Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďania sa smejú Slafkovskému: O hlavu nižší ťa zrazí na ľad!

Predviedol zopár dobrých akcií a v závere dostal lekciu. Tak by sa dal v skratke sumarizovať siedmy zápas Juraja Slafkovského v najlepšej hokejovej lige sveta.

02.11.2022 12:45
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský v súboji so Samom Steelom z Minnesoty.
debata (12)

Opäť nastúpil vo štvrtom útoku Canadiens a v druhom stretnutí za sebou dostal príležitosť počas presilových hier.

Moment, o ktorom za po zápase v súvislosti so slovenským supertalentom hovorilo najviac, sa udial 80 sekúnd pred záverom.

Duel bol už vtedy rozhodnutý, domáca Minnesota viedla a napokon aj vyhrala 4:1. Na Slafkovského si vyšliapol útočník Wild Marco Rossi a mladý Slovák skončil na ľade.

Pozrite si video:

Hit nebol tvrdý ani zákerný, ale košického rodáka zastihol nepripraveného, o čom svedčila aj bolestivá grimasa, keď vstával z ľadu.

Slafkovského si zastali spoluhráči a strhla sa trma-vrma. Rossiho si chcel neskôr „vypýtať" do bitky tvrdý muž Canadiens Arber Xhekaj, ale rozhodcovia jeho úmysel prekukli a udelili mu 10-minútový osobný trest.

Na sociálnych sieťach sa rýchlo strhla debata o „čistote" Rossiho hitu. Väčšina fanúšikov uznala, že išlo o čistý zákrok.

Niektorí priaznivci Toronta, ktorých viaže s Montrealom veľká rivalita, sa dokonca mladému Slovákovi posmievali.

„Hej, Slaf, vitaj v NHL! Tu sa nekorčuľuje na vystretých nohách. Potom skončíš nosom na ľade,“ napísal jeden z fanúšikov. „Na zem ťa zrazil o hlavu nižší súper! To by sa draftovej jednotke nemalo stávať,“ znela ďalšia z reakcií.

Slafkovský nhl hokej Čítajte viac Čísla neklamú. Slafkovský patrí medzi najlepších

Tréner Montrealu Martin St. Louis po zápase povedal, že pre jeho mladú hviezdu bol zákrok dobrou lekciou. Páčila sa mu aj reakcia ostatých hráčov, ktorí za postavili za Slafkovského.

„Chalani dobre zareagovali. Ukázali mentalitu svorky, to sa mi páči. Ukázali, že jeden druhému držia chrbát,“ pochvaľoval si St. Louis.

Slafkovský sa po zápase s novinármi nerozprával, ale kapitán Canadiens Nick Suzuki potvrdil, že slovenský útočník je po zákroku v poriadku.

„Je vždy trochu nebezpečné, ak sa zákrok udeje tak blízko mantinelu a blízko k dvierkam na striedačku. Ani som si nevšimol, či boli otvorené. Hlavné je, že Juraj je v poriadku,“ vravel Suzuki, ktorý bol autorom jediného gólu Canadiens.

Montreal zaznamenal piatu prehru v sezóne, s bilanciou 5–5 mu patrí v tabuľke Východnej konferencie priebežné 12. miesto.

Canadiens uzavrú štvorzápasový trip na ľade kanadského rivala z Winnipegu, duel je na programe v noci na piatok (01.00 SEČ).

Juraj Slafkovský v zápase proti Minnesote Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
 Juraj Slafkovský v súboji so Samom Steelom z...

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
12 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský