Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dojímavé gesto. Český talent venoval prvý gól v NHL zosnulému kamarátovi

Hokejisti Bostonu Bruins majú skraja novej sezóny NHL skvelú formu. Z desiatich zápasov vyhrali deväť a vedú tabuľku Východnej konferencie.

03.11.2022 12:11
Ondřej Buchtela Ondrej Lauko Foto:
Ondřej Buchtela a Jakub Lauko (vpravo) na archívnej snímke.
debata

Dres medveďov v aktuálnom ročníku obliekajú aj šiesti Česi – obranca Jakub Zbořil a útočníci David Pastrňák, David Krejčí, Pavel Zacha, Tomáš Nosek a Jakub Lauko.

Najmladším je 22-ročný Lauko. V zápase proti Pittsburghu (6:5 pp) strelil svoj premiérový gól v profilige. Hráči, ktorí skórujú v NHL prvýkrát, dostanú na pamiatku puk z gólovej situácie.

Lauko si však ten svoj nenechá. Po zápase potvrdil, že ho venuje matke zosnulého kamaráta Ondřeja Buchtelu.

Canadiens Capitals Hockey Dadonov Čítajte viac Prečo ja a nie Slafkovský? Urazený Rus podrazil trénera Canadiens

Buchtelov príbeh pred dvoma rokmi rozosmutnil nielen českú hokejovú komunitu. Mladý útočník, ktorý patril medzi sľubné talenty za riekou Moravou, zomrel v roku 2020 na rakovinu srdca. Mal len 20 rokov.

„Pred dvoma rokmi som sľúbil svojmu umierajúcemu priateľovi, že sa dostanem do NHL. Myslím si, že moji rodičia budú, nechcem povedať nahnevaní, ale možno trochu sklamaní, ale puk dostane Ondřejova mama, pretože som to sľúbil jemu a jeho rodine,“ vysvetľoval Lauko zámorským médiám.

Rodák z Prahy hrával s Buchtelom v mládežníckych tímoch Chomutova i reprezentačných výberoch. Po smrti kamaráta si nechal vytetovať na ruku jeho iniciálny a číslo 4, s ktorým Buchtela hrával.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jakub Lauko (@jakub_lauko)

Pre Lauka je aktuálna sezóna prvou regulárnou v NHL. Predchádzajúce tri ročníky strávil na farme v AHL. Za doterajšie výkony si vyslúžil pochvalu od bostonského kouča Jima Montgomeryho.

„Hrá skutočne dobre. Poctivo sa vracia do obrany, vyhráva osobné súboje. Robí veľa dobrých vecí, ktorými sa majú prezentovať hráči zo štvrtého útoku, a robí ich dobre“ vyhlásil Montgomery.

Ďalší zápas čaká na Bruins v noci na piatok, predstavia sa na ľade New Yorku Rangers.

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Boston Bruins #ondřej buchtela #Jakub Lauko