Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorbodový Tavares režíroval triumf Toronta nad Philadelphiou

John Tavares zaznamenal svoj 11. hetrik v zámorskej NHL, pridal aj jednu asistenciu a výrazne tak prispel k triumfu hokejistov Toronta nad Philadelphiou 5:2.

03.11.2022 07:19
halák nhl Foto: ,
John Tavares v drese Toronta.
debata

Domáci prerušili šnúru štyroch prehier. Auston Matthews sa prezentoval v domácom drese dvoma bodmi (1+1).

Buffalo piatimi gólmi v záverečnej tretine otočilo skóre duelu s Pittsburghom a triumfovalo 6:3.

Pre „tučniakov“ to bola už šiesta prehra v sérii, čo sa im naposledy stalo vo februári 2020. Dva góly si v tíme domácich pripísal Victor Olofsson, jeho tím vyhral tretíkrát za sebou.

Tavares rozvlnil sieť trikrát v zápase prvýkrát od marca 2019.

„Nejakú dobu mi to trvalo. Vždy je však podobný úspech výsledkom tímovej práce. Dnes sme bez pochýb chceli podať kvalitný výkon. Každý z kľúčových hráčov tímu chcel prísť na ľad a rozhodnúť,“ vyhlásil podľa AP Tavares, ktorý sa spolu so spoluhráčmi predstavil pred vlastnými divákmi po päťzápasovom výjazde, na ktorom zvíťazili iba raz a dvakrát neuspeli v predĺžení.

Flyers po solídnom štarte do sezóny prehrali už tretíkrát za sebou. „Veľa hráčov sa snažilo, niektorí však nie. To ma znepokojuje viac ako výsledok. Niektoré veci v tíme si spolu nesadli. Našou prácou ako trénerov je pospájať kúsky dohromady. Máme pred sebou kopu roboty,“ kritizoval podľa nhl.com výkon tímu kouč Philadelphie John Tortorella.

Sabres uspeli v treťom zápase za sebou a majú vo Východnej konferencii tretiu najlepšiu bilanciu. Na prvý Boston strácajú štyri body.

„Je skvelé, že sme ukázali schopnosť doviesť duel do víťazného konca. Pomaly sme sa to učili už minulú sezónu. Nedržať sa v úzadí, neustále tlačiť na súpera,“ vyjadril spokojnosť autor rozdielového gólu na 4:3 v 51. minúte Alex Tuch.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je na dobrej adrese. Montreal sa topí v peniazoch

Pittsburghu sa nedarí podobne ako v úvode minulej sezóny, v ktorej v úvodných pätnástich dueloch vyhral iba päťkrát. Potom však dokázal nájsť rytmus a zaznamenal 46 triumfov v základnej časti.

„Necítime sa teraz dobre. Musíme nájsť spôsob, ako z toho von,“ priznal líder „tučniakov“ Sidney Crosby.

NHL – výsledky

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Góly: 17. Matthews (Tavares, Marner), 19. Tavares (Nylander, Rielly), 43. Aston-Reese (Malgin, Kämpf), 53. Tavares (Marner, Mete), 56. Tavares (Matthews, Rielly) – 14. Farabee (Konecny, Sanheim), 48. Tippett (Konecny, Laughton). Brankári: Samsonov – Sandström, strely na bránku: 44:25, 18.437 divákov

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 6:3 (0:1, 1:1, 5:1)
Góly: 39. Peterka (Power, Asplund), 44. Thompson (Dahlin, Skinner), 47. Olofsson (Power), 51. Tuch (Thompson, Skinner), 59. Okposo (Girgensons, Dahlin), 60. Olofsson (Bryson) – 7. Zucker (Malkin), 26. Archibald (Poehling, McGinn), 41. Guentzel (Letang, Malkin). Brankári: Comrie – DeSmith, strely na bránku: 33:21, 12.201 divákov

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #John Tavares