase pre Slafkovského také dôležité?

Montrealu vyprší tzv. skúšobné obdobie, ak si 18-ročného Košičana nechajú Canadiens v kádri, vyplácať mu už budú zmluvu z nováčikovského kontraktu (750-tisíc dolárov za sezónu). To znamená, že hoci by ho aj neskôr poslali na farmu do Lavalu, mzdu bude mať „montrealskú“.

Ak však najlepšieho strelca olympijského turnaja pošlú do nižšej súťaže, pokým neodohrá desiaty zápas v sezóne v NHL, budú ho vyplácať ako „farmárskeho“ hráča (90-tisíc dolárov za sezónu).

Canadiens Capitals Hockey Dadonov Čítajte viac Prečo ja a nie Slafkovský? Urazený Rus podrazil trénera Canadiens

Stu Cowan, renomovaný kanadský novinár v rozhovore pre Pravdu už pred začiatkom sezóny prezradil, že nebyť toho, že Slafkovský bol draftovou jednotkou, sezónu by v prvom tíme najskôr nezačal.

„Skôr nie. Fanúšikovia ho však chcú vidieť hrať za Canadiens a zrejme aj to zavážilo. Tréner St. Louis moju domnienku síce odmieta a tvrdí, že Slafkovský si svoje miesto v predsezónnom kempe zaslúžil, ale ja mám iný názor,“ povedal nám.

Cowan tvrdí, že AHL je predsa len o niečo pomalšia a Slafkovský by si v nej ľahšie zvykal na zámorské prostredie. „Zároveň by bol pod menším tlakom ako v Montreale,“ doplnil.

Faktom je, že najväčší slovenský hokejový talent za posledných dvadsať rokov sa v NHL od zápasu k zápasu zlepšoval. V ôsmich stretnutiach dal dva góly a neraz ukázal svoj veľký talent. Viacerí fanúšikovia Canadiens sa však teraz domnievajú, že Montreal ho aj tak pošle na farmu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je na dobrej adrese. Montreal sa topí v peniazoch

Niektorí v tom vidia aj pozitíva, keďže Slafkovský by v Lavale dostával omnoho väčší priestor na ľade, hral by aj v presilovkách a lepšie a rýchlejšie sa pripravil na pozíciu lídra v NHL.

„Je čas dať mu viac minút alebo ho poslať do Lavalu. Ako si má vybudovať sebadôveru s ôsmimi minútami na ľade?“ hneval sa na Twitteri jeden z fanúšikov Canadiens. „Moja predpoveď je, že pred najbližším duelom (proti Vegas Golden Knights v noci zo soboty na nedeľu, pozn. red.) ho pošlú dole,“ doplnil ďalší.

V komentároch expertov i fanúšikov sa po zápase proti Winnipegu objavilo viacero názorov, ktoré Slafkovskému vyčítali jednu dôležitú vec. Hokejku vraj príliš často drží iba v jednej ruke.

„Nemôžem uveriť, ako často má Slafkovský na hokejke iba jednu ruku,“ napísal na Twitteri Cowan z Montreal Gazette. Podľa neho práve kvôli tomu slovenský útočník prehráva príliš veľa súbojov o puk.

Okolo jeho držania hokejky sa na sociálnych sieťach spustila búrlivá debata. Zatiaľ čo väčšina túto jeho činnosť kritizovala, našli sa aj takí, ktorí pripomínali, že takto má väčší dosah a súperom už neraz puk vypichol.

Juraj Slafkovský, Steven Fogarty, Marc-Andre Fleury Čítajte viac Toto mohlo dopadnúť zle. Slafkovský skosil hviezdneho brankára

Debatu ukončil ďalší z fanúšikov, ktorý považuje posledný Slafkovského zápas a porciu minút, ktorú dostal, iba za dobrý kardio tréning a nevidí dôvod, aby v tom Canadiens pokračovali. Slovenského hokejistu odporúča radšej poslať na farmu.

„NHL je v tejto chvíli preňho príliš dobrá. Má osemnásť rokov a nemôže hrať svoju hru,“ vysvetlil.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský