Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Patrí medzi nich aj Ramsay. Železní muži NHL majú nového kráľa

Phil Kessel je nový kráľ "železných mužov" v hokejovej NHL.

26.10.2022 12:06
Phil Kessel Foto:
Phil Kessel počas svojho rekordného zápasu.
debata

Útočník Vegas nastúpil v noci na stredu na svoj 990. duel v základnej časti profiligy bez prerušenia a na čele historickej tabuľky sa osamostatnil od Keitha Yandlea.

Rekord oslávil štýlovo – jubilejným 400. gólom v kariére, ktorým pomohol k triumfu svojho tímu na ľade San Jose 4:2.

„Stále ma to baví. Milujem hrať zápasy, súťažiť a biť sa o víťazstvo. Už sedemnásť rokov si to v NHL užívam a verím, že v tom ešte budem môcť pokračovať,“ povedal o svojej mimoriadnej sérii 35-ročný Kessel.

Tomáš Tatar Čítajte viac Tatar sa rozbieha. Slovák zbiera body, Devils zničili Detroit

V NHL má na konte celkovo 1212 zápasov v dresoch Bostonu, Toronta, Pittsburghu, Arizony a Las Vegas, nazbieral v nich 400 gólov a 559 asistencií. Pittsburghu výraznou produktivitou v play off pomohol k dvom ziskom Stanleyho pohára v rokoch 2016 a 2017.

Kessel nevynechal ani jeden zápas od novembra 2009, hoci viackrát nastúpil na zápas s poriadnym sebazaprením.

„V tejto lige sa nikdy necítite stopercentne fit, hoci to tak možno niekedy nevyzerá. Vždy sa objavia nejaké modriny, rany a škrabance,“ tvrdí Kessel.

Proti San Jose sa stal 12. hráčom narodeným v USA, ktorý v NHL dosiahol métu 400 gólov. K rekordnej „ironman“ sérii i jubilejnému gólu mu gratuloval aj kouč Vegas Bruce Cassidy:

"Som šťastný, že sa mu to podarilo, zaslúžil si to. Nohy má stále ‚mladé‘, stále korčuľuje a je platný hráč.

Bol to pre neho veľký večer, vždy si chcete rekord zapamätať aj vďaka víťazstvu. To, že dal gól, je ešte niečo navyše a všetci sme šťastní, že sme toho mohli byť súčasťou."

Národnosti hokejistov NHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Kanada - 337 hráčov (42,8 percenta)...

Svoj 1000. zápas bez prerušenia by mohol Kessel odohrať 17. novembra doma proti Arizone Coyotes. Na métu 989 zápasov bez pauzy sa pred ním dostal Yandle, ktorého séria sa začala v roku 2009 a míľnik dosiahol v sezóne 2021/2022.

V januári najskôr prekonal dovtedajší rekord Douga Jarvisa, ktorý nastúpil na 965 stretnutí v neprerušenej sé­rii.

Do konca ročníka ešte pridal ďalších 24 duelov, po sezóne sa rozhodol ukončiť kariéru. V top desiatke najdlhších sérii odohratých duelov bez absencie má svoje miesto aj súčasný kouč slovenskej reprezentácie Craig Ramsay.

V historickom rebríčku mu patrí momentálne ôsma priečka – od marca 1973 do februára 1983 nechýbal v drese Buffala nepretržite 776 stretnutí. Ramsay celú svoju hráčsku kariéru (1971 až 1985) strávil v organizácii Sabres.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Phil Kessel #Craig Ramsay