Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský vs. Wright. Kanaďan má oproti Slovákovi veľký hendikep

Juraj Slafkovský a Shane Wright sú jedinými hráčmi z tohtoročného draftu, ktorí už zasiahli do bojov v NHL. Montreal a ani Seattle im však nedávajú dostatok hracieho času na ľade.

27.10.2022 09:50
slafkovský wright Foto:
Hviezdy NHL draftu 2022: Shane Wright a Juraj Slafkovský.
debata

Slafkovský ako aj Wright zatiaľ odohrali v NHL po päť zápasov a obaja zaznamenali jeden bod. Slovák si otvoril strelecký účet zásahom vo víťaznom súboji s Arizonou Coyotes (6:2), Wright si pripísal asistenciu pri prehre proti St. Louis Blues (3:4 po predĺžení).

No kým Slafkovský odohral v priemere slušných 11:26 min, jeho rival z tohtoročného draftu sa dostal na ľad iba na 6:50 min. A práve nedostatok príležitostí a budúcnosť Kanaďana riešili experti z The Hockey News.

Slafkovský Čítajte viac Slafkovský cestuje do Buffala. Montreal prezradil, či nastúpi

V článku na slovaknhl.sk poukázal Steven Ellis na zaujímavú výhodu Slafkovského s porovnaní s Wrightom. Kým slovenský krídelník Montrealu môže byť poslaný aj do American Hockey League (AHL), v prípade Wrighta to možné nie je.

„Obaja sa na úvod trápili. V prípade Slafkovského, ako európskej nádeje, majú Canadiens niekoľko možností, vrátane Lavalu v AHL. V prípade Wrighta to také jednoduché nie je,“ uviedol Ellis.

Podľa neho je aktuálny stav plytvaním času tak pre Wrighta ako aj pre Seattle. „Buď ho nechajte hrať, alebo ho pošlite dole. Kraken nebudú tímom v play off. Môžete si dovoliť trpezlivosť s top nádejou,“ poznamenal expert.

Guhle slafkovský Čítajte viac Canadiens majú vážny problém. Riešenie? Slafkovský

Slafkovský môže v prípade nutnosti zbierať skúsenosti so seniorským hokejom v AHL, no pravidlá umožňujú Seattlu poslať Wrighta len do juniorskej CHL.

No tam už sa Kanaďan nemá moc kam posúvať, veď v minulej sezóne v tejto súťaži zaznamenal v 63 zápasoch 32 gólov a 94 bodov.

„Nie je žiaden svet, kde by vysedávanie na tribúne a sledovanie zápasov NHL bolo najlepšie pre rozvoj osemnásťročného hráča, ktorý je úplne zdravý," poznamenal Tony Ferrari z The Hockey News.

Premiérový gólový večer Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Seattle Kraken #Shane Wright