Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabil dvoch fanúšikov, inému odstrelil z hlavy. Montreal miluje Slováka

Že popularita je záležitosť vrtkavá, platí v športe odkedy je športom. Raz vás zbožňujú, inokedy preklínajú.

21.10.2022 13:12
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský žartuje s fanúšikmi.
debata (10)

Mimochodom, aj na adresu Juraja Slafkovského sme mohli pred pár dňami čítať zámorské komentáre, ktoré ho spochybňovali. Že ešte nie je dosť dobrý. Že potrebuje čas na adaptáciu.

V noci dal svoj prvý gól v NHL a mnohí z tých, ktorí kritizovali, teraz chvália. V slovenskom hokejistovi vidia svetlú budúcnosť Montrealu Canadiens, za ktorý hráva.

Osemnásťročný Košičan si premiérový zásah v NHL dokonale užíval. Nielen priamo na ľade, ale aj potom. V kabíne, keď ho spovedali novinári. Alebo pri čestnom kolečku, ktoré absolvoval ako vyhlásená prvá hviezda zápasu.

To bol moment, na ktorý sa Slafkovský pripravoval. V útrobách štadióna ho vyzvali, aby hokejku a rukavice so sebou nebral. Spoluhráč Brendan Gallagher, mu zasa radil, čo má robiť.

To však – zdá sa – nie je vôbec potrebné. Síce je stále iba tínedžer, ale pred zapnutými kamerami je ako ryba vo vode. Čistý šoumen. Aj pri čestnom kolečku sa pohrával so zaplnenými tribúnami, ktoré mu tlieskali. „Kam hodím ten puk? Tam alebo tam?“

Slafkovský si napokon vybral, napriahol ruku a puk letel do hľadiska. Montreal Canadiens z toho uverejnil na Twitteri video s popisom – Len sa naňho pozrite! A fanúšikovia zasa poslali niekoľko vtipných komentárov.

Zamýšľali sa nad tým, že „šťastlivec“, ku ktorému puk letel, nemusel napokon byť až taký šťastný. Slafkovský totiž naozaj poriadne napriahol a puk z jeho ruky sa nevznášal, ale trielil smerom k sedačkám.

Našli sa aj takí, ktorí ho prirovnali k nadhadzovačovi v bejzbale a naznačili, že v hľadisku mohlo sedieť osemročné dieťa. Iní to zasa vzali s humorom a sväto-sväte tvrdili, či „Slafko“ určite zabil aspoň dvoch fanúšikov alebo niektorému odstrelil kusisko z hlavy.

Ďalší z folowerov však pripomenul v NHL starý známy fakt. „Pre každého, kto by sa čudoval, že to nie sú skutočné puky, sú vyrobené z peny alebo niečoho podobného.“

Slafkovský si v noci získal ľudí, ktorí boli na pochybách. Všímajú si okrem šikovných rúk aj jeho atraktívnu povahu a zdôrazňujú, že Montreal spravil dobre, keď si ho vybral.

„Jeho osobnosť je ešte väčšia ako tento hokejový trh. Máme šťastie, že ho máme,“ napísal jeden z nich.

„Dajte mu ihneď zmluvu na 8×8,“ pridal sa druhý. Môžeme sa len domnievať, že myslel osem miliónov dolárov každých osem rokov.

Slafkovský je skvelý hokejista i zabávač. Montreal to už vie.

Premiérový gólový večer Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský